22 Μαΐου 2012

Γαύρος λαδορίγανη και μία Μελιτζανοσαλάτα




ΨΗΝΕΤΕ στο φούρνο...
3 μελιτζάνες φλάσκες
Τις αφήνετε να κρυώσουν, αφαιρείτε τη φλούδα και τις λιώνετε σ' ένα μπώλ.
ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ...
3  σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
χυμό από 1 λεμόνι
3 κουταλιές ταχίνι
5 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι φυστίκια αιγίνης ψιλοκομμένα
αλάτι
πιπέρι
ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ καλά και σερβίρετε τη μελιτζανοσαλάτα γαρνιρισμένη με λίγα φυστίκια.

.-.-.-.-.

πατήστε για να δείτε τη συνταγή
ΒΑΖΕΤΕ σ' ένα πυρέξ....
1 κιλό γαύρο καθαρισμένο
ΡΙΧΝΕΤΕ  από πάνω ... 
3-4 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
10 κουταλιές ελαιόλαδο
χυμό απο 2 λεμόνια
2 κουταλάκια  ρίγανη
αλάτι 
μερικές φετούλες ντομάτας
ΨΗΝΕΤΕ σε δυνατό φούρνο για περίπου 20 λεπτά.





14 σχόλια:

  1. καλημερααααααααα....γιαμι...ωραίος συνδυασμός κα πολύ ωραίες συνταγές....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημέρα! σ'ευχαριστώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Πέπη μου!
    Πολύ ωραία πινελιά οι φέτες τομάτας στο γαύρο ! Του έδωσες αέρα δροσιάς.
    Και με τη συνταγή της μελιτζανοσαλάτας νομίζω ότι συνδυάζεται πολύ ταιριαστά!

    Σε ευχαριστώ που δοκίμασες συνταγή μου!
    Φιλιά και καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η συνταγή σου καθιερώθηκε!!! κάθε βδομάδα τρώω γαύρο!τον έφτιαξα και στο τηγάνι ..επίσης πολύ ωραίος!!!

      Διαγραφή
  4. Τι ώρα να έρθω για κείνο το τραπέζι που λέγαμε;
    Κατά τις 3.00 είναι καλά ή θα έχουν μείνει μόνον τα κόκκαλα του γαύρου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έλα έλα όποτε θές!!! το πιάτο σου σε περιμένει!!!

      Διαγραφή
  5. Και οι δύο προτάσεις φαίνονται εξαιρετικές!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλοκαιρινό πιάτο! Αυτή η μελιτζανοσαλάτα με έχει εξιτάρει να πω την αλήθεια.
    Λείπει ένα ποτηράκι κρασί (ή μπύρα) από δίπλα όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. την ήπια τη μπύρα....δε πρόλαβε να φωτογραφηθεί!!!!

      Διαγραφή
  7. Πέπη μου τι ωραία που τα συνδύασες και οι δυο συνταγές καταπληκτικές!!!!!
    Φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βάζω εγώ το τσίπουρο...βάλε εσύ το γαύρο και ελάτε να τα πιούμε στα Γρεβενά, θα έχω και άγρια μανιτάρια.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή