10 Ιουνίου 2012

Ριζότο με μπασμάτι και αγγινάρες




ΞΕΠΑΓΩΝΕΤΕ 4-5 αγγινάρες , τις κόβετε σε φετάκια  και τις περιχύνετε με χυμό λεμονιού.
ΔΥΑΛΥΕΤΕ  σε 1,5 λίτρο  ζεστό νερό... 1 κύβο λαχανικών.
ΣΩΤΑΡΕΤΕ σ' ένα βαθύ τηγάνι με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 2 κουταλιές βούτυρο...
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ...
τις αγγινάρες και σωτάρετε λίγο ακόμη
ΡΙΧΝΕΤΕ ...
2 ποτήρια ρύζι μπασμάτι 
ΣΩΤΑΡΕΤΕ λίγο ακόμα να πάρει χρώμα .
ΡΙΧΝΕΤΕ  σιγά σιγά στο ρύζι, το ζεστό νερό ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να το απορροφήσει.
ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ...
1 κουταλάκι κουρκουμά
5-6 νήματα κρόκο κοζάνης
αλάτι 
πιπέρι
Στο τέλος, προσθέτετε 1/2 ποτήρι παρμεζάνα τριμμένη.
ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ και απολαμβάνετε!


πατήστε για να δείτε τη συνταγή

19 σχόλια:

  1. Ενα λαχταριστό ριζότο, και αφού είναι και από το Ελενάκι θα είναι σίγουρα νόστιμο!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. λαχταριστό και πολύ νόστιμο!!!
      καλημέρα!!!

      Διαγραφή
  2. Νόστιμο και ιδιαίτερο, χαμηλών έως ανύπαρκτων λιπαρών!
    Καλή μας όρεξη Peps.:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλή μας όρεξη Ζαμπία μου...το πιατάκι σου σε περιμένει!!!

      Διαγραφή
  3. Υπέροχο και μελωμένο το ρυζότο!!!!!!!!!
    Είναι της Helen; χμμμμμμμμμ τότε διπλός ο ενθουσιασμός μου!
    Περιττό να πως ότι θα το φτιάξω την επόμενη φορά που θα κάνω ρύζι....Καλό ξημέρωμα και καλή εβδομάδαααααααα.......φιλιάαααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν και με μπασμάτι....μέλωσε ωραία!!! το αρμπόριο δε μ αρέσει καθόλου!!!
      καλή σου μέρα Μάρα!

      Διαγραφή
  4. Ελαφριά συνταγή με ριζότο! Πολύ μου αρέσει!!!! (καθώς και η επιλογή κατεψυγμένης αγγινάρας γιατί με τρομοκρατεί το καθάρισμά της για κάποιο λόγο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κι εμένα....χαχα!
      και το βαριέμαι επίσης!!!!

      Διαγραφή
    2. κι εμένα...χαχα!!!
      και το βαριέμαι , επίσης!!!

      Διαγραφή
  5. Λαχταριστό λαχταριστό.....στο δικό μου θέλω και μπόλικο τυράκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μία μερίδα με μπόλικο τυράκι, λοιπόν!!

      Διαγραφή
  6. Ωραία σου χύλωσε το ριζότο, αν και δεν το περίμενα με το μπασμάτι. Μου αρέσει που έβαλες την αγκινάρα, είναι τόσο νόστιμη.
    Καλή εβδομάδα να έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σ' ευχαριστώ!!!η ιδέα ήταν της Helen!!!

      Διαγραφή
  7. Υπέροχο φαίνεται και γω με μπόλικο τυράκι το θέλω!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στην επόμενη "έκδοση" ρυζό-πιατου θα κάνω κάτι παρόμοιο ή με ότι λαχανικό μου "κάτσει" Πέπη μου :-))) Ωραίο και νοστιμότατο το φαγητό σου!
    Καλημέρες πολλές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτά είναι τα ωραία...με ότι λαχανικό υπαρχει το ψυγείο!!!
      καλημέρα!!!

      Διαγραφή
  9. Εξαιρετικό σου έγινε, Πέπη, σπυρωτό αλλά μελωμένο. Χαίρομαι πάρα πολύ που άρεσε αυτή η απλή αλλά νόστιμη συνταγούλα και σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τη φιλοξενία της στο blog σου και για το link στο δικό μου! Τιμή μου!

    Φιλάκια πολλά, καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γειά σου Helen!!!
      τα απλά είναι τα πιό ωραία και τα πιο νόστιμα!!!
      φιλιά!ευχαριστώ!!!

      Διαγραφή