υλικά
4 πράσα ψιλοκομμένα
1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 μίνι καυτερή πιπερίτσα
6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι
2 ποτήρια πλιγούρι
3 ποτήρια νερό
1/2 ποτήρι χυμό γκρέιπφρουτ
1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
εκτέλεση
Σωτάρετε με το ελαιόλαδο, το πράσα, το τζίντζερ, το σκόρδο και τη πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν.
Πλένετε το πλιγούρι και το προσθέτετε στη κατσαρόλα μαζί με το αλάτι , το νερό και τους χυμούς.
Βράζετε για περίπου 10- 15 λεπτά και λίγο πρίν απορροφήσει τελείως το νερό, κατεβάζετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και το αφήνετε στη άκρη να απορροφήσει και τα υπόλοιπα υγρά.
Σερβίρετε στο πιάτο και πασπαλίζετε με σουμάκ.
Μπορείτε να το συνοδεύσετε με φιλέτο κοτόπουλο ψητό.
Αμα θες το πιστεύεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠλιγούρι δεν έχω δοκιμάσει να φτιάξω ποτέ αν και έχω στο ντουλάπι μου. Μου το έφεραν δηλαδή.
Το ότι είναι vegeterian θα ενθουσιάσει την κουμπάρα μου η οποία είναι οπαδός αποκλειστικά και μόνο αυτής της διατροφής. Της το προωθώ!!
Εγώ το δικό μου το θέλω με το ξαπλωμένο κοτοπουλάκι, καθότι είμαι του κρέατος!
Σε φιλώ Πέπη μου πολύ!
ΧΑΝΕΙΣ!!!!!
Διαγραφή:) :) :) :) ;) :)
Το πληγούρι το λατρεύω όσο δεν φαντάζεσαι!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εμένα μ'αρέσει πολύ!!!!
ΔιαγραφήΚαλημέρα!!!
A! Καλά...είπαμε να ταυτιστούμε Πέπη μας, αλλά όχι και τόσο πολύ πια :-))))
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροσωπικά χθες έκανα πιπεριές βαρκούλες (βλέποντας την ιδέα της Κικής) με πληγούρι, κολοκυθάκι, ντομάτα και τόνο!
Θα είναι το σημερινό μας φαγητό, και για να δούμε τι αντιδράσεις θα έχουμε από το "αγριεμένο πλήθος";
Πεντανόστιμο καλή μου.
Ωραιότατο το φαγάκι σου!!! Δε νομίζω να έχει κανένας πρόβλημα.......ούτε κι εγώ αν με καλέσεις!!!!
ΔιαγραφήΦιλάκια, Πηνελόπη
Με τίποτα δεν μου βγαίνει το πλιγούρι σωστο ποτε συγχαρητήρια είσαι άψογη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς ήρθες στο μπλόγκ μου, Malgeo!!!
ΔιαγραφήΔοκίμασε το έτσι και σίγουρα θα πετύχει!!
Πάω να χαζέψω το μπλόγκ σου!!
Σ' ευχαριστώ!!!
Καλημέρα! Έχει πολύ ενδιαφέρον και είναι ιδιαίτερος συνδυασμός και πρέπει να είναι και πάρα πολύ γευστικό!!! Πολύ ωραία ιδέα!:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!!!
ΔιαγραφήΤα πράσα το γλυκαίνουν, οι χυμοί το κάνουν ελαφρά ξυνό κι έχεις και την αίσθηση του τζίντζερ!!!
Το πληγούρι και τις υψηλές διατροφικές του αξίες τα διδάχτηκα από την πεθερά μου χρόνια πριν.Με την εγωϊστική νεότητα της εποχής εκείνης που φέρνει την αμφισβήτηση και την υπεροψία της άρνησης του καινούργιου-ειδικά όταν το προτείνει η πεθερά!-το αρνήθηκα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠέρασαν χρόνια μεγάλης και φιλότιμης αλληλοπροσπάθειας, με την ώριμη υποχώρηση του μεγαλύτερου και το άκομψο -το ομολογώ -πείσμα μου για να δοκιμάσω και να εκτιμήσω τελικά το προϊόν αυτό της γης, αλλά και να δεχτώ τις πολύτιμες συμβουλές μιας σοφής γυναίκας!
