υλικά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 μίνι καυτερή πιπερίτσα
30 ml ελαιόλαδο
125ml ξύδι
80ml γούστερ σος (worcestershire sauce)
3 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
1 κουταλάκι μουστάρδα σε σκόνη
1 κουταλάκι πάπρικα
1 κομματάκι φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
2 κουταλιές τοματοπελτέ
200γρ αποφλοιωμένα ντοματάκια ( μισή κονσέρβα )
1 λεμόνι (χυμό)
2 φύλλα δάφνης
αλάτι
πιπέρι
Σ'ένα κατσαρολάκι, σωτάρετε ελαφρά με το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη πιπεριά.
Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζετε με σκεπασμένη τη κατσαρόλα για 5 λεπτά.
Βγάζετε το καπάκι και συνεχίζετε το βράσιμο για περίπου 10 λεπτά, ίσως λίγο παραπάνω, μέχρι να πήξει η σάλτσα. Ανακατεύετε κατά διαστήματα για να μη σας κολλήσει.
Όταν είναι έτοιμη, πετάτε τη δάφνη, τη βάζετε σε βάζο και την αποθηκεύετε στο ψυγείο.
Θα γίνει περίπου 400γρ σάλτσα.
Ταιριάζει φυσικά με κρεατικά, αλλά τη δοκίμασα και με ψητές γαρίδες σερβιρισμένες πάνω σε βρασμένη κινόα!
Ωραιότατη!!! Αυτό με τις γαρίδες με σκότωσε!!
ΑπάντησηΔιαγραφή400 ml είναι μια πολύ καλή ποσότητα σάλτσας!!! Σούπερ!
Πρέπει να τη δοκιμάσεις!!!
ΔιαγραφήΚαι με γαρίδες και με κοτόπουλο και με ότι κρεατικό θέλεις!!
Ο δεύτερος πυροβολίσμος...μετά την Χρυσαυγή, βρήκε εμένα κατάστηθα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚακούργα Πέπη πρωί-πρωί (και πνίγομαι μέσα στις αράδες των reports).
Μπράβο κοπέλα μου!!!
Χαχαχαχα..θέλεις ταπεράκι ε??????
ΔιαγραφήΆκου ερώτηση;
ΔιαγραφήΓέμισε μου ένα, και θα στείλω courier να το παραλάβει, με δική μου χρέωση...Μην σε βάζω σε πολλά έξοδα καθώς οι καιροί είναι χαλεποί!
Καλό βράδυ :-)
Υπέροχο χρώμα και υφή, άκρως πετυχημένο αποτέλεσμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημένη σάλτσα που μπαίνει παντού (με λίγη φαντασία)
Φιλιά και καλό μήνα Πεπς!!
Σ'ευχαριστώ Ερμιόνη!!!
ΔιαγραφήMa che inspirazione!
ΑπάντησηΔιαγραφήZ.
αααα! Να και το ιταλικό!!!!
Διαγραφήmolte grazie.....λέει το google translate!!!!
Τώρα που είδα τις γαριδούλες, μου μπήκε η ιδέα να κάνω τις γαριδούλες για το Σάββατο!Πρέπει να είναι τέλειοοοο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι! Δοκίμασε τη!!Τις γαρίδες τις μαρινάρισα σε λαδολέμονο και τις έψησα στο τηγάνι. Έβαλα λίγη σαλτσούλα και τις ανακάτεψα και μετά πρόσθεσα κι άλλη στο πιάτο.
ΔιαγραφήΦιλιά!
Απαιχτη η σάλτσα σου, δεν το συζητάω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά, καλό μήνα!
Σ'ευχαριστώ πολύ!!!!
ΔιαγραφήΚαλό μήνα!!
Πολύ νόστιμη, ενδιαφέρουσα και χρήσιμη σαλτσούλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤη σερβίρισες πολύ όμορφα, μπράβο!
Φιλάκια, καλό μήνα.
Σ'ευχαριστώ Ελένη!!!!
ΔιαγραφήΚαλό μήνα!
Ωχ θα μας μπριζώσεις να φτιάξουμε και σάλτσες τώρα (εγώ την φαντάζομαι σε σπιτικό burger).
ΑπάντησηΔιαγραφήΆσε...κι εγώ τη μέρα που θα φτιάξω μπέργκερ περιμένω!!!
ΔιαγραφήΚαταπληκτική!!!!!!!!!!!!!Μπράβο Peps!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα, φιλιά!!!
Γειά σου Ελένη!!!
ΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ πολύ!!
Μμμμμ, τέλεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήτhank you Eri!
ΔιαγραφήΠολύ ενδιαφέρουσα συνταγή Πέπη! Δεν έχω φτιάξει ποτέ τέτοια σάλτσα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό που μ'αρέσει πιο πολύ όμως είναι το πιάτο στο οποίο την χρησιμοποίησες!
Γεια σου Μάγδα!!
ΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ πολύ!!!
Πρεπει κι εγω να φτιαξω καποτε BBQ sauce! Εχω κατι υπόψιν μου, αλλα ειναι μπελαλιδικο και ολο το αναβαλλω...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταπληκτικη η φωτογραφια με τις γαριδες!
Καλο μηνα!
Αυτή όπως βλέπεις είναι πανεύκολη και γρήγορη!!!
ΔιαγραφήΔοκίμασε τη!
Σ'ευχαριστώ!!
εδω θα μείνω....
ΑπάντησηΔιαγραφήεντάξει...ετοιμάζω το πιάτο σου!!!
ΔιαγραφήΘα συμφωνήσω ότι η συνταγή είναι πολύ ενδιαφέρουσα!Και νομίζω ότι θα ήθελα πολύ να φάω αυτό που προτείνεις!με τις γαρίδες και κινόα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι πράγματι, ταιριάξανε!!!
ΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ για το σχόλιο, Αθηνά!