27 Ιουνίου 2013

Ψητή μελιτζάνα με κατίκι


Ένα εύκολο και πολύ νόστιμο ορεκτικό που το δοκίμασα πριν μερικά χρόνια στα Πριόνια Ολύμπου! Δοκιμάστε το!
υλικά
  • 4 μελιτζάνες φλάσκες
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 200γρ κατίκι Δομοκού
  • μαιντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200C .
Βάζετε τις μελιτζάνες ολόκληρες σ' ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τις ψήνετε μέχρι να ζαρώσουν και να μαλακώσουν, περίπου 45 λεπτά.
Τις βγάζετε από το φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν.
Τις ξεφλουδίζετε και ψιλοκόβετε τη σάρκα τους.
Στο πιάτο που θα τις σερβίρετε, βάζετε τη ψιλοκομμένη μελιτζάνα και τη περιχύνετε με το ελαιόλαδο. Από πάνω βάζετε το σκόρδο και πασπαλίζετε με αλάτι. Προσθέτετε το κατίκι,το μαιντανό και το πιπέρι.

 Καλή σας όρεξη!

the recipe in english

43 σχόλια:

  1. Πολύ μου αρέσουν αυτά τα ευκολάκια που είναι όμως και πεντανόστιμα!
    Σκόρδο, μαϊντανό και κατίκι, μα πραγματικά δεν χρειάζεται τίποτα άλλο αυτή η μελιτζάνα για να είναι υπέροχη!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς Ερμιόνη μου!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  2. πολύ καλή η πρόταση σου να σαι καλα΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η νοστιμιά της απλότητας και της αυθεντικής πρώτης ύλης η συνταγή σου! Είμαι σίγουρη πως θα γίνεται ένα νοστιμότατο καλοκαιρινό ορεκτικό-μεζεδάκι για κρασάκι λευκό παγωμένο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει να το δοκιμάσεις!!!
      .... και με κρασάκι και με τσιπουράκι....ότι αρέσει στο καθένα!

      Διαγραφή
  4. Τέρμα είσαι σούπερ γούμαν για όλα αυτά που κάνεις!!! Γι΄αυτά που φαίνονται και για αυτά που δεν φαίνονται...
    Το ορεκτικό σου είναι τόσο εύκολο και άλλο τόσο νόστιμο. Η μελιτζάνα γλύκισμα.
    Το τσακίζω χαλαρά...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα μου άρεσε η σούπερ γούμαν!!! χαχαχα
      Ok.....το βάζω στη λίστα....!!!!

      Διαγραφή
    2. Μη φορτώνεις άλλο τη λίστα γιατί εγώ δεν είμαι σούπερ γούμαν σαν κι εσένα για να τα φάω όλα αυτά που έχεις κατά νου.

      Πιπ'ς είσαι και η πρώτη λέμε!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  5. Ζεστή η μελιτζάνα,μπόλικο το λαδάκι,φρέσκος ο μαϊντανός,γνώριμη και αγαπημένη η αψάδα του σκόρδου,τρυφερό ακούμπισμα του τυριού και τραγανό ,μοσχομυριστό ψωμάκι..μόλις βγήκε από τον πέτρινο φούρνο.
    Πόσα καράτια μετρά η νοστιμιά?
    Πόσο ζυγίζει η ουγγιά της γεύσης?
    Φιλάκια πολλά πολλά Πέπη μου!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αααχχχχ..... αυτό όντως μου έλειπε....φρέσκο, ζεστό ψωμί από πέτρινο φούρνο!!!
      Στείλε, στείλε!!!!

      Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  6. Υπέροχο μέσα στην απλότητά του!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα απλά είναι και τα ωραία!!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  7. Ξερογλείφομαι τώρα! Οι μελιτζάνες είναι αγαπημένες και κρεατωμένες και γλυκειές. Κρίμα που εδώ στη ΝΥ δεν μπορώ να βρω κατίκι. Δεν πειράζει, θα το κάνω εν Ελλάδι και θα το φχαριστηθώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς φυσικά να το δοκιμάσεις με ρικότα ή κατσικίσιο.....σίγουρα θα είναι πολύ ωραίο!!!

      Διαγραφή
  8. Τόσο απλό αλλά ταυτόχρονα και τόσο νόστιμο!!!!
    Θα το ¨εκτελέσω¨ οπωσδήποτε!!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκτέλεσε το και αν θες βοήθεια...φώναξε με!!!!!!!!!!!!!!
      Γειά σου Σιλένα!!

      Διαγραφή
  9. Μιαμ μιαμ μελιτζανούλα σούπερ!!!
    Τέλειο peps μου.
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τέλεια, τέλεια, πολύ θα'θελα να΄χα το πιάτο μπροστά μου!!! (και λίγο καρυδάκι για να γίνει crunchy παει, δεν παέι??? )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νόμιζω θα του πηγαίνει.....δοκίμασε το!!!

      Διαγραφή
  11. Τέλειο, απλό μοσχομυρωδάτο και ελαφρύ! βρε θα το κάνω σήμερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι έγινε? Το έφτιαξες????
      Περιμένω εντυπώσεις!!

      Διαγραφή
  12. Καταπληκτικό!!!!!!!Δε νομίζω πως χρειαζόμαι τίποτε άλλο...το τσακίζω απευθείας!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μυρωδιές καλοκαιριού. Υπέροχη συνταγή μέσα στην απλότητά της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι πράγματι, μυρίζει καλοκαίρι αυτό το μεζεδάκι!
      Απλό και πεντανόστιμο!!!

      Διαγραφή
  14. Υπέροχη η συνταγή σου Peps! Η μελιτζάνα με το κατίκι
    εξαιρετικός συνδιασμός.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Μίνα!
      Σ'ευχαριστώ! Αξίζει να το δοκιμάσεις, αφού σ' αρέσει ο συνδυασμός!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  15. Πολύ εύκολο και ιδιαίτερα νόστιμο μεζεδάκι! Φοβερός ο συνδυασμός της μελιτζάνας με το κατίκι!!! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι είναι το κάτι άλλο!!! Και το σκορδάκι του πάει πολύ!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  16. Kαταπληκτικές φωτογραφίες και υπέροχο ορεκτικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Την λατρεύω και με όλους τους πιθανούς συνδυασμούς τυριό-αλλείματος επιπλέον Peps.
    H φωτογράφιση σαφώς εξαιρετική.
    Φιλιά πολλά και καλό Μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Πηνελόπη μου!!!
      Σ' ευχαριστώ!!!

      Διαγραφή
  18. Μπορώ να φανταστώ τη γεύση του και θα είναι τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το φτιάξεις! Είναι πολύ ωραίο!!!

      Διαγραφή
  19. Πολύ ωραίο πιάτο Πέπη.

    Συνδύασες το αγαπημένο μου κατίκι εξαιρετικά με τις μελιτζάνες.
    Οτι πρέπει για το καλοκαίρι.

    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σαι καλά Μαριόν! Σ ευχαριστώ πολύ!!!

      Διαγραφή
  20. Ωραια προταση!Θα το δοκιμασω.Και το γαλοτυρι θα ταιριαζε πιστευω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε ναι σίγουρα! Δοκίμασε το!!!
      Σ' ευχαριστώ!!!

      Διαγραφή
  21. καλημερα!!!λατρεμενη γευση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Νομίζω ότι η συνταγή αυτή θα απογειωθεί εάν ψήσουμε τις μελιτζάνες στο ηλεκτρικό μάτι της κουζίνας ώστε να πάρουν τη γεύση του καπνιστού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή