27 Ιουνίου 2012

Μαρμελάδα με ροδάκινα, ανανά και ακτινίδια




 υλικά
1 κιλό ροδάκινα λευκόσαρκα
2 φέτες φρέσκο ανανά
2 ακτινίδια
1/2 ποτήρι άσπρη ζάχαρη 
1/2 ποτήρι καστανή ζάχαρη
2 λοβούς φυσικής βανίλιας
ξύσμα από 1 λάιμ 
χυμό από 1/2 λάιμ

εκτέλεση
Καθαρίζετε τα ροδάκινα, τον ανανά και τα ακτινίδια  και  τα κόβετε σε κομματάκια.
Τα βάζετε στη κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη.
Χαράζετε  κατά μήκος μ' ένα μαχαίρι τους λοβούς βανίλιας και με τη πίσω πλευρά του μαχαιριού βγάζετε τα σποράκια και τα ρίχνετε κι αυτά στη κατσαρόλα μαζί με τους άδειους λοβούς.

Ανακατεύετε και τα αφήνετε 2-3 ώρες να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σα σιρόπι.

 Βράζετε με  ανοιχτό καπάκι για  30-40 λεπτά.
Ανακατεύετε κατά διαστήματα για να μη σας κολλήσει.
Δε χρειάζεται να τη ξαφρίσετε.

Όταν ''δέσει'' η μαρμελάδα, τη λιώνετε λίγο με το μίξερ χειρός και αφήνετε και μερικά κομμάτακια από τα φρούτα. Προσθέτετε το ξύσμα λάιμ και το χυμό.

Αφήνετε τη μαρμελάδα να κρυώσει και τη βάζετε στο βαζάκι.





16 σχόλια:

  1. Τι ωραίες φωτογραφίες Πέπη μου από την διαδικασία παρασκευής της μαρμελάδας! Γεμάτη χρώματα!! Πολύ ωραίο και το αποτέλεσμα.

    Σίγουρα ενδιαφέρουσα η συνταγή!!! Σούπερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω πολλά άδεια βαζάκια. Να προωθήσω κανένα, για γέμισμα ;-))

    Κι' εμένα μου αρέσουν τα κομμάτια ολόκληρων φρούτων στις μαρμελάδες Pepi μας, γιατί μπορείς να "παίξεις" σε πολλά πράγματα μαζί τους.
    Καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έχω κι εγώ να σου δώσω...don't worry!!!!

      Διαγραφή
  3. Μ' αρέσει αυτός ο συνδυασμός φρούτων!
    Δροσερός και κάπως εξωτικός!
    Υποψιάζομαι ότι η μαρμελάδα σου θα έχει σούπερ γεύση!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι ναι..εξωτική μαρμελάδα!!!
      φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Μοσκοβόλησε μέχρι εδώ...μόλις έβγαλα ψωμί φρέσκο από το φούρνο στο χωριό,θα ήταν τρέλα με την μαρμελάδα σου!
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φρέσκο ψωμί???????????
      έρχομαιιιιιιιιιιιιιι

      Διαγραφή
  5. Πέπη μου φοβερή!!!Ο συνδυασμός καταπληκτικός, μπράβο!!!
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μια μαρμελάδα πολύ "πλούσια" που συνδυάζει όμορφα αρώματα!
    Πολύ καλή, μπράβο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το άρωμα της μαρμελάδας σου, Πέπη μου, μου έσπασε την μύτη! Άσε τα χρώματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έφτασε μέχρι εκεί κάτω???????????
      τι ωραία!!
      φιλιά Αγγελική!!!!ευχαριστώ!!!!

      Διαγραφή