18 Νοεμβρίου 2012

Κουνουπίδι, Μπρόκολο και Καρότα Ογκρατέν



υλικά
  • 1 μικρό μπρόκολο
  • 1 μικρό κουνουπίδι
  • 3 καρότα
  • 5-6 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1/4 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
  • 1/4 κουταλάκι κουρκουμά
  • 200γρ γιαούρτι
  • 300γρ τυρί κρέμα
  • 100γρ παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κουταλάκι κάρυ
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι



εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200C. Κόβετε το μπρόκολο και το κουνουπίδι σε μικρά κομμάτια. Κόβετε τα καρότα σε ροδέλες. Ρίχνετε τα λαχανικά σ' ένα μικρό πυρέξ, πασπαλίζετε με κάρυ και κουρκουμά και ραντίζετε με ελαιόλαδο.


Ψήνετε για 30 λεπτά στους 200C. 


Ανακατεύετε σ' ένα μπωλ το γιαούρτι με το τυρί κρέμα, την παρμεζάνα, το κάρυ, μια κουταλιά λάδι, αλάτι και πιπέρι.
Καλύπτετε τα λαχανικά με αυτό το μίγμα και πασπαλίζετε με λίγη παρμεζάνα.


Ψήνετε για 10-15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.

 

33 σχόλια:

  1. Εϋκολο και απλό αλλά πολύ σούπερ σε γεύση!
    Με το τσίλι και το τσάτνεϊ θα είναι πάρα πολύ ιδιαίτερο! Ωραιότατη πρόταση για μπουφέ!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ερμιόνη μου!
      Ναι το ντίπ με το κάρυ του δίνει μια ξεχωριστή γεύση!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Μμμμ! Αυτό είναι!
    Και επειδή συμπίπτουμε στις γεύσεις, θα πάρω μια γερή μερίδα απ΄αυτό το πανέμορφο πιάτο!
    Σαν μια όμορφη, πολύχρωμη ανθοδέσμη το food styling του!

    Τα σέβη μου my Peps!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μ'αρέσουν τα πολύχρωμα πιάτα!
      Σ'ευχαριστώ Ζαμπία μου!!!
      Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  3. Αυτή η κρούστα είναι όλα τα λεφτά, υπέροχη!!!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι απλό, τι νόστιμο!!!

    Ακολουθείς τα βήματα της Πηνελόπης ή κάνω λάθος...(με ότι υπάρχει στην κουζίνα)???? χΑαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα....νομίζω όλοι περνάμε από αυτό το στάδιο (με ότι υπάρχει στη κουζίνα), αλλά φυσικά η Πηνελόπη παίρνει το βραβείο έμπνευσης!!!
      Καλημέρα Χρυσαυγή!!!!

      Διαγραφή
  5. Pepi μου σήμερα το έφτιαξα μόνο με μπρόκολο βέβαια, και βγήκε σούπερ! Κι εγώ έβαλα ό,τι είχα στο ψυγείο μα σύντομα θα το προτείνω κ στο μπλογκ σαν συνοδευτικό για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Ωραία η ιδέα για το κάρυ! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Jenny!!!
      Nαι είναι ωραίο για συνοδευτικό!
      Δοκίμασε το και με το κάρυ, γίνεται πιό τσαχπίνικο!!!χαχα
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  6. Πεντανόστιμος τρόπος για να φαγωθεί το μπρόκολο και το κουνουπίδι ακόμη και από αυτούς που δεν τα αγαπούν ιδιαίτερα! Εγώ πάντως θα έπαιρνα διπλή μερίδα!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι....είναι πολύ καλή ιδέα....χαχαχαχαχα!!!!
      Σ'ευχαριτώ πολύ!!!
      Καλημέρα!

      Διαγραφή
  7. Καταπληκτική η συνταγούλα, καταγράφηκε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Λίλα!
      Αν το δοκιμάσεις ,πές μου εντυπώσεις!

      Διαγραφή
  8. Η "μονομαχία" με κουνουπίδια συνεχίζεται δηλαδή Peps;;
    Καλά θα το σκεφτώ αν τελικά θα "σηκώσω" και τούτο το γάντι!!!

    Το τυράκι πάντως με δελεάζει πάρα πολύ καλή μου :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ευκολο και υγεινο!μπραβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απίθανο!!!!!!Θα το φτιάξω!!!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος19/11/12, 3:24 μ.μ.

    Μήπως ξέμεινε το κουνουπιδάκι από την 3η φωτο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βλέπω, Πέπη μου, πολύ ωραία σου έγινανα με την κρούστα γιαυρτιού!
    Καλά έκανες και τη δοκίμασες με τα χορταρικά. Πρέπει να έγιναν πολύ νόστιμα. Πάντως από τις φωτογραφίες φαίνονται λαχταριστά! Μπράβο.

    Φιλάκια, καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τέλειο Πέπη, κάνω και εγώ ένα παρόμοιο ;αλλα δεν βάζω αρωματικά εκτός παο λίγο μοσχοκάρυδο γιατι στο τέλος το ραντίζω με λίγο λαδάκι άσπρης τρούφασ. Κορυφή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μοσχοκάρυδο δε μ'αρέσει καθόλου αλλά το λαδάκι τρούφας..πολύ θα ήθελα να το δοκιμάσω!!!

      Διαγραφή
  14. Τώρα διαβάζω τη συνταγή της μαμάς μου και θυμιθήκαμε που το τρώγαμε στη λέσχη όταν ερχόταν να με δει στο πανεπιστήμιο...!Αχ!Μνήμες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΑΑ... πολύ χαίρομαι που σας θύμισα τα παλιά!

      Διαγραφή
  15. Το φτιάχνω πολύ συχνά και παραδόξως αρέσει και στον γιο μου πολύ! Τέλεια το έφτιαξες! Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή