18 Νοεμβρίου 2012

Κουνουπίδι, μπρόκολο και καρότα ογκρατέν

 ...με ότι υπήρχε στη κουζίνα...

 

1 μικρό κουνουπίδι
1 μικρό μπρόκολο
2 καρότα
ελαιόλαδο
Έκοψα  το μπρόκολο και το κουνουπίδι σε  φουντίτσες και το καρότο σε χοντρές ροδέλες. Τα ανακάτεψα  με λίγο ελαιόλαδο, τα πασπάλισα με λίγη σκόνη τσίλι και τα έψησα στους 200C για 1/2 ώρα.

Για τη  κρούστα ανακάτεψα  200γρ γιαούρτι  με 5-6 κουταλιές από το ντίπ με γιαούρτι, mango-chutney και κάρυ, που μου είχε περισσέψει και 1/2 ποτήρι παρμεζάνα τριμμένη.
Άπλωσα το μίγμα πάνω στα ψημένα λαχανικά και τα ξαναέβαλα στο φούρνο μέχρι να ξεροψηθεί η κρούστα.


32 σχόλια:

  1. Εϋκολο και απλό αλλά πολύ σούπερ σε γεύση!
    Με το τσίλι και το τσάτνεϊ θα είναι πάρα πολύ ιδιαίτερο! Ωραιότατη πρόταση για μπουφέ!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ερμιόνη μου!
      Ναι το ντίπ με το κάρυ του δίνει μια ξεχωριστή γεύση!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Μμμμ! Αυτό είναι!
    Και επειδή συμπίπτουμε στις γεύσεις, θα πάρω μια γερή μερίδα απ΄αυτό το πανέμορφο πιάτο!
    Σαν μια όμορφη, πολύχρωμη ανθοδέσμη το food styling του!

    Τα σέβη μου my Peps!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μ'αρέσουν τα πολύχρωμα πιάτα!
      Σ'ευχαριστώ Ζαμπία μου!!!
      Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  3. Αυτή η κρούστα είναι όλα τα λεφτά, υπέροχη!!!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά Έλενα!
      Δοκίμασε τη!!!

      Διαγραφή
  4. Τι απλό, τι νόστιμο!!!

    Ακολουθείς τα βήματα της Πηνελόπης ή κάνω λάθος...(με ότι υπάρχει στην κουζίνα)???? χΑαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα....νομίζω όλοι περνάμε από αυτό το στάδιο (με ότι υπάρχει στη κουζίνα), αλλά φυσικά η Πηνελόπη παίρνει το βραβείο έμπνευσης!!!
      Καλημέρα Χρυσαυγή!!!!

      Διαγραφή
  5. Pepi μου σήμερα το έφτιαξα μόνο με μπρόκολο βέβαια, και βγήκε σούπερ! Κι εγώ έβαλα ό,τι είχα στο ψυγείο μα σύντομα θα το προτείνω κ στο μπλογκ σαν συνοδευτικό για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Ωραία η ιδέα για το κάρυ! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Jenny!!!
      Nαι είναι ωραίο για συνοδευτικό!
      Δοκίμασε το και με το κάρυ, γίνεται πιό τσαχπίνικο!!!χαχα
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  6. Πεντανόστιμος τρόπος για να φαγωθεί το μπρόκολο και το κουνουπίδι ακόμη και από αυτούς που δεν τα αγαπούν ιδιαίτερα! Εγώ πάντως θα έπαιρνα διπλή μερίδα!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι....είναι πολύ καλή ιδέα....χαχαχαχαχα!!!!
      Σ'ευχαριτώ πολύ!!!
      Καλημέρα!

      Διαγραφή
  7. Καταπληκτική η συνταγούλα, καταγράφηκε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Λίλα!
      Αν το δοκιμάσεις ,πές μου εντυπώσεις!

      Διαγραφή
  8. Η "μονομαχία" με κουνουπίδια συνεχίζεται δηλαδή Peps;;
    Καλά θα το σκεφτώ αν τελικά θα "σηκώσω" και τούτο το γάντι!!!

    Το τυράκι πάντως με δελεάζει πάρα πολύ καλή μου :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να το τρώμε πιό συχνά!!!
      Φιλάκια!!

      Διαγραφή
  9. ευκολο και υγεινο!μπραβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απίθανο!!!!!!Θα το φτιάξω!!!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πές μου πώς σου φάνηκε!!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  11. Μήπως ξέμεινε το κουνουπιδάκι από την 3η φωτο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βλέπω, Πέπη μου, πολύ ωραία σου έγινανα με την κρούστα γιαυρτιού!
    Καλά έκανες και τη δοκίμασες με τα χορταρικά. Πρέπει να έγιναν πολύ νόστιμα. Πάντως από τις φωτογραφίες φαίνονται λαχταριστά! Μπράβο.

    Φιλάκια, καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Ελένη για την ωραία ιδέα!!!

      Διαγραφή
  13. Τέλειο Πέπη, κάνω και εγώ ένα παρόμοιο ;αλλα δεν βάζω αρωματικά εκτός παο λίγο μοσχοκάρυδο γιατι στο τέλος το ραντίζω με λίγο λαδάκι άσπρης τρούφασ. Κορυφή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μοσχοκάρυδο δε μ'αρέσει καθόλου αλλά το λαδάκι τρούφας..πολύ θα ήθελα να το δοκιμάσω!!!

      Διαγραφή
  14. Τώρα διαβάζω τη συνταγή της μαμάς μου και θυμιθήκαμε που το τρώγαμε στη λέσχη όταν ερχόταν να με δει στο πανεπιστήμιο...!Αχ!Μνήμες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΑΑ... πολύ χαίρομαι που σας θύμισα τα παλιά!

      Διαγραφή