4 Φεβρουαρίου 2013

Σοκολατένιο μπράουνι με κρέμα κάστανο




υλικά για τη κρέμα κάστανο
120 γρ κάστανα έτοιμα βρασμένα και καθαρισμένα
1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
1 λοβό βανίλιας σχισμένο κατά μήκος και ξεσποριασμένο
1 κουταλιά  κονιάκ
135 ml κρέμα γάλακτος

υλικά για το μπράουνι
170 γρ βούτυρο
60 γρ κακάο
200γρ ζάχαρη καστανή
1/2 κουταλάκι αλάτι
2 αυγά 
1 κουταλάκι άρωμα βανίλιας
1 ποτήρι αλεύρι
100γρ κουβερτούρα  

εκτέλεση
Φτιάχνετε πρώτα τη κρέμα κάστανο. 
Βάζετε σ'ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά και μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα σιγοβράζετε για 15-20 λεπτά ανακατεύοντας κατά  διαστήματα. Όταν είναι έτοιμη, τη πολτοποιείτε ελαφρά  για να μη λιώσουν τελείως τα κάστανα. Τη σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη να εφάπτεται με τη κρέμα και τη βάζετε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξετε το μίγμα του μπράουνι.
Είχα φτιάξει διπλή δόση στα τρουφάκια με κρέμα κάστανο .

Όσο η κρέμα κρυώνει ετοιμάζετε το μπράουνι.
 
Λιώνετε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο, τη κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το κακάο. Ανακατεύετε με το σύρμα και προσθέτετε τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύετε και ρίχνετε το ένα αυγό.
 
Συνεχίζετε το ανακάτεμα και προσθέτετε τη βανίλια και το δεύτερο αυγό. 

Ρίχνετε και το αλεύρι και ανακατεύετε με μία σπάτουλα.




Τέλος προσθέτετε και τη σοκολάτα σε κομματάκια. 




Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί σ'ένα ταψάκι 25χ25εκ  και ρίχνετε το μίγμα του μπράουνι. 

Το σκεπάζετε με τη κρέμα κάστανο και με το πίσω μέρος ενός  κουταλιού  την ανακατεύετε ελαφρά  με  το σοκολατένιο μίγμα.


Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C- 200C για περίπου 40 λεπτά. Μη το ψήσετε περισσότερο για να μη σφίξει. Βγάλτε το από τον  φούρνο και αφήστε να κρυώσει καλά πρίν το κόψετε σε μερίδες.

Γίνεται μαλακό και ζουμερό, γεμάτο σοκολάτα!!!!


34 σχόλια:

  1. Τα φώτα όλα στραμμένα στο μοναχικό κομμάτι brownie! χαχαχα

    Είναι τόσο ζουμερό όσο φαίνεται στις φωτογραφίες???
    Με έστειλες αδιάβαστη με τη συνταγή σου Πέπη!!!
    Α-ΠΙ-ΘΑ-ΝΗ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εεεεετσι ακριβώς!!!!!!!!!!!!!!!!! Ζουμερό και λαχταριστό!!!
      Και με κακάο και με σοκολάτα χοντροκομμένη ώστε να μη λιώσουν τελείως στο ψήσιμο!!!!

      Μοναχικό και τελευταίο....σνίφ..:(

      Φιλιά, Χρυσαυγή μου!!!

      Διαγραφή
  2. Σοκολατένιο και ζουμερό, άρα νοστιμότατο, Πέπη μου. Πιστεύω ότι κρέμα κάστανου αποτελεί έναν εκπληκτικό συνδυασμό με τη σοκολάτα!
    Εξαιρετικό, μπράβο!
    Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάστανο με σοκολάτα είναι φοβερός συνδυασμός!!!!!

      Σ'ευχαριστώ!!!
      Καλημέρα Ελένη!!!

      Διαγραφή
  3. Ζουμερό σοκολατένιο μπράουνι σε συνδυασμό με κρέμα κάστανου (τώρα πια με τα κάστανα τα πάμε καλά αν θυμάσαι)! Υπέροχο!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνώμη.....δε θυμάμαι.....
      Δοκίμασε το , λοιπόν!!!

      Καλημέρα Ερμιόνη!!

      Διαγραφή
  4. Η τελευταία φωτογραφία είναι ιδιαίτερα εμπνευσμένη.
    Μου θύμισε ανακριτικό γραφείο ,κομψό βέβαια ,στο οποίο ανακρίνεται ο..τελευταίος επιζών, για τα κρυφά συστατικά του,τις λεπτομερείς αλχημείες και τα μυστικά που κρύβει πίσω από τα ΄΄τρικυμιώδη΄΄ κύμματα της δίχρωμης επιφάνειας του.
    Στέκεται ήσυχο ,ήρεμο και αρχοντικό και δεν δείχνει να πτοείται.Ξέρει ότι η συμπαγής ,παχύρευστη σοκολατένια μάζα του δεν θα προδοθεί.΄
    Ότι η κρέμα κάστανου, κρύφτηκε επιμελώς κάτω από την λεπτή κρούστα του γλυκού και υπομένει καρτερικά το έντονο φως που διακριτικά φωτίζει τη μοναδικότητα.
    Υπέροχο το γλυκό σου Πέπη μου!!!Και με δεδομένη τη λατρεία που έχω στα κάστανα,ανυπομονώ να ..ανακρίνω με τη σειρά μου το δικό μου κομμάτι.
    Φιλιά πολλά,πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαβάζω και ξανά διαβάζω το σχόλιο σου και περιμένω ......τη συνέχεια της ιστορίας!!!!

      Φωτεινή, γράφεις βιβλία?????
      Σ'ευχαριστώ για τα ωραία σου λόγια!!!!

      Φιλιά!

      Διαγραφή
  5. Και κάστανα και σοκολάτα... αχ ξερογλύφομαι:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα σταθώ στις τελευταίες λέξεις: μαλακό και ζουμερό, γεμάτο σοκολάτα! Και μόνο αυτή η περιγραφή είναι αρκετή για να με κάνει να το λιγουρεύομαι! Όσο για τις φωτογραφίες, κόλλησα στην οθόνη...
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ!
    μμμμ κι έχω κρέμα κάστανου που περιμένει να την χρησιμοποιήσω.
    Έψαχνα την κατάλληλη συνταγή για εμένα και να που την βρήκα!!!
    Thanks!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α ωραία!!! Πολύ χαίρομαι!!!
      Πες μου πως σου φάνηκε!!!

      Διαγραφή
  8. Εκείνον τον καφέ που λέγαμε... θα τον πιούμε με τέτοια συνοδεία;

    Έτσι για να ξέρω δηλαδή να προετοιμάζομαι "ψυχολογικά" Peps :-))) μιας κι' έχει δίκιο η φίλη Φωτεινή!!!

    Σαν να του κάνεις ανάκριση του φουκαριάρικου του κομματιού!
    Να ομολογήσει!
    Να ομολογήσει το αφιλότημο, το έγκλημα των θερμίδων και της κόλασης που πάει να μας ρίξει...

    Φιλιά και καλημέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν επιτέλους πιούμε αυτό το καφέ....θα πρέπει να κουβαλήσουμε καλάθια με φαγητά και γλυκά!!!!

      Φιλιά!!!

      Διαγραφή
    2. Ωραία ιδέα!
      Να το "εξελίξουμε" σε πικ-νικ στην εξοχή και στο χλωρό χορτάρι :-))

      Διαγραφή
  9. Τί να πω τώρα; οτι προσπαθώ να κάνω δίαιτα και μπαίνω και βλέπω αυτά η λιχούδα και λέω κι αυτό θα το φτιάξω; Μία είναι η λέξη (ή μάλλον πολλές)
    Σοκολάτα, σάλτσα, ζουμάκι, σιροπάκι! τέλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασ' τα κι εγώ σε δίαιτα είμαι....αλλά μια στο τόσο ένα γλυκάκι χρειάζεται!!!!

      Φιλιά!!!

      Διαγραφή
  10. Αυτό είναι μπράουνι, ζουμερά αμαρτωλό!
    Από γεύση; αδυνατώ να καταθέσω την αδυναμία μου γιατί έτσι εκτείθεμαι...Μας έβαλες και το κόκκινο φως, βουρ για αμαρτίες ένα πράμα!

    Εύγε my Peps!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμαρτωλό.....μιας και πλησιάζει και ο βαλεντίνος....κόκκινο φως στο τέλος, πάνω σε καρδιά στην αρχή!!!!

      Σ'ευχαριστώ Ζαμπία μου!!!

      Διαγραφή
  11. Με λίγωσαν οι φωτογραφίες .. ποσο ζουμερό φαίνεται.
    Απλά τέλειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αχ βρε Peps με το κόκκινο φως στο τέλος...μας κόλλασες! Και brownie και με κάστανο! Συνδυασμός που σκοτώνει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος5/2/13, 6:52 μ.μ.

    Ανάκριση στο brownie κάνεις?? Έχω μείνει πίσω στην χρήση του καστανου φέτος, ντροπή μου, οπου γυρνάω κάστανα βλέπω. Εμεινε κανα ψιχουλάκι γιατι δεν με βλέπω να αξιώνομαι η τεμπέλα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σου μιλήσω στα ίσα....
      Δεν έμεινε τίποτα!!!!!!!!!!! Ο sous chef έφαγε το περισσότερο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  14. Θεϊκό!!!! Κόλαση, τί να κάνω τώρα εγώ που το λιμπίστηκα και δεν το έχω;;;;;;
    Καλοφάγωτο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το καλοφάγαμε...δε μπορώ να πω....χαχαχα
      Σ'ευχαριστώ Κική!!!!

      Διαγραφή
  15. Χτυπα κι άλλο θα τ αντέξω!
    Φαντάζομαι γεύση και μυρωδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος16/10/13, 6:46 μ.μ.

    Μόλις το έβγαλα απο τον φούρνο κ δοκίμασα....ειναι τέλειο! !!! Σιγουρα θα προσθεθει στς συνταγες μου. Αθανασία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Αθανασία!!!
      Καλώς ήρθες στο μπλόγκ μου!!!!
      Μοσχομύρισε μέχρι εδώ...χαχα
      Πολύ χαίρομαι που τη δοκίμασες και σου άρεσε!!!
      Σ'ευχαριστώ πολύ που μου άφησες σχόλιο!!!

      Διαγραφή