Με αφορμή τη μοναδική σου χορτοφαγική -που λατρεύω-συνταγή ,θυμήθηκα τα παραπάνω.Επέτρεψέ μου Πέπη μου, την θαυμάσια αυτή,εμπλουτισμένη με υπέροχα, θρεπτικά και εύγευστα υλικά να την αφιερώσω στην υπέροχη αυτή γυναίκα,που στην όψη του σημερινού σου πιάτου, μου ήρθε γλυκά στη μνήμη.
Συγχαρητήρια για μια ακόμα φορά για τη δύναμη της λιτότητας που εκπέμπουν οι φωτογραφίες σου!Φιλιά πολλά,πολλά.
Πόσα ξέραν οι παλιοί......
ΔιαγραφήΣημασία πάντως έχει οτι το δοκίμασες και σου άρεσε!!
Ευκαιρία να το μαγειρέψεις κι έτσι και πες μου εντυπώσεις!!!!
Φιλιά και Καλή σου μέρα!!!
Tέλεια! Ευχαριστώ γιά την συνταγούλα. Προχθές αγορασα πλιγούρι και δεν έβρισκα ενδιαφέρον τρόπο να το μαγειρέψω. Μου έδωσες τη λύση. Τυπώνω τη συνταγή και πάει γιά δοκιμή το πρώτο Σαββατοκύριακο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑαααα!!! Πολύ χαίρομαι!!!!
ΔιαγραφήΝα μου πείς πως σου φάνηκε!!!
Τι υπέροχος τρόπος να μαγειρέψεις το πληγούρι! Αρώματα και γεύσεις άρτια συνδυασμένα και με σίγουρα επιτυχημένο αποτέλεσμα! Μπράβο σου για την υπέροχη ιδέα και την εξαιρετική εκτέλεση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς την Αναστασία!!!!
ΔιαγραφήΑπό γεύση ήταν πραγματικά το κάτι άλλο!!!!
Σ' ευχαριστώ πολύ!!!!
Όλο πρωτότυπες συνταγές είσαι κυρία μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈσκισες πάλι!
Φιλιά πολλά!
Να σαι καλά Ερμιόνη!!!!
ΔιαγραφήΔιαφορετικό πλιγούρι για τους δύσκολους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε τη συνοδεία του πουλερικού μας ξεσηκώνει για τέλειους γευστικούς συνδυασμούς.
Πολύ, πολύ attractive!
Z.
Σ' ευχαριστώ Ζαμπία μου!!!
ΔιαγραφήΉταν ελκυστικό!!!!
Τί λαχταριστό πιάτο.. !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα το δοκιμάσεις Στέλλα!!!
ΔιαγραφήΦιλιά!!!
Eξαιρετικό το πλιγούρι σου Πέπη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ αρέσει η προσθήκη του πράσου αλλά και των χυμών.
Και σκέτο το έτρωγα ευχαρίστως.
Καλό σ/κ :)
Κι εγώ το βράδυ σκέτο το έφαγα....κατ ευθείαν από τη κατσαρόλα...!!!!
ΔιαγραφήΦιλιά!
Το τρώμε το πληγούρι πολυ και αρέσει κ στα παιδιά, αλλά απλό, με φρέσκια ντοματούλα. Δεν μπορώ να το πετύχω το άτιμο σχεδόν ποτέ σωστά και καταλήγω να παιρνω ταπεράκι απο πεθερά:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ εκδοχή σου σούπερ μοντέρνα, γευστική και θρεπτική. Καλό ΣΚ peps και καλό μήνα σου εύχομαι
Καλησπέρα Δήμητρα!!!!
ΔιαγραφήΧαίρομαι που σ'αρέσει το πλιγούρι. Με φρέσκια ντομάτα και μπόλικο μαιντανό το κάνω κι εγώ σα ταμπούλε.
Δοκίμασε το κι έτσι γλυκόξινο.....θα σ'αρέσει!!!
Φιλιά!!!
πολύ ωραίος συνδυασμός υλικών! εγώ αν βάλω τζίντζερ σε σκόνη πειράζει??
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό σ/κ :)
Και δε βάζεις.... τί έχεις να χάσεις????
ΔιαγραφήΚάνουμε δοκιμές κι ότι μας αρέσει το κρατάμε!!!
Φιλιά!!
Μμμμμμμ! Απίθανος συνδυασμός!!! Αρωματικότατο και πρέπει να είναι νοστιμότατο... φαίνεται από τη φωτό που είναι καταπληκτική!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου εβδομάδα!
Γειά σου Κική!!
ΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ πολύ!!!
Kα-τα-πλη-κτι-κό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή