υλικά
- 1 μικρό μπρόκολο
- 1 μικρό κουνουπίδι
- 3 καρότα
- 5-6 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1/4 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
- 1/4 κουταλάκι κουρκουμά
- 200γρ γιαούρτι
- 300γρ τυρί κρέμα
- 100γρ παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κουταλάκι κάρυ
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200C. Κόβετε το μπρόκολο και το κουνουπίδι σε μικρά κομμάτια. Κόβετε τα καρότα σε ροδέλες. Ρίχνετε τα λαχανικά σ' ένα μικρό πυρέξ, πασπαλίζετε με κάρυ και κουρκουμά και ραντίζετε με ελαιόλαδο.
Ψήνετε για 30 λεπτά στους 200C.
Ανακατεύετε σ' ένα μπωλ το γιαούρτι με το τυρί κρέμα, την παρμεζάνα, το κάρυ, μια κουταλιά λάδι, αλάτι και πιπέρι.
Καλύπτετε τα λαχανικά με αυτό το μίγμα και πασπαλίζετε με λίγη παρμεζάνα.
Ψήνετε για 10-15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
ΝΟστιμοτατο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι! Είναι!!
ΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ!!
Εϋκολο και απλό αλλά πολύ σούπερ σε γεύση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε το τσίλι και το τσάτνεϊ θα είναι πάρα πολύ ιδιαίτερο! Ωραιότατη πρόταση για μπουφέ!
Φιλιά πολλά!
Καλημέρα Ερμιόνη μου!
ΔιαγραφήΝαι το ντίπ με το κάρυ του δίνει μια ξεχωριστή γεύση!
Φιλιά!
Μμμμ! Αυτό είναι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι επειδή συμπίπτουμε στις γεύσεις, θα πάρω μια γερή μερίδα απ΄αυτό το πανέμορφο πιάτο!
Σαν μια όμορφη, πολύχρωμη ανθοδέσμη το food styling του!
Τα σέβη μου my Peps!
Z.
Μ'αρέσουν τα πολύχρωμα πιάτα!
ΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ Ζαμπία μου!!!
Καλή σου μέρα!
Αυτή η κρούστα είναι όλα τα λεφτά, υπέροχη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά, καλή βδομάδα!
Να'σαι καλά Έλενα!
ΔιαγραφήΔοκίμασε τη!!!
Τι απλό, τι νόστιμο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκολουθείς τα βήματα της Πηνελόπης ή κάνω λάθος...(με ότι υπάρχει στην κουζίνα)???? χΑαχαχα
Χαχαχαχα....νομίζω όλοι περνάμε από αυτό το στάδιο (με ότι υπάρχει στη κουζίνα), αλλά φυσικά η Πηνελόπη παίρνει το βραβείο έμπνευσης!!!
ΔιαγραφήΚαλημέρα Χρυσαυγή!!!!
Pepi μου σήμερα το έφτιαξα μόνο με μπρόκολο βέβαια, και βγήκε σούπερ! Κι εγώ έβαλα ό,τι είχα στο ψυγείο μα σύντομα θα το προτείνω κ στο μπλογκ σαν συνοδευτικό για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Ωραία η ιδέα για το κάρυ! Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓειά σου Jenny!!!
ΔιαγραφήNαι είναι ωραίο για συνοδευτικό!
Δοκίμασε το και με το κάρυ, γίνεται πιό τσαχπίνικο!!!χαχα
Φιλιά!
Πεντανόστιμος τρόπος για να φαγωθεί το μπρόκολο και το κουνουπίδι ακόμη και από αυτούς που δεν τα αγαπούν ιδιαίτερα! Εγώ πάντως θα έπαιρνα διπλή μερίδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!
Πράγματι....είναι πολύ καλή ιδέα....χαχαχαχαχα!!!!
ΔιαγραφήΣ'ευχαριτώ πολύ!!!
Καλημέρα!
Καταπληκτική η συνταγούλα, καταγράφηκε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Λίλα!
ΔιαγραφήΑν το δοκιμάσεις ,πές μου εντυπώσεις!
Η "μονομαχία" με κουνουπίδια συνεχίζεται δηλαδή Peps;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά θα το σκεφτώ αν τελικά θα "σηκώσω" και τούτο το γάντι!!!
Το τυράκι πάντως με δελεάζει πάρα πολύ καλή μου :-)))
Για να το τρώμε πιό συχνά!!!
ΔιαγραφήΦιλάκια!!
ευκολο και υγεινο!μπραβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ Ειρήνη!!!
ΔιαγραφήΑπίθανο!!!!!!Θα το φτιάξω!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
Πές μου πώς σου φάνηκε!!!
ΔιαγραφήΦιλιά!
Μήπως ξέμεινε το κουνουπιδάκι από την 3η φωτο???
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπα......
Διαγραφή;)
Βλέπω, Πέπη μου, πολύ ωραία σου έγινανα με την κρούστα γιαυρτιού!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά έκανες και τη δοκίμασες με τα χορταρικά. Πρέπει να έγιναν πολύ νόστιμα. Πάντως από τις φωτογραφίες φαίνονται λαχταριστά! Μπράβο.
Φιλάκια, καλό σου βράδυ.
Σ'ευχαριστώ Ελένη για την ωραία ιδέα!!!
ΔιαγραφήΤέλειο Πέπη, κάνω και εγώ ένα παρόμοιο ;αλλα δεν βάζω αρωματικά εκτός παο λίγο μοσχοκάρυδο γιατι στο τέλος το ραντίζω με λίγο λαδάκι άσπρης τρούφασ. Κορυφή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο μοσχοκάρυδο δε μ'αρέσει καθόλου αλλά το λαδάκι τρούφας..πολύ θα ήθελα να το δοκιμάσω!!!
ΔιαγραφήΤώρα διαβάζω τη συνταγή της μαμάς μου και θυμιθήκαμε που το τρώγαμε στη λέσχη όταν ερχόταν να με δει στο πανεπιστήμιο...!Αχ!Μνήμες....
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΑΑ... πολύ χαίρομαι που σας θύμισα τα παλιά!
ΔιαγραφήΠολύ καλό, άψογο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα'σαι καλά Μάρθα!!
ΔιαγραφήΤο φτιάχνω πολύ συχνά και παραδόξως αρέσει και στον γιο μου πολύ! Τέλεια το έφτιαξες! Καλημέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφή