12 Ιουνίου 2012

Ρύζι στο φούρνο με ψητές πιπεριές





ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΕΤΕ τον φούρνο στους 200C.
ΣΤΡΩΝΕΤΕ ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετείτε 5 πιπεριές σε διάφορα χρώματα και αν θέλετε και μερικές καυτερές.Τις ψήνετε μέχρι να μαυρίσουν.
Όταν είναι έτοιμες, τις βάζετε σ' ένα τάπερ, το κλείνετε, τις αφήνετε να κρυώσουν καλά και μετά τις ξεφλουδίζετε.

ΡΙΧΝΕΤΕ σ' ένα  βαθύ σκεύος  με διάμετρο 32 εκ ...
2 ποτήρια ρύζι (ότι θέλετε...έβαλα ότι είχε μείνει στο ντουλάπι, μπασμάτι, νυχάκι και λίγο μαύρο) 
3 ντομάτες μεγάλες, ώριμες και τριμμένες στο τρίφτη
2 μεσαία κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
τις πιπεριές ψιλοκομμένες ( από τις καυτερές, χρησιμοποίησα τη μισή)
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
μερικά φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
1 μίνι κονσέρβα τοματοπελτέ
4 ποτήρια νερό
1 ποτήρι ελαιόλαδο
3 κουταλάκια αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη

 ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ καλά και το ψήνετε για περίπου 1 ώρα.

21 σχόλια:

  1. Πέπη μου το ρυζάκι σου φαίνεται σκέτη απόλαυση!!
    Και οπτικά εντυπωσιακό, φαντάζομαι ότι και γευστικά θα είναι σούπερ!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σ'ευχαριστώ Έλενα!!!
      ήταν όντως πολύ νόστιμο...

      Διαγραφή
  2. Πέπη μου καταπληκτικό, τα χρώματα και μόνο.....Μπράβο!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραία πρόταση Πέπη μου! Λατρεύω οποιοδήποτε πιάτο περιέχει πιπεριές!
    Θα μου άρεσε και με λίγο τριμμένο τυράκι!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να σαι καλά Ερμιόνη!
      φυσικά συνοδεύτηκε με φετούλα!

      Διαγραφή
  4. Πολύ χαρούμενο και καλοκαιρινό ρυζότο φούρνου!
    Μου αρέσει πολύ που ψήνεται στο φούρνο και δεν έχεις κατσαρόλες, σουρωτήρια κλπ να χρησιμοποιήσεις.
    Φαίνεται γευστικότατο και με εντυπωσιάζει που έβαλες 3 διαφορετικά είδη ρυζιού μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι...η ιδέα του φούρνου μ'αρέσει κι εμένα!!!όλα σ'ένα σκεύος!!!
      έκανα εκκαθάριση στο ντουλάπι και ότι ρύζι είχε περισσέψει το έβαλα!

      Διαγραφή
  5. Δεν σε προλαβαίνουμε!!!!
    Τέλειο φαίνεται!! Λεω εδώ και καιρό να κάνω ρύζι στο φούρνο αλλά ειχα επιφυλάξεις ως προς το ψήσιμο/βράσιμο του ρυζιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως είδες και στη συνταγή για 2 ποτήρια ρύζι έβαλα 4 νερό και 1 λάδι.
      Άν το θές πιό αραιό, το παρακολουθείς και προσθέτεις νεράκι.

      Διαγραφή
  6. Και εσύ απογυμνωμένα γεμιστά! Η καλύτερή μου.
    Έρχομαι, τρώγω το μισό ταψί και φεύγω χωρίς να με πάρεις είδηση!

    Η ιδέα των ψητών πιπεριών θα πρέπει να νοστίμισε πολύ το ριζότο σου.
    Αααααχ!
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όοοοοχι! μη φεύγεις....περίμενε να το τσακίσουμε μαζί!!!
      οι ψητές πιπεριές και η γλύκα τους μ'αρέσουν πάαααρα πολύ!!!
      φιλιά Ζαμπία!!!!

      Διαγραφή
  7. Φοβερή η ιδέα των ψητών λαχανικών........μπράβο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα!!!
    Τέλειο το ρυζάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άντε την γλύτωσες και δεν σου ζητάω μεριδούλα γιατί μόλις απόφαγα!
    Αλλά ως σκέψη πολύ μου άρεσε να το συνδυάσω με ψητές πιπεριές και στο φούρνο Pepi μας :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκίμασε το Πηνελόπη μου και πές μου! οι ψητές πιπεριές γλυκαίνουν τα φαγητά και μ' αρέσουν πολύ!!!!

      Διαγραφή
  10. Πιπεριές, σκορδάκι και βασιλικός, εξαιρετικός συνδυασμός υλικών!
    Πολύ νόστιμο και καλοκαιρινό φαγάκι, Πέπη μου, με φανταστικά αρώματα.
    Μου άρεσε που το έψησες και του έδωσες άλλο άρωμα.
    Σε ευχαριστούμε.
    Φιλάκια!

    ΥΓ. Μου άφησες ένα link αλλά δεν μπορώ να το ανοίξω! Είναι όντως www.pepiskitcken.blogspot.gr/2012/06/blogo-26.html ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. σου έγραψα λάθος το λινκ και ετοιμαζόμουν να σου στείλω το σωστό αλλά... τη βρήκες τη συνταγή σου!
    μετά το δικό σου ριζότο ...είπα να φτιάξω κι άλλη συνταγή με ρύζι!!!
    σ'ευχαριστώ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εξιαρετικό φαγητό Πέπη!!! Μπράβο!!!
    Φιλιά!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή