υλικά
- 2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλάκι αποξηραμένα άνθη λεβάντας
- 1 λεμόνι, μόνο ξύσμα
- 1 λάιμ, μόνο ξύσμα
- 120γρ βούτυρο
- 2 αυγά
- 1/2 ποτήρι ξυνόγαλα
- 1/2 ποτήρι κατεψυγμένα blueberries
- ζάχαρη άχνη
εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία φόρμα με διάμετρο 22εκ.
Σ'ένα μεγάλο μπώλ ανακατεύετε όλα τα στέρεα υλικά με τα μυρωδικά .
Λιώνετε το βούτυρο, το αφήνετε να κρυώσει και το ανακατεύετε σ'ένα μπώλ με τα αυγά και το ξυνόγαλα.
Ενώνετε τα δύο μίγματα.
Ρίχνετε τα 2/3 στη φόρμα και σκορπίζετε από πάνω τα blueberries. Σκεπάζετε με το υπόλοιπο μίγμα.
Ωωωω!!! Μα τι καταπληκτικο και χορταστικο κεικ! Οτι πρεπει για τη δροσουλα του φθινοπωρου!!! Ωραια που το εβαλες σε ταψι και οχι σε φορμα. Πολυ πολυ καλο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα καλα.. Που βρηκες την επιγραφη blueberies? Ωραια η συγκεκριμενη φωτογραφια!
Βρε συ.... δεν χορταίνω να τις βλέπω τις φωτογραφίες σου...
ΔιαγραφήΤι όμορφα και επιμελώς ατιμέλητα έχεις σκορπίσει τη λεβάντα γύρω...
Στείλεεεεεεεεεεεεεεεε
Έτσι ακριβώς...Επιμελώς ατιμέλητα!
Διαγραφή:)
Σου άρεσε η επιγραφή ε???? .....
ΔιαγραφήΚοίταξε καλύτερα τη πρώτη και τη δεύτερη φωτογραφία και θα δεις οτι είναι πετσέτα κουζίνας και πάνω έχει συνταγή για blueberry μάφινς!! χαχα!
Άλλαξα-πρόσθεσα υλικά και την έκανα κέικ!
Φύσηξε αεράκι και σκόρπισε τη λεβάντα....χαχα!!!!
Πολύ χαίρομαι που σας άρεσε!!!
Φιλιά!!!
Τι μου λες τώρα??????????????
ΔιαγραφήΚαλά, δεν θα το φανταζόμουν ποτέ αυτό.
Πετσέτα κουζίνας???
ΝΑΙ!!! Είσαι μια original food blogger!
Εδώ μιλάμε μέχρι και για συνταγή σε πετσέτα κουζίνας, όχι αστεία!!!
χαχαχαχα
;) :) :)
ΔιαγραφήΈνα ολοστρόγγυλο γλυκό,αρωματικό κέικ,αφοσιωμένο στη δική μας ευτυχία.Με πυρήνα ΄΄αιμάτινο΄΄,και συνωστισμό άλικων φρούτων που με βιασύνη στριμώχνονται και τελικά,άτακτα ξεχύνονται.Αφήνουν την υπόξινη γεύση τους να μεσουρανήσει και δένουν την δύναμη της απόχρωσής τους με την ηπιότητα της ιώδους απαλότητας της λεβάντας.Απίθανος συνδυασμός και τολμηρός!Έτσι όπως είναι κάθε τι που ξαφνιάζει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύγε my peps!!!Kisses όπως θα έλεγες...
Αααα Φωτεινή μαθαίνεις το λεξιλόγιο μας!!!!
ΔιαγραφήΤο "Kisses" το ξεκίνησε η Ζ.
Ήταν άτακτα τα άτιμα τα μύρτιλλα αλλά τα κανόνισα εγώ, μην ανησυχείς!!!
Kisses λοιπόν!!!
Σ'ευχαριστώ!!!
Πόσο μ΄αρέσουν αυτά τα φρουτάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒάλε και ότι λατρεύω τα κέικ και θα έχεις ένα σύνολο επιθυμίας να γευτώ αυτό που μας δείχνεις εδώ!
Καφέ πάντως έχω. Δεν θα σε επιβαρύνω. :)
Αν και αμφιβάλω αν έμεινε έστω και ψίχουλο...οπότε κλαψ!
Z.
Εμένα είναι τ'αγαπημένα μου!!!!και το φάγαμε όλο!!!!
ΔιαγραφήΌταν θα ξαναβρώ, θα το φτιάξω και θα σου πω να έρθεις παρέα με το καφέ σου!!!!
Γειά σου Ζαμπία μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞυνογαλα, ανθη λεβαντας και blueberries μου δημιουργουν μια φανταστικη εικονα κ γευση κεικ! Πρωτοτυπο επισης! Συγχαρητηρια για την υπεροχη συνταγη και το blog σας!! Παντα θαυμαζω τις τοσο 'ζωντανες' φωτογραφιες σας!!
Θα το φτιαξω αμεσα!! Να εχετε μια ομορφη ημερα!
