20 Αυγούστου 2013

Galette με σύκα και κατσικίσιο τυρί



υλικά
  • 280γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 6 κουταλιές βούτυρο παγωμένο
  • 3/4 ποτηριού ξυνόγαλα
  • 4-5 φρέσκα σύκα
  • 150γρ κατσικίσιο τυρί με πιπέρι
  • φρέσκο βασιλικό

εκτέλεση
Ανακατεύετε σ'ένα μπώλ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, τη σόδα και το αλάτι.
Ρίχνετε και το βούτυρο σε κομματάκια και ανακατεύετε το μίγμα με το χέρι σας για να θρυμματιστεί.
Προσθέτετε το ξυνόγαλα και ζυμώνετε μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα.
Τη τοποθετείτε  σε αντικολλητικό χαρτί  και βάζετε άλλο ένα από πάνω . Ανοίγετε με τον πλάστη ένα στρογγυλό (...περίπου) φύλλο με διάμετρο 35-40 εκ.
Πλένετε και κόβετε τα σύκα σε λεπτά φετάκια. Κόβετε και το τυρί σε φέτες.
Στο κέντρο του φύλλου βάζετε στρώσεις από σύκα και κατσικίσιο τυρί, αφήνοντας κενό 3-5εκ. γύρω γύρω. Γαρνίρετε με λίγα φύλλα βασιλικού.
Διπλώνετε προς τα μέσα τις άκρες του φύλλου.



Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στου 220C για περίπου 25 λεπτά.

Αφήστε τη galette να κρυώσει και απολαύστε τη!!!

46 σχόλια:

  1. καταπληκτικό!Πολύ λαχταριστη φαίνεται! Ειχα στο σπίτι ενα καφάσι συκα, και βιάστικα χθες δυστυχώς να φτιάξω μαρμελάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε πειράζει...μόνο 4-5 χρειάζονται..θα βρεις!!!
      Σ' ευχαριστώ! Φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Υπέροχη Πεπούλα μου,ευτυχώς η συκιά μας θα έχει για αρκετό καιρό ακόμη σύκα!!!
    Φιλάκια, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τη Ζουζού!!!
      Δοκίμασε τη!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Μάνα μουυυυυ!!!!

    Γράφει "Χρυσαυγή" επάνω η galette !!!!!!!!!
    Να το... εκεί είναι.... κάπου στο κέντρο της ανάμεσα απ΄τα σύκα και το κατσικίσιο. Τι λες που θα περιμένουμε να κρυώσει!!! Καυτή θα την φάω να τσουρουφλίζομαι και να λιώνει το τυρί στο στόμα!!!

    ... ;) Ωραία έκπληξη μας έκανες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε ναι....γράφει "Χρυσαυγή"....και δε το ήξερα όταν την έφτιαχνα οτι είναι το αγαπημένο σου φρούτο!!!
      Πολύ χαίρομαι που σ'αρέσει!!
      Σ'ευχαριστώ πολύ!!!
      Φιλιά!!!

      Διαγραφή
    2. ...Εγώ ευχαριστώ!!!

      Φιλιά ξανά στα ροδαλά σου μαγουλάκια!

      Διαγραφή
  4. Έεεεεεετσι ακριβώς!
    Αυτά είναι γεύσεις, μα πάνω απ΄όλα το κατσικοπιπεράτο!

    Πως με εκπέμπεις!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήμουν σίγουρη οτι θα σου άρεσε το κατσικοπιπεράτο!!!!
      Φέρε και τη μαρμελάδα.....θα γίνει χαμός!!!

      Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  5. Πάω εκδρομή αύριο προς αναζήτηση σύκων κλπ,ελπίζω να επιστρέψω με σοδιά και τότε θα το φτιάξω μιας και τώρα δεν προλαβαίνω.
    Υπέροχο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτάαα είναι!!! Αν τη φτιάξεις περιμένω εντυπώσεις!!!
      Σ' ευχαριστώ!!!

      Διαγραφή
  6. Καλέ, τι αφήστε να κρυώσει;Πώς να αντισταθείς σε αυτή τη νοστιμιά;
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Λένια!!! Κι εγώ μη νομίζεις οτι περίμενα πολύ...

