υλικά
- 150γρ βούτυρο
- 1 1/4 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλάκι ξύδι
- 4 κουταλιές κρύο νερό
- 500-600γρ κολοκυθάκια
- 300γρ κατσικίσιο τυρί μαλακό
- φρέσκο ή ξερό θυμάρι
- ελαιόλαδο
εκτέλεση
Λιώνετε το βούτυρο και το αφήνετε λίγο να κρυώσει. Σ' ένα μπωλ ρίχνετε το αλεύρι, το αλάτι, το ξύδι, το νερό και το βούτυρο. Ανακατεύετε με το χέρι σας και πλάθετε μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη. Τυλίγετε με πλαστικη μεμβράνη και βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Κόβετε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες, ραντίζετε με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με λίγο αλάτι.
Κόβετε 2 κομμάτια αντικολλητικό χαρτί στο μέγεθος του ταψιού περίπου 40χ28εκ.
Βγάζετε τη ζύμη απο το ψυγείο, την τοποθετείτε ανάμεσα στα δύο χαρτιά και ανοίγετε με τον πλάστη ένα φύλλο.
Πετάτε το πάνω χαρτί και απλώνετε το κατσικίσιο τυρί σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.
Από πάνω τοποθετείτε τα κολοκυθάκια.
Πασπαλίζετε με φρέσκο ή ξερό θυμάρι και αλατοπίπερο.
Λιώνετε το βούτυρο και το αφήνετε λίγο να κρυώσει. Σ' ένα μπωλ ρίχνετε το αλεύρι, το αλάτι, το ξύδι, το νερό και το βούτυρο. Ανακατεύετε με το χέρι σας και πλάθετε μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη. Τυλίγετε με πλαστικη μεμβράνη και βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Κόβετε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες, ραντίζετε με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με λίγο αλάτι.
Κόβετε 2 κομμάτια αντικολλητικό χαρτί στο μέγεθος του ταψιού περίπου 40χ28εκ.
Βγάζετε τη ζύμη απο το ψυγείο, την τοποθετείτε ανάμεσα στα δύο χαρτιά και ανοίγετε με τον πλάστη ένα φύλλο.
Πετάτε το πάνω χαρτί και απλώνετε το κατσικίσιο τυρί σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.
Από πάνω τοποθετείτε τα κολοκυθάκια.
Πασπαλίζετε με φρέσκο ή ξερό θυμάρι και αλατοπίπερο.
Πολύ ωραία ιδέα για τάρτα, χωρίς πολλά πολλά (θα μ'αρεσε και με ζυμάρι ολικής ή μισό μισό για πιο υγιεινό)
ΑπάντησηΔιαγραφήμε 150γρ βούτυρο και 250γρ κατσικίσιο τυρί....απλώς το απολαμβάνεις και δε σκέφτεσαι ούτε το αλεύρι ούτε τα περί υγιεινού!!!χαχα!!!
Διαγραφήαλλά φυσικά μπορείς να το δοκιμάσεις κι έτσι!!
φιλιά Τάνια!!
Είχα κατά νου να φτιάξω μια κολοκυθόταρτα το Σ/Κ που μας πέρασε, έχοντας φορτωθεί πολλά κολοκύθια...Τα περισσότερα τελικά έγιναν κολοκυθοκεφτέδες, κάποια, που έμειναν, θα γίνουν η τάρτα σου γιατί μ΄αρέσει πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπλά τέλεια my Peps! Λαχταριστή και γευστική!
Να ρωτήσω ποίο κατσικίσιο παίρνεις;
Αυτό το φρέσκο, το γαλλικό fromage de chèvre ή κάποιο ελληνικό τύπου φέτα; Μου μοιάζει αλειφόμενο;
Ζ.
Είναι εύκολη και γρήγορη για να τη φτιάξεις και για να τη φάς!!!!
ΔιαγραφήΝαι , το τυρί είναι γαλλικό μαλακό κατσικίσιο, chavroux είναι η μάρκα που βρήκα.
σ'ευχαριστώ Ζαμπία μου!
περιμένω εντυπώσεις!
Αχ Πέπη έχω κ εγώ μια στο πρόγραμμα αλλά αρκετά διαφορετική. Τέλεια και η δική σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήγεια σου Έρη! περιμένω και τη δικιά σου!!!
ΔιαγραφήΠέπη μου καταπληκτική, έχει και πολύ ωραία εμφάνιση!Απο γεύση σίγουρα σκίζει!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!!!
πρέπει να τη δοκιμάσεις!!!
Διαγραφήκαλή σου μέρα!!
kataplhktikh einai!
ΑπάντησηΔιαγραφήσ'ευχαριστώ Ειρήνη!!!
ΔιαγραφήΠέπη θα το έτρωγα ένα κομάτι τώρα φαίνεται τέλεια και πρέπει να είναι πολύ νόστιμη!! Καλή σου μέρα και καλή συνέχεια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημέρα! ευχαριστώ!
ΔιαγραφήΥπέροχη. Θέλεις να τη φάς οπωσδήποτε. Μπράβο Πέπη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτη τσακίσαμε!!!!
Διαγραφήνα σαι καλά Χρυσαυγή!
φιλιά!!!
Πολύ ωραια ιδεα.. πολύ εμφανισιμη και σιγουρα πεντανοστημη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήσ' ευχαριστώ Ελπινίκη!!!
ΔιαγραφήΤο κομμάτι που μου αναλογεί, το θέλω τώρα ΑΜΕΣΩΣ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΆκου πράγματα!
Τάρτα με κολοκύθια και κατσικίσιο τυρί;;; Και όποιον πάρει ο χάρος!
Και λίγος αποξηραμένος δυόσμος θα της ταίριαζε πολύ Pepi μας :-))
Καλημέρες πολλές-πολλές.
εντάξει λοιπόν!!!
Διαγραφήεσύ αντί για θυμάρι βάλε δυόσμο και θα κάνουμε ανταλλαγή κομματιών!!!
καλημέρα!!!
Μ' αρέσει η χαρακτηριστική ευκολία με την οποία ετοιμάζεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι είναι και μέσα στο καλοκαιρινό κλίμα!
Φιλιά Πέπη μου!