9 Ιανουαρίου 2013

Μπανόφι




υλικά
125 γρ μπισκότα μιράντα παπαδοπούλου
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 400γρ
2 μπανάνες
125γρ κρέμα γάλακτος
λίγη κουβερτούρα

εκτέλεση
Ανοίγετε λίγο το κουτί με το ζαχαρούχο  και του κάνετε άλλη μία  μικρή τρύπα. Το βάζετε σε μία μικρή κατσαρόλα και τη γεμίζετε με νερό μέχρι 2 δάχτυλα κάτω από την κορυφή του κουτιού. Ανάβετε το μάτι της κουζίνας και μόλις το νερό πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 3 ώρες περίπου. Κάθε 15 λεπτά θα πρέπει να ελέγχετε τη στάθμη του νερού και να συμπληρώνετε με καυτό νερό.

Όταν περάσουν οι 3 ώρες, βγάζετε  με λαβίδες το κουτί από τη κατσαρόλα και το αφήνετε να κρυώσει. Το ανοίγετε ρίχνετε το γάλα-κρέμα σ' ένα μπώλ. Το γάλα στο κάτω μέρος θα είναι πιο πηχτό και πιο σκούρο. Ανακατεύετε καλά για να ομογενοποιηθεί.

Στρώνετε σε μία  πιατέλα με διάμετρο 25εκ τα μπισκότα, σε μία στρώση και απλώνετε τη καραμελένια κρέμα.
Κόβετε σε λεπτά φετάκια τις μπανάνες και τις στρώνετε   πάνω στη κρέμα, να τη καλύψουν.

Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ, την απλώνετε πάνω από τις μπανάνες και γαρνίρετε με λίγη τριμμένη κουβερτούρα .


Τρώγεται μετά μανίας!!


 

27 σχόλια:

  1. Αυτά τα κουταλάκια στην τελευταία φωτογραφία, που συναγωνίζονται στο ευγενές σπόρ "ποιος θα προλάβει να φάει το περισσότερο", πολύ με λυπεί η θέα τους! Λυπάμαι...που δεν συμμετέχω! :(

    Απλά μ΄αρέσει!
    κίσες!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου φτιάξω μπανόφι, να μου φτιάξεις τυροπιτούλα???

      Φιλάκια!!!!

      Διαγραφή
  2. Δυό χεράκια βλέπω...Δυό κουταλάκια επίσης... Κι' αν υπολογίσω και τον/την φωτογράφο, πάει δεν έμεινε ψίχουλο!!!

    Σκέψου, που σερνόταν και μια "αδιαθεσία" στο εκεί περιβάλλον... οπότε την πιατέλα, μάλλον δεν θα την βάλατε... ούτε κάτω από τη βρύση!!!

    Φιλιά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέχασες να υπολογίσεις ότι η φωτογράφος είχε ήδη δοκιμάσει ένα κομμάτι πριν έρθουν τα υπόλοιπα κουταλάκια......

      Φιλάκια!!!!!

      Διαγραφή
  3. απλό και λαχταριστό το γλυκάκι σήμερα! μπράβο φιλενάδα!!! θα με κεράσεις ένα κομμάτι εεεεεε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλό και εύκολο!!!
      Μάλλον πρέπει να φτιάξω μια πιατελίτσα για τον καθένα!!!

      Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  4. Μετά μανίας δεν θα πει τίποτα!!
    Από τα πιο αγαπημένα μου γλυκά!
    Εγώ δεν ανοίγω το κουτί, κλειστό το βράζω σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες.
    Πολύ καλός και ο δικός σου τρόπος παρασκευής!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου πω την αλήθεια δεν ήθελα να το φτιάξω, σκεφτόμουν τις θερμίδες και ότι θα είναι πάρα πολύ γλυκό....αλλά με πίεζε μια φίλη μου που το φτιάχνει συχνά κι έτσι είπα τελικά να το δοκιμάσω και καλά έκανα δηλαδή....μου άρεσε πάρα πολύ!!!!
      Το έψαξα αυτό που λές και διάβασα οτι υπάρχει φόβος να σκάσει το κουτί όταν είναι τελείως κλειστό. Προφανώς σ'εσένα δε σου έχει συμβεί οπότε μπορεί να το δοκιμασω κι έτσι!

      Φιλιά!!!

      Διαγραφή
  5. Αν εξαιρέσουμε το βράσιμο του ζαχαρούχου, το γλυκάκι γίνεται πολύ γρήγορα.... δεν απ'οτι φαίνεται δεν έμεινε ψίχουλο????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσ' τα...αυτό το βράσιμο σου σπάει τα νεύρα...κάνει και θόρυβο το κουτί καθώς βράζει....αλλά τελικά..αξίζει!!!!

      Διαγραφή
  6. Το έφτιαξα δυο φορές και είχε πολύ μεγάλη επιτυχία! Από τα αγαπημένα μου γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι είναι το κάτι άλλο!!
      Τί μπισκότα έβαλες????

      Διαγραφή
  7. Η πιατέλα από την Αμερική, ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπήκα και ξαναμπήκα σήμερα στο μπλόγκ σου και κοίταζα σαν το ταβερνόσκυλο τις φωτογραφίες ξερογλυφόμενη και μετά συνειδητοποίησα ότι δεν έχω αφήσει σχόλιο.... Σχόλιο δεν άφησα αλλά 4-5 κλικ τα άφησα αφού κάθε τρις και λίγο μπαίνω...

    Τόσο καιρό το περίμενα το ριμάδι το μπανόφι απ΄ τα χεράκια σου. Από τότε που είχες συμπέσει με τη Ζαμπία εκείνο το βράδυ. Και τελικά βλέπω ότι κάποιοι άλλοι το ευχαριστήθηκαν. Κουτάλια βλέπω, πιρουνια βλέπω και εγώ απλά το ονειρεύομαι. κλαψ...

