υλικά
μαιντανό ψιλοκομμένο
5-6 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
καυτερή πιπεριά
λευκό ξύδι μπαλσάμικο
ελαιόλαδο
εκτέλεση
Τον πλένετε και τον βάζετε να στραγγίξει σ'ένα πιάτο σε στρώσεις και ενδιάμεσα βάζετε χαρτί κουζίνας.
Σ'ενα γυάλινο τάπερ βάζετε μία στρώση
από τον γαύρο, πασπαλίζετε με
μαιντανό, σκόρδο και αν θέλετε λίγη
ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά.
Επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Περυχύνετε το γαύρο με το ξύδι μέχρι να σκεπαστούν όλα τα υλικά και μετά ρίχνετε περίπου 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο .
Αφήνετε τον γαύρο να μαριναριστεί 3-4 ώρες ή όλο το βράδυ...εξαρτάται πόσο ''ψημένος'' σας αρέσει!
Καλά! Sushi bar το κάνατε εδώ μέσα και μάλιστα geek sushi bar!:)
ΑπάντησηΔιαγραφήZ.
χαχαχα!!!ναι ναι sushi for ever!!!!!
Διαγραφήευχαριστώ πολύ!!!
Πολύ ωραίος ο γαύρος (αυτό το καθάρισμα δεν συμπαθώ καθόλου όμως). Κάνεις και διανομές μήπως?
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν υπάρχει πιο εύκολο καθάρισμα ψαριού...κόβεις το κεφάλι με τα χέρια σου και τραβάς και τα εντόσθια και το κόκκαλο!
Διαγραφήαλλά αν θες ντελίβερι....ο.κ.!!!
Τέλειο Πέπη μου αρέσει πάρα πολύ!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
σ'ευχαριστώ Ελένη! δοκίμασέ το!!!
ΔιαγραφήBάζω τα ούζα...φέρε το τάπερ γρήγορα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήέφταααασεεεεεεε....!!!
ΔιαγραφήΜπράβο σου! Μου αρέσει πολύ η συνταγή και με ενδιαφέρει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠέπη μου μόνο μια ερώτηση. Αν θέλουμε να τον φτιάξουμε τον γαύρο αυτό και να τον διατηρήσουμε στο ψυγείο 1 μήνα, γίνεται ή χαλάει??
1 μήνα???????????????
Διαγραφήδε μου έχει τύχει.........καταναλώνεται σε 3-4 μέρες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Εγώ τον αφήνω πρωτα σε χοντρο αλάτι για 1-2 ημέρες και μετά τον κάνω όπως περιγράφεται εδώ. Έχω κάνει και με σκόρδο και χωρίς για πιο ελαφρυ αποτέλεσμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντως κρατάει πολύ μεσα σε βάζο με ξύδι και λάδι. Ήδη το χω ένα μηνα και ειναι όλο και πιο νόστιμος.
ευχαριστώ πολύ!
ΔιαγραφήΜπράβο, Πέπη! Πολύ ωραία πρόταση για ένα καταπληκτικό καλοκαιρινό μεζεδάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤον φτιάχνω κι εγώ αλλά τον αφήνω να "ψηθεί" λίγο περισσότερο με το αλάτι.
Το καυτερό πιπεράκι μου άρεσε.
Φιλάκια!
γειά σου Helen!!
Διαγραφήάψητο ή ψημένο είναι τέλειος μεζές!!!!
Πολύ αγαπημένος ο γαύρος!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!!!
γειά σου Ελένη!!!
ΔιαγραφήΤελειος ο γαυρος Πεπη μου! Απο τα αγαπημενα μας μεζεδακια... Εγω τον κανω με λεμονι, γιατι στον αντρα μου δεν αρεσει το ξυδι.
ΑπάντησηΔιαγραφήθέλω να τον δοκιμάσω κι εγώ με λεμόνι!
Διαγραφήευχαριστώ!!!