24 Νοεμβρίου 2012

Πόπ κόρν






Βάζετε ελαιόλαδο σε μία κατσαρολίτσα, ίσα που να καλύψει το πάτο.




Ρίχνετε καλαμπόκι να καλυφθεί ο πάτος. 
Πασπαλίζετε με αλάτι, κάρυ ή όποιο άλλο μπαχαρικό σας αρέσει, κλείνετε τη κατσαρόλα  και  τη βάζετε στο μάτι της κουζίνας. Το ανάβετε  στο πιο δυνατό και  μόλις ακούσετε  τα καλαμπόκια  να σκάνε, κλείνετε το μάτι και περιμένετε να σταματήσει ο ήχος.
Το πόπ κόρν είναι έτοιμο!
Αν θέλετε πασπαλίζετε με περισσότερο αλάτι.

30 σχόλια:

  1. Πόσο προφανείς είναι μερικές συνταγές. Πόσο καθημερινές και συνιθισμένες για μερικούς, αλλά για άλλους καθόλου αυτονόητες!

    Μου αρέσει η συνταγή που ανάρτησες γιατί σε μερικούς ακόμα και το πως βράζουμε νερό δεν είναι προφανές.

    φιλιάαααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια απλή αλλά χρήσιμη συνταγή και δίνεις και την ιδέα του κάρυ που εγώ πρώτη φορά ακούω! Η πρώτη φωτογραφία όμως κερδίζει τις εντυπώσεις:) Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέλεια!!
    Με έξτρα αλατάκι τα δικά μου παρακαλώ!
    Και με ελάχιστο βουτυράκι!
    Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποπκορν με κάρυ... Τέλεια ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραιότατο σνακ!
    Ότι πρέπει για Σαββατόβραδο Πέπη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το λατρεύει η κόρη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στέλνω μπολάκι, σαν μικρό παιδάκι που είμαι!!!
    Ιδέα τέλεια και νοστιμότατη για ένα βράδυ με τηλεόραση στο σπίτι και καλή παρέα! Να είσαι καλά.
    Φιλάκια, καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Ελένη!
      Όλοι μικρά παιδάκια είμαστε μπροστά σ'ένα μπώλ με πόπ κόρν!
      φιλιά!

      Διαγραφή
  8. Αυτό ακριβώς!
    Όταν το προφανές δεν είναι τόσο ευδιάκριτο!
    Μπωλάκι σπέσιαλ προς βόρεια Ευρώπη, θα το εκτιμήσουν δεόντως!

    Kisses my Peps, kisses!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για μικρά και μεγάλα παιδιά!!!Υπέροχο!Το αγαπημένο της κόρης μου!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να δεις σε ποιον έλεγα οτι δεν ξερω νακανω ποπ κορν χα χα!
    Η φωτογραφια απιθανη :)
    Καλη σου βδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος26/11/12, 5:06 μ.μ.

      Σε μένα το έλεγε...... πεθαίνω, τρελαίνομαι, έχω αρρώστεια/εθισμό.....

      Διαγραφή
    2. χαχα! α ωραία συννενοηθήκαμε!!!

      Διαγραφή
  11. Peps, όσο λατρεύω το βραστό καλαμπόκι...τόσο το ποπ - κόρν δεν μου κάνει καμμία εντύπωση!!
    Είμαι καλά γιατρέ μου;
    Μετά μανίας μόνον οι άνδρες...και άμα βρεθούν παρέα σινεμά μπορεί και να "τσακωθούν" για το μέγεθος της συσκευασίας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χάρα είσαι!!!χαχα
      Φτιάξτο για τους άλλους!!!

      Διαγραφή
  12. Καλημέρα Πέπη μου!
    Η πρώτη φώτο απλά αποθέωση!! Ελπίζω να τα ευχαριστήθηκες τα ποπ κορν σου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ωραία ανάρτηση. Το ποπ κορν ίσως να το έχουμε συνηθίσει στο σινεμά, έξω από το σπίτι κτλ, αλλά το σπιτικό που θα φτιάξουμε μόνοι μας είναι σίγουρα το καλύτερο!
    Αν η κατσαρόλα ή το τηγάνι μας είναι αντικολλητικά, δε χρειάζεται καθόλου λάδι κι έτσι το φτιάχνουμε και με ελάχιστες θερμίδες!
    Με μπαχαρικά και βότανα πάντως είναι πολύ ωραίο, εμένα μου αρέσουν και οι γλυκές εκδοχές όπως με σοκολάτα ή το καραμελωμένο ποπ κορν (κόλαση!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Dark Chef!
      θα το δοκιμάσω και χωρίς λάδι την επόμενη φορά! Όσο λιγότερα λιπαρά τόσο καλύτερα.
      Τη θυμόμουν την ανάρτηση σου και σε σκεφτόμουν όταν το έφτιαχνα αλλά δεν είχα χρόνο για να τη κοιτάξω και να δω τί συνδυασμούς είχες κάνει.
      Όταν θα θέλω να γουρουνιάσω....θα το φτιάξω κι εγώ με σοκολάτα και ότι άλλο του πάει!!!

      Διαγραφή
  14. Ανώνυμος26/11/12, 5:07 μ.μ.

    Με πρόλαβες, σκεφτόμουν και εγώ να κάνω...χεχεχε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνε το ....με γλυκιά γεύση, εσύ!!!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος26/11/12, 6:45 μ.μ.

      γενικά είμαι του κλασσικού.... τίγκα στο αλατάκι μέχρι να σκάσουν τα χείλια....άντε και με λίγη πάπρικα (με 5 λίτρα μπύρα)

      Διαγραφή