Με εκτιμηση,
Ευη
Καλησπέρα σας!!
ΔιαγραφήΚαλώς ήρθατε στο μπλόγκ μου!!
Πολύ χαίρομαι που σας αρέσουν οι συνταγές μου και οι φωτογραφίες!
Αν φτιάξετε το κέικ περιμένω να μου πείτε εντυπώσεις!
Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο!!!
Καλημερα-καλημερα!
ΔιαγραφήΚι ομως το εφτιαξα χθες το απογευμα!!! Τοσο μεγαλη ηταν η ανυπομονησια (ή μαλλον πρεμουρα θα τη χαρακτηριζα) μου!!
Κ εκει που νομιζα οτι ειχα blueberries τελικα βλεπω οτι ειχα raspberries...σκιρτησε λιγο η καρδια..ωχ, τι? δε θα το φτιαξω?? Εννοειται δε θα με πτοουσε αυτο..berries το ενα, εστω berries κ το αλλο...:-)
Πραγματικα πολυ διαφορετικο κεικ!! Ιδιαιτερη γευση! Πολυ αρωματικο! Η λεβαντα κ τα ξυσματα το μοσχομυρισαν..Κ βεβαιως ελαφρυτερο σε σχεση με τα περισσοτερα! Το συνιστω κ θα το ξαναφτιαξω, ελπιζω με τα σωστα berries την επομενη φορα!
Ευχαριστουμε πολυ για την ιδιαιτερη συνταγη!!:-)
Φιλικα, Ευη
Είσαι απίστευτη!!!!!!!!!!!
ΔιαγραφήΚαι με τα raspberries τέλεια θα είναι!!! Θα το δοκιμάσω κι εγώ με αυτά την επόμενη φορά!!!
Τα ξύσματα και η λεβάντα το κάνουν πολύ αρωματικό!
Πολύ χαίρομαι που το έφτιαξες και σου άρεσε!!!
Καλημέρα Εύη!!!
Ααα, πολύ μου αρέσει αυτό το κέικ! Λεβάντα δεν έχω χρησιμοποιήσει ακόμα σε γλυκό και θέλω πολύ να το κάνω, είμαι περίεργη για το αρωματικό αποτέλεσμα. Μου φαίνεται όμως πως ο συνδυασμός με τα φρουτάκια αυτά πρέπει να είναι πολύ καλός!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι διακριτικό το άρωμα της και η γεύση της!
ΔιαγραφήΔοκίμασε το!!!
πολύ πρωτότυπο!
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν εχω χρησιμοποιησει ποτέ λεβαντα σε φαγητο-γλυκο..μαλλον ηρθε η ώρα!
Σ'ευχαριστώ gio kar!!!
ΔιαγραφήΔοκίμασε το!!!
Δείχνει υπέροχο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ "ιδιαίτερο" κέικ!!
Καλό απόγευμα!
Σ'ευχαριστώ Έλενα!!
ΔιαγραφήΔείχνει πολύ λαχταριστό peps και λόγω λεβάντας ιδιαίτερα αρωματικό!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ θέλω να το δοκιμάσω γιατί μου κίνησες την περιέργεια!!!!!
Δεν ξέρω που θα βρω βρώσιμη λεβάντα, αλλά θα ψάξω!!!!
Φιλιά!
Να το δοκιμάσεις Σιλένα!!!
ΔιαγραφήΑποξηραμένη λεβάντα βρήκα σε βιολογικό μαγαζί. Αν δε βρείς, μπορώ να σου στείλω!
Καλημέρα!!!
Φαντάζομαι άρωμα, μοσχομύρισε όλο το σπίτι ε!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο κεικ.
Φιλιά.
Ναι!!! Αρωματικό και νόστιμο!!!
ΔιαγραφήΚαλή σου μέρα Ρούλα!!!
Εντάξει απίστευτη η ιστορία με την πετσέτα κουζίνας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό θα πει να βρίσκεις την έμπνευση παντού!
Μου αρέσουν τα υλικά του κέικ σου και υποπτεύομαι ότι είναι πολύ πολύ αρωματικό!
Σε φιλώ!
Σ'ευχαριστώ πολύ Ερμιόνη!!!
ΔιαγραφήΚαταρχήν να αναρωτηθώ γιατί δεν βρίσκω πουθενά blueberries???? Που τα βρήκες?
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρεύω το ξινόγαλα στα κέικ. Προσπαθώ να φανταστώ και την μυρωδιά της λεβάντας.
Υπέροχο το κέικ και οι φωτογραφίες!
Φιλιά πολλά
Δυστυχώς κι εγώ σπάνια τα βρίσκω και συνήθως κατεψυγμένα. Τα φέρνει ένα σούπερ μάρκετ δίπλα στο σπίτι μου αλλά όχι πάντα. Πρίν λίγο καιρό βρήκα και φρέσκα σε βιολογικό μαγαζί.
ΔιαγραφήΚαλημέρα Νοτούλα και σ'ευχαριστώ!!!
Καλημέρεεεεεεεςς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕρώτηση κρίσεως που λένε dear Peps.
H λεβάντα που ανθίζει στο μπαλκόνι μου...θα μου δώσει βρώσιμα άνθη αν τα αποξηράνω;;;
Θα μου πεις τι ρωτάω κι' εγώ τώρα, αλλά να μου πέρασε η "φλασιά" και είπα να την εκφράσω.
Ωραίο και μυρωδάτο το κέϊκ σου χωρίς αμφιβολία, καλή μου φίλη.
Καλώς τη Πηνελόπη!
ΔιαγραφήΚι εγώ αποξηραμένα έβαλα. Βρήκα αυτό το σάιτ , για δες το http://botanologia.blogspot.gr/2012/05/blog-post_983.html
Φιλιά!!!!Σ'ευχαριστώ!!!
Μα τι συνδυασμός γευσης και αρωματων!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://beautyfollower.blogspot.gr/
Ωραιότατος μπορώ να πω!!!
ΔιαγραφήΚαλημέρα!!!
Γεύσεις και χρώματα που μας πάνε στο δάσος!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που σ αρέσει!!!
ΔιαγραφήΦέτος πρωτοέφαγα blueberries και ξετρελάθηκα! Το κείκ σου δείχνει λαχταριστό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
Μα δεν είναι πολύ νόστιμα!!!!!
ΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ!!!
Aρωματικό το κεκάκι σου Πέπη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχω κι εγώ λεβάντα αλλά δεν την έχω χρησιμοποιήσει ακόμα σε φαγητό. Φοβάμαι μην έχει έντονη γεύση
Τα blueberries πρέπει να τα ψάξω να τα βρώ
Φιλιά πολλά
Γειά σου Μαριόν!
Διαγραφή1 κουταλάκι ήταν αρκετό για να έχει το κέικ μια διακριτική γεύση λεβάντας!
Κάποια σούπερ μάρκετς και βιολογικά μαγαζιά έχουν κατεψυγμένα και ίσως βρείς και φρέσκα.
Φιλιά!
Πολύ ιδιαίτερο κέικ! Σίγουρα άκρως αρωματικό και πολύ νόστιμο! Πολύ όμορφη και η παρουσίαση! Μπράβο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Να 'σαι καλά Αναστασία! Πρώτη φορά χρησιμοποίησα τη λεβάντα και μου άρεσε πολύ!!!
ΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ!!!
Καταπληκτικό!Φαντάζομαι άρωμα και γεύση πωπω!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Σ' ευχαριστώ Ελένη!
ΔιαγραφήΝαι ήταν αρωματικό!!!
Que rico Peps es muy aromático lavanda y ralladura de limó,abrazos.
ΑπάντησηΔιαγραφήThank you Rosita!!! Try it!!!
ΔιαγραφήΛεβάντα ε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ενδιαφέρον!
Αλλά και τα μούρα σου δεν πάνε πίσω...μου έβαλες ιδέες ...αλλά που να βρω μούρα εδώ στο νησί;
Τι άλλο μπορώ να βάλω;
Πολλά φιλάκια!!!
Γειά σου Σοφία! Βιολογικό μαγαζί έχετε νομίζω, ίσως βρεις εκεί μύρτιλα ή κάποιο άλλο μούρο.
ΔιαγραφήΗ αλήθεια είναι οτι κι εδώ σπάνια τα βρίσκω.
Ίσως το αχλάδι ή το μήλο να του ταιριάζει!
Φιλιά!
Καταπληκτικό! Που θα βρω blueberries???
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα!
ΔιαγραφήBlueberries βρίσκω κατεψυγμένα στο σουπερ μάρκετ Μπαλάσκας αλλά όχι πάντα.
Το καλοκαίρι βρήκα φρέσκα σε βιολογικό μαγαζί.
Ελπίζω να βοήθησα!
Φιλιά!
Λεβάντα δεν έχω χρησιμοποιήσει ακόμα, πολύ ενδιαφέρουσα η συνταγή σου, νοστιμότατο πρέπει να έγινε. Μπράβο. Φιλάκια
ΑπάντησηΔιαγραφήlook really delicious!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπρωτη φορα βλέπω λεβάντα σε συνταγη!!! λατρευω τη λεβαντα ! τα παντα στο σπιτι μυρίζουν λεβάντα! μου κίνησες την περιέργεια να την δοκιμάσω..... αν και πιο πιθανό ειναι να κάθομαι να το μυρίζω παρα να το τρώω το κεκάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο Πέπη !! Πολύ ωραία η λεβάντα, την χρησιμοποιώ και εγώ ... Φοβάμαι να βάλω ποσότητα αλλά νομίζω αξίζει γιατί δίνει κάτι πολύ ιδιαίτερο...Θα τη δοκιμάσω και με μύρτιλλα που μας προτείνεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ αλήθεια είναι οτι πικρίζει γι αυτό και πρέπει να βάλεις λίγη. Εμένα μου άρεσε πολύ κι έχει φυσικά υπέροχο άρωμα!!
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ!!