29 Μαΐου 2012

Μπριάμ




υλικά
3-4 πατάτες
3 στρογγυλά κολοκύθια
1 ξερό κρεμμύδι
4-5 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
1 λάιμ (χυμό και ξύσμα)
1 κουταλάκι θυμάρι
1/2 κουταλάκι κουρκουμά
1/2 κουταλάκι μαραθόσπορο
αλάτι
πιπέρι
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι νερό

ΚΟΒΕΤΕ  τα λαχανικά σε κομμάτια και ανακατεύετε όλα τα υλικά σ' ένα πυρέξ.
ΨΗΝΕΤΕ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C  για  45-60 λεπτά.


12 σχόλια:

  1. Πολύ καλό φαγάκι απλό και καλοκαιρινό καλό βράδυ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέπη μου πολύ ωραίο το μπριαμ σου!Θα το δοκιμάσω ,θα αρέσει πολύ σίγουρα!!!
    Φιλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραίο καλοκαιρινό φαγητό!!! Δείχνει τέλειο!!! Καλή σου μέρα Πέπη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το απόλυτα καλοκαιρινό φαγάκι!
    Απ' ότι είδα το φτιάχνεις "λευκό", χωρίς ντοματούλα!!
    Με άφθονο ψωμί και βαρελίσια φέτα είναι απλά κορυφαίο!
    Φιλιά Πέπη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έεεεετσι ακριβώς Ερμιόνη!!!!
      καλή σου μέρα!!!

      Διαγραφή
  5. Μου αρέσει το μπριαμ.... πολύ ωραίο!!!
    Φιλιά!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραίο καλοκαιρινό φαγητό. Θα το κάνω και με την δική σου εκδοχή, μιάς κι εγώ βάζω πάντα τομάτα στο δικό μου. Λαχταριστό φαίνεται!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το μπριάμ είναι το αγαπημένο μου πιάτο με λαχανικά. Υπέροχο φαίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από τα αγαπημένα μου φαγητά, τώρα που υπάρχουν άφθονα λαχανικά δεν λείπει από το τραπέζι μας, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή