14 Ιουνίου 2012

Τάρτα με τραχανά, ανθότυρο και απάκι Κρήτης




υλικά
2 φύλλα κουρού
λίγο βούτυρο
2 ποτήρια ξυνόχοντρο
600ml νερό
300γρ ανθότυρο
1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
200γρ απάκι σε κομματάκια
1 αυγά
2 ασπράδια
αλάτι 
πιπέρι

εκτέλεση
Βουτυρώνετε ένα πυρέξ 40x25εκ. και στρώνετε τα 2 φύλλα κουρού. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C.
Βάζετε τον τραχανά με το νερό στη κατσαρόλα να βράσουν μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό.
Ανακατεύετε σ' ένα μπώλ όλα τα υλικά και απλώνετε το μίγμα στα ψημένα φύλλα.
Ψήνετε για περίπου 40 λεπτά στους 180C.
 ''Το ΑΠΑΚΙ γίνεται από χοιρινό κρέας άπαχο. Στην διαδικασία της παραγωγής του, παραμένει για δύο με τρεις ημέρες σε ξύδι φτιαγμένο από Κρητικό κρασί αρίστης ποιότητας. Μετά από αυτό το στάδιο κρεμιέται σε ειδικούς φούρνους όπου θα καπνιστεί με την βοήθεια και φυσικά το άρωμα , αρωματικών φυτών των βουνών της Κρήτης.''
 Μπορείτε να διαβάσετε κι άλλες πληροφορίες σε αυτό το λίνκ , αλλά και σε πολλά άλλα που υπάρχουν στο ίντερνετ.


πατήστε για να δείτε τη συνταγή


17 σχόλια:

  1. Μα τι ωραία που πρέπει να έγινε η τάρτα σου!!
    Πραγματικά θα ήθελα να την δοκίμαζα. Όλα τα υλικά μου αρέσουν και δένουν άριστα μεταξύ τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω ότι αυτή την τάρτα θα τη λατρέψω!
    Πεντανόστιμη και αρωματική, με απάκι και τραχανά που λατρεύω!
    Εξαιρετική πρόταση peps!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δοκίμασε τη Ερμιόνη και πές μου!!

      Διαγραφή
  3. Ιδιαιτερη και με εντυπωσιακά υλικά η πίτα σου!!
    Φαίνεται πολύ νόστιμη!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την έχω σταμπάρει εδώ και καιρό αυτή την τάρτα και μου αρέσει που έβαλες απάκι και εβαλες πολύ τραχανά (που λατρεύω) και την έκανες πιο πλούσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι..όντως πλούσια σε θερμίδες!!χαχα!!!

      Διαγραφή
  5. Πέπη μου φοβερή φαίνεται θα δοκίμαζα με μεγάλη μου ευχαρίστηση!!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σ'ευχαριστώ Ελένη!!! να σου στείλω????

      Διαγραφή
  6. Πολύ εντυπωσιακη ταρτα!! Και φαινεται πεντανοστημη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολυ έξυπνη και λαχταριστη η προσθηκη του κρεατος! την λιγουρευομαι τωρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σ'ευχαριστώ πολύ για την ιδέα!!!

      Διαγραφή
  8. Είναι φανταστική, κολατσιό απίθανο και πολύ νόστιμο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. νόστιμο και θρεπτικό!!!
      ευχαριστώ πολύ!!!

      Διαγραφή
  9. Θα έτρωγα πολύ ευχαρίστως το μισό ταψί αν δεν σε πειράζει...
    Φιλιά!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή