υλικά
1 κιλό μπακαλιάρο παστό
1/2 λίτρο γάλα
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο και λίγο παραπάνω
1 κεφάλι σκόρδο ψημένο στο φούρνο δείτε εδώ
πιπέρι
1 μικρό φινόκιο σε φετάκια
άνηθο
10-15 ελιές
1 δόση ζύμη μπριζέ
εκτέλεση
Ξαρμυρίζετε τον μπακαλιάρο βάζοντας τον σε νερό από τη προηγούμενη μέρα. Αλλάζετε το νερό κάθε 3-4 ώρες.
Την επόμενη μέρα, όταν είναι έτοιμος, βγάζετε τα κόκκαλα και τον βάζετε
σ' ένα μπώλ με το γάλα να μαριναριστεί για 2-3 ώρες. Τον στραγγίζετε και τον βάζετε στη κατσαρόλα με το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε συνέχεια για να μη κολλήσει.
Προς το τέλος προσθέτετε τις ψημένες σκελίδες σκόρδου και ανακατεύετε καλά.
Σιγοβράζετε τις φετούλες του φινόκιου με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
Αφού έχετε προψήσει τη βάση της τάρτας, απλώνετε το φινόκιο...
...από πάνω προσθέτετε το μίγμα του μπακαλιάρου. Γαρνίρετε με τις ελιές και τον άνηθο.
- Αλάτι, μη βάλετε καθόλου!
Πολύ ιδιαίτερη και νόστιμη τάρτα από την Wabini και το blog της "Wabi''!
πατήστε για να δείτε την αρχική συνταγή
πατήστε για να δείτε την αρχική συνταγή
Εξαιρετικές φωτογραφίες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι σε κάνουν να θέλουν να πας αμέσως να την φτιάξεις! Aλλά σκέφτομαι πως μπορεί και να την φάω μονάχη...και έτσι κρατιέμαι προς το παρόν καλή μου Peps.
Μπράβο και στην Wabi για την αρχική συνταγή!
Σ'ευχαριστώ Πηνελόπη μου!!!
ΔιαγραφήΠολύ ωραίο πιάτο και πρέπει να είναι γεμάτο γεύσεις!!!:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠράγματι, ήταν πολύ νόστιμη τάρτα!!!
Διαγραφήθα πρέπει να είναι υπέροχη η συνταγή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔοκίμασε τη Γιώτα!!!
ΔιαγραφήΚαλά λέω εγώ ότι διαλέγεις απ΄όλα τα μπλόγκ τα καλύτερα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι εκείνη η τάρτα που έβλεπες στις φωτογραφίες με τη καστανόσουπα....
ΔιαγραφήΚαλά....με μία φράση θα τη βγάλεις σήμερα?????χαχαχαχαχαχα
Εξαιρετική δείχνει και πολύ πρωτότυπη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο σου Πέπη!
Φιλιά, καλό απόγευμα!
Μπράβο και την Wabini!
ΔιαγραφήΌντως είνια πρωτότυπη!!!
Φιλιά!
Όντως, πολύ ιδιαίτερη! Μου αρέσει πολύ ο συνδυασμός των υλικών! Αλλά και η πρότασή σου να τη συνοδεύσουμε με παγωμένο λευκό κρασί είναι εξαιρετική!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
Μου βγήκε αλμυρούτσικη....το κρασάκι ήταν ότι έπρεπε!!
Διαγραφήκαλή χρονιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Χρονιά και σε σένα!!!
ΔιαγραφήΜου άρεσε η λιτότητα των φωτογραφιών σου ,οι οποίες οδηγούν το μυαλό μου,τη φαντασία μου να πλάσει ,να ανακατευτεί στην κουζίνα και να δημιουργήσει αυτό το ζηλευτό πιάτο!Υπέροχη και μοναδική τάρτα με υλικά φανταστικά και πρωτότυπα,στέκεται θαυμάσια σε ένα γεύμα ή δείπνο για μία ιδιαίτερη περιποίηση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά,πολλά.
Σ'ευχαριστώ πολύ Φωτεινή!!!
ΔιαγραφήΑξίζει να τη δοκιμάσεις!!!
Φιλιά!!!
Πολύ ωραία εκτέλεση της συνταγής.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην είχα δει κι εγώ και μετά απο την δική σου προσπάθεια σιγουρεύτηκα ότι είναι πολύ ωραία.
Φιλιά
Marion δοκίμασε τη και πες μου αν σου άρεσε!!!
ΔιαγραφήΦιλιά!
Εξαιρετική και πολύ ιδιαίτερη Peps!!!Μμμμ, πάρα πολύ καλή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!!!
Πολύ ιδιαίτερη τάρτα! Ενδιαφέρουσα και ευπαρουσίαστη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ δεν την είχα δει, καλά έκανες και την παρουσίασες.
Καλή Κυριακή!
Φιλάκια.
Πολύ ωραία τάρτα, πρωτότυπη και χωρίς την ύπαρξη κλασσικών υλικών. Ωραία και η μακρόστενη φόρμα για τάρτα.
ΑπάντησηΔιαγραφή