ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΕΤΕ τον φούρνο στους 180C.
ΒΟΥΤΥΡΩΝΕΤΕ μία στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 28 εκ.
ΒΑΖΕΤΕ στον πάτο της , ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και το βουτυρώνετε κι αυτό.
ΠΑΣΠΑΛΙΖΕΤΕ όλο το εσωτερικό της φόρμας με αλεύρι.
ΧΤΥΠΑΤΕ με το μίξερ χειρός σ'ένα μπώλ....
180 γρ βούτυρο λιωμένο
1 3/4 ποτήρι ζάχαρη
ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ...
2 αυγά
και συνεχίζετε το χτύπημα.
ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ...
2 μέτρια βρασμένα παντζάρια τριμμένα
1 κουταλάκι βανίλια
ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ καλά και ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ...
2 ποτήρια αλεύρι
2/3 ποτήρι σκόνη κακάο
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι αλάτι
ΧΤΥΠΑΤΕ με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτοντας σιγά σιγά 1 ποτήρι ζεστό νερό.ΡΙΧΝΕΤΕ το μίγμα στη φόρμα και το ψήνετε για 40-50 λεπτά . Δοκιμάζετε με το μαχαίρι , αν βγαίνει καθαρό είναι έτοιμο.
Όταν είναι έτοιμο, το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε στη φόρμα του για 10 λεπτά να κρυώσει και μετά το βάζετε στη πιατέλα να κρυώσει καλά.
εν τω μεταξύ , φτιάχνετε την επικάλυψη
ΛΙΩΝΕΤΕ σ' ένα κατσαρολάκι...
150γρ βούτυρο
1 ποτήρι ζάχαρη
3/4 ποτήρι κακάο
3/4 κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι εσπρέσσο (σκόνη)
1 κουταλάκι βανίλια
1/2 κουταλάκι αλάτι
ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ μέχρι να δέσει η κρέμα , τη βάζετε σ'ένα μπώλ και την αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει για 1 ώρα.Μ'ένα μεγάλο μαχαίρι , κόβετε προσεκτικά το 1/3 περίπου από το πάνω μέρος του κέικ και απλώνετε στο υπόλοιπο το 1/3 της επικάλυψης.
ΣΚΕΠΑΖΕΤΕ με το άλλο κομμάτι και καλύπτετε όλο το κέικ με την υπόλοιπη επικάλυψη σοκολάτας!
Το παντζάρι κάνει το κέικ ζουμερό και δε το καταλαβαίνετε καθόλου όταν το τρώτε!
Γεια σου Πεπη! Το εχω δοκιμασει κι εγω αυτο το κεικ, ειναι οντως υπεροχο και το παντζαρι ουτε που το υποψιαζεσαι οτι υπαρχει!Πολυ λαχταριστη και η επικαλυψη!
ΑπάντησηΔιαγραφήναι πράγματι ήταν σούπερ!!!
Διαγραφήσ'ευχαριστώ!!!
καλή σου μέρα!!
Το δεύτερο που βλέπω αυτη την εβδομάδα. Πρέπει να το δοκιμάσω.. κάνω red velvet με παντζάρι αλλά κ αυτο που ειναι τόσο σκούρο φαίνεται τέλειο!
ΑπάντησηΔιαγραφήσ' ευχαριστώ!!
Διαγραφή...και να το καταλαβαίναμε (το παντζάρι) εξίσου άνετα θα το τρώγαμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία ιδέα και πολύ θα ήθελα να το δοκιμάσω αυτό το κέικ.
Φαντάζομαι, με την κρέμα μέσα και επάνω, θα έχει αυτή την υγρή, μαλακή υφή ενός ζουμερού κέικ!
Εύγε Peps.
Καταγράφεται προς εκτέλεση, μετά την τάρτα.:)
Ζ.
γειά σου Ζαμπία μου!!!
Διαγραφήνα το δοκιμάσεις και να μου πείς πώς έγινε!!!
περιμένω νέα και από τη τάρτα!
φιλιά!
Μας πέθανες, μας τσάκισες, μας εξολόθρευσες...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το κέικ ήταν γροθιά κάτω απ΄τη μέση!!!
Λιώνωωωωω
χαχαχαχαχαχαχαχα!!!πάντα απολαυστική!!!
ΔιαγραφήΤι έκανες πάλι βρε Πέπη!!!! Φανταστικό Κέικ και μου αρέσουν και τα παντζάρια σαν λαχανικό πολύ!!! Μπράβο Πέπη!! Καλή σου μέρα και καλή συνέχεια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστώ! καλημέρα!
ΔιαγραφήΠέπη μας αποτελείωσες!!!Υπέροχο, αυτή η επικάλυψη με έχει τρελλάνει στην κυριολεξία!!!Τέλειο!!!Μπράβο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!!!
να σαι καλά Ελένη! όντως η επικάλυψη είναι πολύ καλή! αξίζει να τη δοκιμάσεις!!!
ΔιαγραφήTo κεκάκι σου δείχνει ζουμερό και πεντανόστιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χέρια σου Πέπη μου!
Φιλιά, καλή σου μέρα!΄
σ'ευχαριστώ Έλενα! το παντζάρι το κρατάει ζουμερό!!!
ΔιαγραφήΩχ παναγιά μου... με ξελίγωσες με τις φωτογραφίες σου...
ΑπάντησηΔιαγραφήχαχαχα!!!αυτό ήθελα!!!
Διαγραφήσ'ευχαριστώ!!!
Έκανες και τσαχπινιά με την επικάλυψη!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρέπει να το δοκιμάσω αυτό το πατζαρο-κέικ επιτέλους (παρότι πατζάρια ζήτημα αν εχω φάει 2-3 φορές στη ζωή μου)
να το δοκιμάσεις οπωσδήποτε!!! το παντζάρι δε θα το καταλάβεις καθόλου!!!
Διαγραφήκαι η επικάλυψη είναι άπαιχτη!!!
ΔιαγραφήΚαλέ... τι πρωτότυπο κεϊκ;;;;; Πολύ ενδιαφέρων.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά και καλό Σαβ/κο!!!
πρωτότυπο και πολύ νόστιμο και ζουμερό!!!
Διαγραφήσ'ευχαριστώ!!!
Πολύ καλή και αυτή η εκδοχή! Και από ότι βλέπω στο γλάσσο δεν τσιγουνέυτηκες όπως εγώ :))
ΑπάντησηΔιαγραφήχαχα! ναι..του 'δωσα και κατάλαβε!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι τέλεια η πρώτη φωτογραφία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρελαίνομαι!!!!!!!!!!!!