ΨΗΝΕΤΕ στο φούρνο...
3 μελιτζάνες φλάσκες
Τις αφήνετε να κρυώσουν, αφαιρείτε τη φλούδα και τις λιώνετε σ' ένα μπώλ.
ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ...
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
χυμό από 1 λεμόνι
3 κουταλιές ταχίνι
5 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι φυστίκια αιγίνης ψιλοκομμένα
αλάτι
πιπέρι
ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ καλά και σερβίρετε τη μελιτζανοσαλάτα γαρνιρισμένη με λίγα φυστίκια.
.-.-.-.-.
πατήστε για να δείτε τη συνταγή
ΒΑΖΕΤΕ σ' ένα πυρέξ....
1 κιλό γαύρο καθαρισμένο
ΡΙΧΝΕΤΕ από πάνω ...
3-4 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
10 κουταλιές ελαιόλαδο
χυμό απο 2 λεμόνια
2 κουταλάκια ρίγανη
αλάτι
μερικές φετούλες ντομάτας
ΨΗΝΕΤΕ σε δυνατό φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
καλημερααααααααα....γιαμι...ωραίος συνδυασμός κα πολύ ωραίες συνταγές....
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημέρα! σ'ευχαριστώ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Πέπη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία πινελιά οι φέτες τομάτας στο γαύρο ! Του έδωσες αέρα δροσιάς.
Και με τη συνταγή της μελιτζανοσαλάτας νομίζω ότι συνδυάζεται πολύ ταιριαστά!
Σε ευχαριστώ που δοκίμασες συνταγή μου!
Φιλιά και καλημέρα!
η συνταγή σου καθιερώθηκε!!! κάθε βδομάδα τρώω γαύρο!τον έφτιαξα και στο τηγάνι ..επίσης πολύ ωραίος!!!
ΔιαγραφήΤι ώρα να έρθω για κείνο το τραπέζι που λέγαμε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατά τις 3.00 είναι καλά ή θα έχουν μείνει μόνον τα κόκκαλα του γαύρου;
έλα έλα όποτε θές!!! το πιάτο σου σε περιμένει!!!
ΔιαγραφήΚαι οι δύο προτάσεις φαίνονται εξαιρετικές!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
σ'ευχαριστώ Έλενα!
ΔιαγραφήΚαλοκαιρινό πιάτο! Αυτή η μελιτζανοσαλάτα με έχει εξιτάρει να πω την αλήθεια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΛείπει ένα ποτηράκι κρασί (ή μπύρα) από δίπλα όμως.
την ήπια τη μπύρα....δε πρόλαβε να φωτογραφηθεί!!!!
ΔιαγραφήΠέπη μου τι ωραία που τα συνδύασες και οι δυο συνταγές καταπληκτικές!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!!!!
σ'ευχαριστώ Ελένη!!!!
ΔιαγραφήΒάζω εγώ το τσίπουρο...βάλε εσύ το γαύρο και ελάτε να τα πιούμε στα Γρεβενά, θα έχω και άγρια μανιτάρια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
θέλω πολύ!!!!
Διαγραφήφιλιά!!!