    Κακώς δεν το είχες σε εκτίμηση. Είδες τι νόστιμο που ήταν ? Απλό και γευστικό!! Να προσθέσω κι εγώ μόνο (επειδή είδα την κουβέντα παραπάνω) ότι κι εγώ το ζαχαρούχο το βράζω με κλειστό καπάκι. Κανένα πρόβλημα. Επίσης για οικονομία χρόνου και χρήματος να βράσεις 2-3 ζαχαρούχα μαζί στην ίδια κατσαρόλα και να τα κρατήσεις μόλις κρυώσουν στο ντουλάπι σου. Ετσι όταν έρθει η ώρα να φτιάξεις το γλυκό σου θα είναι ζήτημα 5 λεπτών μονάχα. Η βαβούρα είναι το ζαχαρούχο!!

    Σε φιλώ και σόρρυ για την πολυλογία Πέπς μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΑΑχχχχ πού είναι η φίλη μου η Λίλα να σ'ακούσει????
      Kι αυτή τα ίδια μου έλεγε....
      ''Βράσε τα κλειστά, 2-3 μαζί...να'χεις να φτιάχεις μπανόφι γρήγορα!''

      Δεν είσαστε με τα καλά σας....Να φτιάχνω μπανόφι και μετά να με τρέχουν στο νοσοκομείο από υπερβολική δόση ζάχαρης!!!
      Α πα πα....forget it!!!!
      Του χρόνου, πάλι!
      χαχαχαχα

      Φιλάκια!!!!
      Την απολαμβάνω τη πολυλογία σου!!!

      Διαγραφή
  9. Ζηλεύω, θέλω και γω!!!Είναι πάρα πολύ ωραίο γλυκό, αχ τι μας κάνεις!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νομίζω ότι αν με υποχρέωναν να διαλέξω δύο γλυκά να περισώσω σε αυτόν τον ρημαδοπλανήτη ,το ένα θα ήταν το μπανόφι..έτσι απλά.Το απόλυτα νόστιμο γλύκισμα,ο απόλυτος πειρασμός.
    Ήμουν και εγώ επιφυλακτική με το γλυκό αυτό,ώσπου το δοκίμασα Peps μου.Το αγάπησα παράφορα.Το κάνω με μουστοκούλουρα για βάση και γίνεται πολύ αρωματικό!!
    Επίσης και εγώ βράζω το ζαχαρούχο με κλειστό το καπάκι.Δεν έχει συμβεί τίποτε κακό ακόμα!
    Έχω ένα τελευταίο στο ψυγείο...παρ΄όλο που τελείωσαν οι γιορτές και αποφάσισα να απέχω για λίγο από τις γλυκειές αμαρτίες,λέω να ενδώσω..για μία ακόμα φορά!Φιλιά πολλά,πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Φωτεινή!!!Χρόνια πολλά!!!!

      Μουστοκούλουρα???? Ωραία ιδέα..ιδιαίτερη!!! Θα τα δοκιμάσω!!!

      Ααααα....έχεις κι εσύ ένα τελευταίο κουτάκι...αυτό είναι πρόβλημα τελικά με αυτό το γλυκό!!!! Σε καταλαβαίνω....αναγκάζεσαι να ενδώσεις τώρα....

      Κουράγιο..... ;) ;)!!!

      Φιλιά!!!

      Διαγραφή
  11. Καλή χρονιά κοριτσάκι, ευτυχισμένη, δημιουργική και γεμάτη με αυτές τις απίστευτες φωτογραφίες σου που μας κάνουν να μην μπορούμε να ξεκολλήσουμε το βλέμμα μας από την οθόνη!
    Γλυκάκι απίθανο το σημερινό και αρκετά εύκολο!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την Ερμιόνη!!!!

      Πολύ εύκολο!! Δοκίμασε το!!!

      Φιλιά!!!

      Διαγραφή
  12. Φανταστικό !
    Θα το κάνω!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το φτιάξεις και να μου πείς αν σου άρεσε!!

      Διαγραφή
  13. Καλώς σε βρίσκω στο σπιτάκι σου Πέπη! Σε διαβάζω εδώ και εκεί, στα σχόλια των φιλενάδων food bloggers, έχω διαβάσει επίσης τόσα καλά για σένα, είσαι πάντα αστεία και γλυκιά και ήθελα να έρθω να σε βρω!!!
    Μιας και όλες οι φίλες σου με έχουν κάνει άνθρωπο (μαγειρεύω και φουρνίζω), σίγουρα και εσύ θα με απογειώσεις!
    Το banoffee το είχα πρωτοδεί στον Jamie Oliver, το έφτιαξα και δεν μου έγινε καλό. Μετά είδα της Ζαμπίας και τώρα το δικό σου. Της Ζαμπίας το έφτιαξα, υπέροχο. Θα δοκιμάσω και το δικό σου που φαίνεται ακόμα πιό εύκολο. Αυτό με το ζαχαρούχο δεν το έχω κάνει ποτέ είναι η αλήθεια. Δεν ξέρω τι λένε τα άλλα κορίτσια αλλά και εγώ φοβάμαι την ανατίναξη:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες Δήμητρα!!!!
      Σ'ευχαριστώ για τα σχόλια σου!!!
      Θα τα λέμε σίγουρα!!!

      Έφτιαξες το μπανόφι της Ζαμπίας???? Φαινόταν πολύ εντυπωσιακό!!!!!

      Φιλιά!!!

      Διαγραφή