ΣΤΡΩΝΕΤΕ ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετείτε 5 πιπεριές σε διάφορα χρώματα και αν θέλετε και μερικές καυτερές.Τις ψήνετε μέχρι να μαυρίσουν.
Όταν είναι έτοιμες, τις βάζετε σ' ένα τάπερ, το κλείνετε, τις αφήνετε να κρυώσουν καλά και μετά τις ξεφλουδίζετε.
ΡΙΧΝΕΤΕ σ' ένα βαθύ σκεύος με διάμετρο 32 εκ ...
2 ποτήρια ρύζι (ότι θέλετε...έβαλα ότι είχε μείνει στο ντουλάπι, μπασμάτι, νυχάκι και λίγο μαύρο)
3 ντομάτες μεγάλες, ώριμες και τριμμένες στο τρίφτη
2 μεσαία κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
τις πιπεριές ψιλοκομμένες ( από τις καυτερές, χρησιμοποίησα τη μισή)
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
μερικά φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
1 μίνι κονσέρβα τοματοπελτέ
4 ποτήρια νερό
1 ποτήρι ελαιόλαδο
3 κουταλάκια αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ καλά και το ψήνετε για περίπου 1 ώρα.
Πέπη μου το ρυζάκι σου φαίνεται σκέτη απόλαυση!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι οπτικά εντυπωσιακό, φαντάζομαι ότι και γευστικά θα είναι σούπερ!
Φιλιά!
σ'ευχαριστώ Έλενα!!!
Διαγραφήήταν όντως πολύ νόστιμο...
Πέπη μου καταπληκτικό, τα χρώματα και μόνο.....Μπράβο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!!!
σ'ευχαριστώ Ελένη!!!
ΔιαγραφήΩραία πρόταση Πέπη μου! Λατρεύω οποιοδήποτε πιάτο περιέχει πιπεριές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα μου άρεσε και με λίγο τριμμένο τυράκι!
Φιλιά!
να σαι καλά Ερμιόνη!
Διαγραφήφυσικά συνοδεύτηκε με φετούλα!
Πολύ χαρούμενο και καλοκαιρινό ρυζότο φούρνου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει πολύ που ψήνεται στο φούρνο και δεν έχεις κατσαρόλες, σουρωτήρια κλπ να χρησιμοποιήσεις.
Φαίνεται γευστικότατο και με εντυπωσιάζει που έβαλες 3 διαφορετικά είδη ρυζιού μέσα.
ναι...η ιδέα του φούρνου μ'αρέσει κι εμένα!!!όλα σ'ένα σκεύος!!!
Διαγραφήέκανα εκκαθάριση στο ντουλάπι και ότι ρύζι είχε περισσέψει το έβαλα!
Δεν σε προλαβαίνουμε!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο φαίνεται!! Λεω εδώ και καιρό να κάνω ρύζι στο φούρνο αλλά ειχα επιφυλάξεις ως προς το ψήσιμο/βράσιμο του ρυζιού.
Όπως είδες και στη συνταγή για 2 ποτήρια ρύζι έβαλα 4 νερό και 1 λάδι.
ΔιαγραφήΆν το θές πιό αραιό, το παρακολουθείς και προσθέτεις νεράκι.
Και εσύ απογυμνωμένα γεμιστά! Η καλύτερή μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈρχομαι, τρώγω το μισό ταψί και φεύγω χωρίς να με πάρεις είδηση!
Η ιδέα των ψητών πιπεριών θα πρέπει να νοστίμισε πολύ το ριζότο σου.
Αααααχ!
Ζ.
όοοοοχι! μη φεύγεις....περίμενε να το τσακίσουμε μαζί!!!
Διαγραφήοι ψητές πιπεριές και η γλύκα τους μ'αρέσουν πάαααρα πολύ!!!
φιλιά Ζαμπία!!!!
Φοβερή η ιδέα των ψητών λαχανικών........μπράβο σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστώ πολύ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο το ρυζάκι
καλή σου μέρα!! ευχαριστώ!!!
ΔιαγραφήΆντε την γλύτωσες και δεν σου ζητάω μεριδούλα γιατί μόλις απόφαγα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά ως σκέψη πολύ μου άρεσε να το συνδυάσω με ψητές πιπεριές και στο φούρνο Pepi μας :-)
Δοκίμασε το Πηνελόπη μου και πές μου! οι ψητές πιπεριές γλυκαίνουν τα φαγητά και μ' αρέσουν πολύ!!!!
ΔιαγραφήΠιπεριές, σκορδάκι και βασιλικός, εξαιρετικός συνδυασμός υλικών!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ νόστιμο και καλοκαιρινό φαγάκι, Πέπη μου, με φανταστικά αρώματα.
Μου άρεσε που το έψησες και του έδωσες άλλο άρωμα.
Σε ευχαριστούμε.
Φιλάκια!
ΥΓ. Μου άφησες ένα link αλλά δεν μπορώ να το ανοίξω! Είναι όντως www.pepiskitcken.blogspot.gr/2012/06/blogo-26.html ;
σου έγραψα λάθος το λινκ και ετοιμαζόμουν να σου στείλω το σωστό αλλά... τη βρήκες τη συνταγή σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήμετά το δικό σου ριζότο ...είπα να φτιάξω κι άλλη συνταγή με ρύζι!!!
σ'ευχαριστώ!!!!
Εξιαρετικό φαγητό Πέπη!!! Μπράβο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!!!!!!!!!!