      Διαγραφή
  7. Ωραιότατη η galette και με αγαπημένο φρουτάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είδα και νωρίτερα την πρότασή σου peps, με εντυπωσίασε πολύ!!!!!!
    Θα πάω αύριο για καινούργιες προμήθειες σύκων!!!!
    Όνειρα γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά ψώνια και καλές δοκιμές!!!
      Φιλιά και καλή σου μέρα!!!

      Διαγραφή
  9. Se ve muy deliciosa su galette lindo color es una estupenda receta con higos,saludos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αχ και να μην είμαι κοντά!
    Ωραία υλικά, αγαπημένα και το αποτέλεσμα λαχταριστό!
    Μπράβο Peps!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου στείλω?????????
      Καλημέρα Ελένη!
      Δοκίμασε το!!!
      Σ'ευχαριστώ!!!

      Διαγραφή
  11. Τι ωραία που φαίνεται! Άντε να πείσω τον λατρεμένο σύζυγο να την δοκιμάσει ....αλλιώς θα την φάω όλη μόνη μου.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πω πω τι λιχουδιά είναι αυτή!!!!!Δεν έχω ξαναφάει ποτέ σύκα με κάτι άλλο, θα το δοκιμάσω!!!!!!!
    Πολλά φιλιά!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Einai oreos syndyasmos to syko me kapoio malako aspro tyri,katsikisio,katiki...
      Dokimase to!!
      S' efxaristo!!!

      Διαγραφή
  13. Άλλαξα γνώμη και είπα να το φτιάξω σήμερα να το προσφέρω εκεί που θα πάω, έχω γυρίσει όλα τα Σ/Μ της γειτονιάς και δεν έχει κανείς τυρί κατσικίσιο, πουφ!!
    Στέλνω το σύζυγο στο κέντρο να ψάξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τυρί σαν το δικό σου τελικά δεν βρέθηκε πουθενά αγοράστηκε ένα κατσικίσιο στο οποίο πρόσθεσα εγώ πιπέρι χοντροκομμένο και σιγά μη δεν το έφτιαχνα. Προσφέρθηκε εκεί που πήγα και άρεσε πολύ στο fb έχω και φωτογραφία.

      Διαγραφή
    2. Poly xairomai pou sas arese!!!! Eida ti photo!!!! Efxaristo!!!!!

      Διαγραφή
    3. Αν έχεις την καλοσύνη μου λες που είχες πάρει αυτό το τυρί για επόμενη αναζήτηση
      Ευχαριστώ

      Διαγραφή
  14. Στείλε από δω....στείλε από κει... μπήκε και στην μέση η Χρυσαυγή που διάβασε και ετικέτα με ονοματέπωνυμο πάνω στο "πόνημα"!!!! που να μείνει ψίχουλο για τους καθυστερημένους ;-))

    Εύγε κυρία μου, εύγε, λέμεεεεεεε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Xaxaxa
      Min anisixeis, exei kai gia sena kommati!!!
      Filakia!!!

      Διαγραφή
  15. Καλά, ε! Μια τρέλλα η galette σου! Συκαλάκια και κατσικίσιο τυρί με στέλνουν λέμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τι έξαλες συνταγες ειναι αυτες!
    Φαινεται σουπερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πολύ γκούρμε συνταγή! Άκρως εντυπωσιακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καταπληκτική Peps!!!
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πεπάκι γλυκό τι γλυκο ειναι αυτό?? Γλυκό ή ορεκτικό???
    Αγαπώ σύκα και εφαγα πολλά στην Πάρο! Που να το ξερα να εφερνα μαζί!!!
    Καλώς σε βρήκα ομορφούλα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Geia sou Dimitra!!!
      Glykaki einai!!!! Dokimase to afou s aresoun ta syka!!!
      Hsoun kai sto agapimeno mou nisi!
      Filakia!!

      Διαγραφή
  20. Άψογος συνδυασμός υλικών! Όσο για την εμφάνιση, σε κάνει να χαζεύεις τις φωτογραφίες με τις ώρες και να ξερογλείφεσαι! Καλέ, στείλε ένα κομματάκι...
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή