υλικά
- 5 κουταλιές ρύζι μπασμάτι
- 4 ποτήρια γάλα φρέσκο
- τα σποράκια από 1 κάρδαμο
- 2 κουταλιές αμυγδαλόσκονη
- 6 κουταλιές ζάχαρη καστανή
- μερικές κλωστίτσες σαφράν
εκτέλεση
Βάζετε σε μία κατσαρόλα το ρύζι, το γάλα και τα σποράκια από το κάρδαμο. Σιγοβράζετε για 20 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτετε την αμυδαλόσκονη και τη ζάχαρη και συνεχίζετε το βράσιμο για 5 λεπτά ακόμη. Στο τέλος προσθέτετε και το σαφράν. Ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά για 1 λεπτό και σερβίρετε το ρυζόγαλο στα μπωλάκια. Όσο κρυώνει, θα πήζει περισσότερο.
Ένα ρυζόγαλο.... μόνο για τους φίλους του κάρδαμου!!!!
Καλημέρα και από εδώ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ, τι να σε κάνω που δεν είμαι φίλος του κάρδαμου.
Όμως βρε παιδί μου είμαι φίλος όοοολων των υπολοίπων. Και πολύ φίλος μάλιστα. Εχει και την αγαπημένη μου αμυγδαλόσκονη... που πεθαίνω!!
Οι φωτογραφίες σου πολύ καλές!!
Όλο και καλύτερη γίνεσαι...
Φιλιά πολλά πολλά!
Καλώς την!!!
ΔιαγραφήΑσ το ...μη το δοκιμάσεις αφού δε σ' αρέσει το κάρδαμο....η γεύση του είναι πολύ έντονη!!!
Μόνη του τα έφαγα......χαχαχαχα!!!!
Μπορείς να δείς και το άλλο ρυζόγαλο που έχω, πιο απλό...
Σ'ευχαριστώ πολύυυυυυυυυ!!!
Φιλιά!
Ή μπορώ να το φτιάξω αυτό το ρυζόγαλο χωρίς να χρησιμοποιήσω κάρδαμο!
ΔιαγραφήΜου άρεσαν αυτά τα πράσινα μπολάκια σαν χουφτίτσες που είχες βάλει στη σειρά!! Μπράβο βρε Πέπη, όμορφο σκηνικό!
Κι αυτό γίνεται....αν και το άλλο ρυζόγαλο που έχω μου έπηξε λίγο καλύτερα από αυτό.
Διαγραφή:) :) :)
Σ'ευχαριστώ!!!!
Με εντυπωσίασες (!!!) Peps.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜέρες τώρα σκέφτομαι, ίσως λόγω του απίστευτου κρυολογήματος που βιώνω, ένα ζεστό και αρωματικό ρυζόγαλο, με πορτοκάλι και κανέλα όχι με κάρδαμο και σαφράν ομολογώ.
Αλλά δεν μπαίνω στη φάση να το φτιάξω γιατί ξέρω ότι οι υπόλοιποι δεν θα φάνε...
Μμμμμμ......ωραία ιδέα....με πορτοκάλι και κανέλα!!!! Περιμένω να το δώ!!!
ΔιαγραφήΧαχαχαχα, μη νομίζεις ....κι εγώ μόνη μου το έφαγα και το καταφχαριστήθηκα!!!!!!!
Εγώ είμαι. Πολύ μάλιστα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτά τα μπωλάκια -όοοολα- ευχαρίστως τα εξαφάνιζα, με το μαγικό ραβδί του Harry Potter...κατεύθυνση; Το τραπέζι μου!
Eξαιρετικές λήψεις και food styling. Εύγε my Peps!
Μ΄αρέσει που το προχωράς, το βελτιώνεις, το αναδεικνύεις, το απολαμβάνεις! Αυτό θα πει "κάνω ένα βήμα μπροστά"!
Z.
Δε βγαίνουν πολλά, 3-4 μπωλάκια αναλόγως το μέγεθος!
ΔιαγραφήΤα εξαφάνισα κι εγώ και τα απόλαυσα!!!
Σ'ευχαριστώ Ζαμπία μου για τα καλά σου λόγια!!!!
Το 'φχαριστιέμαι !!!!!!!!!
Φίλη κάρδαμου εδωωωωωω
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ όμορφο και οι φωτογραφίες εξαιρετικές!
Έφτασεεεεεεεεεεε.....ένα μπωλάκι για τη Πόπη!!!!!
ΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ!!!!
Εμένα μου αρέσει το κάρδαμο και είμαι σίγουρη ότι το συγκεκριμένο ρυζόγαλο εκτός από υπέροχο χρώμα έχει και τέλειο άρωμα και εξαιρετική γεύση! Τα συγχαρητήρια μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχει πολύ έντονη γεύση κάρδαμου και έντονο άρωμα γι αυτό και αρέσει μόνο στους φίλους του!!!!
ΔιαγραφήΔεν έχεις πάρα να το δοκιμάσεις!!!
Σ' εύχαριστώ πολύ!!!
Η παρέλαση των υλικών πολύ οργανωμένη και υπάκουη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαραταγμένη ομορφιά λοιπόν, με επίδειξη υπεροχής και δύναμης ενός κύριου υλικού ,που μπορεί να μην έχει πολλούς φίλους ,σίγουρα όμως θα αποκτήσει πολλούς δοκιμαστές.
Στο μπαχαράδικο της ανατολίτικης κουζίνας σου,όπου όλα είναι καθαρά και ευδιάκριτα ,στέκομαι με ιδιαίτερη προσοχή στο επιμελώς ατημέλητο άφημα των μυρωδικών και των υπολοίπων υλικών και θαυμάζω το υποκίτρινο παχύρευστο περιεχόμενο των κάτασπρων μπώλ.
Συγχαρητήρια για την άψογη και ευφάνταστη παρουσίαση!
Φιλιά πολλά,πολλά.
Είσαι απολαυστική!!!!!
ΔιαγραφήΤί ωραία περιγραφή!!!!
Σ' ευχαριστώ πάααααααρα πολύ!!!!!!!!
Φιλιά!!!
Το άρωμα του καρδάμου είναι εξαιρετικό, είμαι σίγουρη ότι το ρυζόγαλό σου θα είναι πολύ ιδιαίτερο και αρωματικό!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή βδομάδα!
Είναι! Είναι!!! Δοκίμασε το!!!
ΔιαγραφήΧμ... δεν έχω δοκιμάσει ποτέ κάρδαμο, έτσι νομίζω τουλάχιστον!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟπότε δεν ξέρω αν μου αρέσει ή όχι :)
Πάντως μ' αρέσει πολύ η πρωτοτυπία της συνταγής σου, πολύ έξω από τα συνηθισμένα ρυζόγαλα!
Φιλιά πολλά!
Είναι πολύ αρωματικό ρυζόγαλο!
ΔιαγραφήΕυκαιρία να δοκιμάσεις και το κάρδαμο!!!
Φιλιά!!
Καλή χρονιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ πρωτότυπη η συνταγή του ρυζόγαλου σου!
Καλή Χρονιά!!
ΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ!!
τι παραξενη συνταγη, ειμαι πολυ περιεργη να την γευτω, αγαπω το καρδαμο και οι φωτο σου ειναι καταπληκτικες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν σ'αρέσει το κάρδαμο, δοκίμασε το και δε θα χάσεις!!!
Διαγραφήάκρως αρωματικό το ρυζόγαλό σου φιλενάδα και πρωτότυπο! και οι φωτογραφίες σούπερ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι είναι πολύ αρωματικό με το κάρδαμο και το σαφράν αλλά και το μπασμάτι το κάνει λίγο εξωτικό!!!
ΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ Πέλα!!!
Το λοιπόν..δεν έχω φάει ποτέ ρυζόγαλο και φυσικά δεν έχω φτιάξει ποτέ, ούτε με έχει απασχολήσει ποτε η παρασκευή του... αλλά για κάποιο λόγο κοιτάζοντας τα υλικά περίμενα να έχει και γάλα καρύδας...μάλλον παρασύρθηκα από τα εξωτικά υλικά.... μου φαίνεται πρέπει να βάλω το ρυζόγαλα στην λίστα με τις τροφές που πρέπει να δοκιμάσω/φάω....
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχεις δοκιμάσει ρυζόγαλο ???? Χάνεις. Πρέπει να το κάνεις το συντομότερο! Από τις αγαπημένες μου τροφές.
ΔιαγραφήΦιλιά
Το ρυζόγαλο το λατρεύω. Κάρδαμο δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Μου φαίνεται όμως τόσο ωραίο το ρυζόγαλό σου. Με προκαλείς.
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά
Τί είπες τώρα.....γάλα καρύδας??? Δε το σκέφτηκα.....:(......φοβερή ιδέα!!!! :) :) :)
ΔιαγραφήΔοκίμασε σε πρώτη φαση,το άλλο ρυζόγαλο που έχω και δε θα χάσεις!!!
Ωχ ντροπή μου, το ξέρω... θα κάνω "διορθωτικές" κινήσεις άμεσα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κάρδαμο ειναι οτι πιο πρωτοτυπο
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο εφτιαξα απλα τελειο
Ωωωωω!! Σ' ευχαριστώ πολύ!!!
ΔιαγραφήΚαλά που μου το θύμισες να το ξαναφτιάξω!!!