21 Νοεμβρίου 2012

Χορτόσουπα με παρμεζάνα


ΒΑΖΕΤΕ σε μία κατσαρόλα....
300γρ σπανάκι
4 φουντίτσες μπρόκολο
5 πράσα χοντροκομμένα
1 σελινόριζα σε κομμάτια
1 γλυκοπατάτα
1 μικρή καυτερή πιπερίτσα
αλάτι
Τη γεμίζετε με νερό και βράζετε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν. Προς το τέλος ρίχνετε ένα κομμάτι παρμεζάνας μαζί με το εξωτερικό της σκληρό μέρος.
Όταν βράσουν τα λαχανικά, βγάζετε τη παρμεζάνα, πολτοποιείτε τα λαχανικά και ξαναρίχνετε μέσα τη παρμεζάνα μαζί με 4 κουταλιές ελαιόλαδο.


Ανακατεύετε και σερβίρετε τη σούπα γαρνιρισμένη με 2 κουταλιές γιαούρτι, κυβάκια από προσιούτο και καβουρδισμένο κουκουνάρι.






33 σχόλια:

  1. Προσωπικά δεν έχω καλύτερο από μια σουπίτσα τώρα που κάνει κρύο!!!!! Καυτή την θέλω την δικιά μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Λίλα!
      Το'χω ρίξει στις σούπες αυτές τις μέρες!!!
      Ένα καυτό πιάτο για σένα!

      Διαγραφή
  2. Σουπίτσα ελαφριά και πολύ θρεπτική! Μ’ αρέσει που είναι έτσι απλή και νόστιμη! Και νομίζω ότι θα είναι ιδανική για πρώτο πιάτο σε ένα πιο επίσημο χριστουγεννιάτικο τραπέζι!
    Φιλιά πολλά Peps!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ερμιόνη μου!
      Ναι ωραία ιδέα θα ήταν για πρώτο πιάτο. Είναι ελαφριά!
      Ετοιμάζω και μία ακόμα που μπορεί να ταιριάζει περισσότερο για χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Next week, λοιπόν!

      Διαγραφή
  3. Οτι πρέπει η σουπίτσα σου με αυτό τον καιρό. Είναι και δυναμωτική με το σπανάκι.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Conna!
      Αισθάνομαι σα τον Ποπάυ!!χαχα!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Τα πολλά κρύα δεν πλακώσανε ακόμη, για να πείσω τους άνδρες για χορτόσουπες! Αλλά που θα μου πάει...

    Πάντως στα χθεσινά γιουβαρλάκια μπήκαν μέσα ψιλοκομμένα κολοκυθάκια και καρότα για να δώσουν νοστιμιά στο ζουμάκι, αν και δεν το έκανα πολύ σουπέ!

    Ένα κομματάκι παρμεζάνα πάντως στείλτο τώρα για να το φάω με κανένα κρακεράκι για δεκατιανό Peps :-))
    Βροχερές καλημέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε ώρα ήταν για χειμωνιάτικα γεύματα!!!
      Η παρμεζάνα έχει τη τσαχπίνια της....χαχαχα είναι νόστιμη η άτιμη!!!
      Καλημέρα Πηνελόπη!!!

      Διαγραφή
  5. Με τέτοιο καιρό, τραβιέται μια χορτόσουπα! Και η δική σου φαίνεται υπέροχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Αναστασία!
      Μια ζεστή σουπίτσα είναι ότι πρέπει για τις βροχερές μέρες!
      Σ'ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  6. Παρόλο που εδώ στην Αφρική είναι καλοκαίρι λαχταράω Πέπη μου την σουπίτσα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Αγγελική!!!!
      Ωραία θα είναι τώρα εκεί κάτω.....αχ!
      Τρώγεται και με ζεστό καιρό η σουπίτσα! χαχα!

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος21/11/12, 4:17 μ.μ.

    Εισαι της παρμεζάνας εσύ τελικά.. Και ότι μου εκαναν request για σούπα και αυτη μου φαίνεται τέλεια (αλλα ο "πελατης" τρωει μονο παρμεζανα και προσιουτο, λες να μπορεσω να τους κοροϊδέψω?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα
      τί να σου πω???
      αλλά θέλω να μου πείς αν τελικά τον κορόιδεψες...ο.κ.?

      Διαγραφή
  8. Της χορτόσουπας ομολογώ ότι δεν είμαι.. Τώρα βέβαια όταν τη βλέπω εμπλουτισμένη με προσούτο και παρμεζάνα αρχίζω να αλλάζω γνώμη σιγά σιγά!!!

    Με συνεπείρε το κόλπο με την ολόκληρη παρμεζάνα μέσα στη σούπα... Λιώνει δηλαδή?? Για περιέγραψέ μου τη γεύση (τι είπα τώρα, ε?). Μήπως μπορούμε να το κάνουμε και σε άλλη σούπα αυτό με το κομμάτι παρμεζάνας?

    Κόλλησα τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείς δε σου αρέσουν τα συγκεκριμένα λαχανικά ή η σούπα?
      Μπορείς φυσικά να κάνεις όποιο συνδυασμό θέλεις!
      Όσον αφορά τη παρμεζάνα...όχι δε λιώνει το σκληρό μέρος,μαλακώνει αρκετά και εμπλουτίζει τη γεύση της σούπας....λιώνει και το λίγο τυράκι που έχει πάνω και.....:)!!!!
      Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σε άλλες σούπες!
      Στην Αμερική, στα σούπερ μάρκετς πουλάνε το εξωτερικό μέρος χωριστά γι αυτό το λόγο!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
    2. Αλήθεια??? Κι εμείς εδώ όταν ζητάμε να μας κόψουν την παρμεζάνα στο σούπερ μάρκετ για να την τρίψουν, πετάνε (ή τουλάχιστον κάνουν ότι πετάνε) το σκληρό μέρος. Αυτό ομολογουμένως δεν το γνώριζα... Για να ανασκουμπωθώ να δω τι θα φτιάξω με αυτό το πολύτιμο υλικό!!!

      Τις σούπες τις τρώω και πολύ μάλιστα. Μωρέ όμως έχω μια αμφιβολία για τις πράσινες σούπες... κάτι μου κάνει το πράσινο χρώμα. Και γι΄αυτό το λόγο δεν έχω δοκιμάσει και ποτέ. Αλλά μην λέω μεγάλα λόγια. Όλα στο μυαλό είναι.

      Ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις!!

      Διαγραφή
  9. Υπέροχη και πλούσια η σούπα σου, και με την παρμεζάνα θα είναι σούπερ νόστιμη!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Έλενα!!
      Ναι της δίνει πολύ ωραία γεύση!!

      Διαγραφή
  10. Η σουπίτσα σου φοβερή!Στείλε κανένα πιάτο με μπόλικη παρμεζάνα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έγινε!!!
      Στέλνω αμέσως!!!!
      Τελικά η παρμεζάνα αρέσει πολύ!!!

      Διαγραφή
  11. Τρελαίνομαι για σουπίτσες! εδώ πουλάνε τις φλούδες της παρμεζάνας σκέτες στα σουπερ μάρκετ ακριβώς επειδή την χρησιμοποιούν σε σούπες και κοκκινιστά. απλά την αφαιρουν στο σερβίρισμα.
    Θέλω αυτο το πιάτο της φωτογραφίας, έμεινε τίποτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Έρη!
      Ναι, το γνωρίζω αυτό για τις φλούδες. Ωραία ιδέα!
      Θα φτιάξω κι άλλη να σου στείλω....χαχαχα!

      Διαγραφή
  12. Πολύ λαχταριστή η σούπα σου, θα έκανε θραύση εδώ στους σουπάδες μου! Καταγράφεται:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ταλαντούχα Chef μου!
    Εύγε σου.
    Νόστιμα μοναδικά χορταρικά/λαχανικά και η πέτσα της παρμεζάνας να κάνει μακροβούτια!

    Άραγε ντελίβερυ σε σούπα γίνεται, θα φτάσει καυτή?!
    Αν ναι, στείλε την μια ημέρα που να βρέχει.:)

    Η Olive

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. My dear Olive,
      έχω δυναμώσει τόσο πολύ που θα τρέξω γρήγορα για ντελίβερυ και θα την απολαύσεις καυτή!
      Love,
      Popeye

      Διαγραφή
  14. Πόοσο ωραία φαίνεται αυτή η σούπα!! Παρμεζάνα και προσούτο και μμμμ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οτι πρεπει για αυτον τον καιρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Oι ωραίες σούπες είναι η αδυναμία μου, ιδίως τώρα το χειμώνα
    Πολύ ωραία υλικά και συνδυασμοί.
    Αυτό με την παρμεζάνα δεν το ήξερα. Ακούγεται φανταστικό.

    Πολύ ωραία συνταγή :)

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκίμασε τη Μarion!!!
      Η παρμεζάνα του δίνει πολύ ωραία γεύση!
      Φιλιά!

      Διαγραφή