18 Ιουνίου 2012

Γαύρος μαρινάτος





υλικά
1 κιλό γαύρο
μαιντανό ψιλοκομμένο
5-6 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
καυτερή πιπεριά 
λευκό ξύδι μπαλσάμικο
ελαιόλαδο

εκτέλεση
Καθαρίζετε τον γαύρο από τα κεφάλια, τα  εντόσθια και τη ραχοκοκαλιά.

Τον πλένετε και τον βάζετε να στραγγίξει σ'ένα πιάτο σε στρώσεις και ενδιάμεσα βάζετε χαρτί κουζίνας.


 



Σ'ενα γυάλινο τάπερ βάζετε μία στρώση 
από τον γαύρο, πασπαλίζετε με 
μαιντανό, σκόρδο και αν θέλετε λίγη 
ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά. 
Επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Περυχύνετε το γαύρο με το ξύδι μέχρι να σκεπαστούν όλα τα υλικά και μετά ρίχνετε περίπου 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο .

Αφήνετε τον γαύρο να μαριναριστεί 3-4 ώρες ή όλο το βράδυ...εξαρτάται πόσο ''ψημένος'' σας αρέσει!





18 σχόλια:

  1. Καλά! Sushi bar το κάνατε εδώ μέσα και μάλιστα geek sushi bar!:)

    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα!!!ναι ναι sushi for ever!!!!!
      ευχαριστώ πολύ!!!

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραίος ο γαύρος (αυτό το καθάρισμα δεν συμπαθώ καθόλου όμως). Κάνεις και διανομές μήπως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν υπάρχει πιο εύκολο καθάρισμα ψαριού...κόβεις το κεφάλι με τα χέρια σου και τραβάς και τα εντόσθια και το κόκκαλο!
      αλλά αν θες ντελίβερι....ο.κ.!!!

      Διαγραφή
  3. Τέλειο Πέπη μου αρέσει πάρα πολύ!!!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σ'ευχαριστώ Ελένη! δοκίμασέ το!!!

      Διαγραφή
  4. Bάζω τα ούζα...φέρε το τάπερ γρήγορα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο σου! Μου αρέσει πολύ η συνταγή και με ενδιαφέρει.
    Πέπη μου μόνο μια ερώτηση. Αν θέλουμε να τον φτιάξουμε τον γαύρο αυτό και να τον διατηρήσουμε στο ψυγείο 1 μήνα, γίνεται ή χαλάει??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1 μήνα???????????????
      δε μου έχει τύχει.........καταναλώνεται σε 3-4 μέρες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος18/6/12, 4:18 μ.μ.

    Εγώ τον αφήνω πρωτα σε χοντρο αλάτι για 1-2 ημέρες και μετά τον κάνω όπως περιγράφεται εδώ. Έχω κάνει και με σκόρδο και χωρίς για πιο ελαφρυ αποτέλεσμα.
    Πάντως κρατάει πολύ μεσα σε βάζο με ξύδι και λάδι. Ήδη το χω ένα μηνα και ειναι όλο και πιο νόστιμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο, Πέπη! Πολύ ωραία πρόταση για ένα καταπληκτικό καλοκαιρινό μεζεδάκι!
    Τον φτιάχνω κι εγώ αλλά τον αφήνω να "ψηθεί" λίγο περισσότερο με το αλάτι.
    Το καυτερό πιπεράκι μου άρεσε.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γειά σου Helen!!
      άψητο ή ψημένο είναι τέλειος μεζές!!!!

      Διαγραφή
  8. Πολύ αγαπημένος ο γαύρος!!!
    Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τελειος ο γαυρος Πεπη μου! Απο τα αγαπημενα μας μεζεδακια... Εγω τον κανω με λεμονι, γιατι στον αντρα μου δεν αρεσει το ξυδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θέλω να τον δοκιμάσω κι εγώ με λεμόνι!
      ευχαριστώ!!!

      Διαγραφή