υλικά
500γρ κολοκύθα
300γρ λουκάνικα με πράσο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
125γρ κατσικίσιο τυρί
125γρ μοτσαρέλα σε κομματάκια
μαιντανό ψιλοκομμένο
500γρ πένες
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220C.
Βγάζετε από τα λουκάνικα την εξωτερική μεμβράνη και τα κόβετε σε κομματάκια.
Καθαρίζετε και κόβετε και τη κολοκύθα σε μικρά κομμάτια.
Τα ρίχνετε σ' ένα πυρέξ με το ελαιόλαδο και τα κρεμμυδάκια και τα βάζετε στο φούρνο να ξεροψηθούν.
Όταν είναι έτοιμα , ρίχνετε το κρασί και τα αφήνετε λίγο ακόμα να βράσουν.
Εν τω μεταξύ, βράζετε τα μακαρόνια και κρατάτε 1/2 ποτήρι από το νερό που έβρασαν.
Πατάτε μ 'ένα πιρούνι τα κομμάτια της κολοκύθας να λιώσουν λίγο, προσθέτετε τα μακαρόνια και ανακατεύετε.
Αραιώνετε το κατσικίσιο τυρί με το νερό που κρατήσατε και το ρίχνετε κι αυτό στο πυρέξ.
Από πάνω ρίχνετε και τα κομματάκια της μοτσαρέλας.
Ουυυυυυ!! Τι τέλεια συνταγή ζυμαρικών!! Τη λάτρεψα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην έφαγα πρόσφατα σε ιταλικό εστιατόριο και προσπάθησα να τη φτιάξω...
ΔιαγραφήΑν σου αρέσουν οι γλυκοαλμυρές γεύσεις....φτιάξ'την και θα με θυμηθείς!!!
Φαίνονται πολύ λαχταριστές οι πένες με όλα αυτά τα καλούδια! Αυτό το λιωμένο τυράκι... Μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓειά σου Sunday! Καλώς ήρθες!
ΔιαγραφήΉταν όντως πολύ λαχταριστές...πάνε πια...περάσανε....χαχα!!!
Πάρα πολύ ωραίο Peps, αυτό το λιωμένο τυράκι...μμμμ!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Τελικά ..και σε ποιόν δεν αρέσει το λιωμένο τυράκι!!!
ΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ Ελένη μου!
Φιλιά!
Απέξω μού μύρισε αυτό το φαγάκι κι έτσι χτύπησα την πόρτα σου και μπήκα, αντί να το μυρίζω απέξω. Τέλεια μυρίζει, τέλειο φαίνεται, έχω και μπόλικες κολοκύθες, θα το φτιάξω λοιπόν. Καλή σου μέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι πολύ καλά έκανες και μπήκες....κι ήρθες κι από μακριά!!!χαχα
ΔιαγραφήΓειά σου Μάρθα!
Σερβίρω αμέσως!!!
Φιλιά! Θα τα λέμε!!
Τι ωραία συνταγή είναι αυτή Πέπη μου!! Λαχταριστή, λαχταριστή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ πολύ Λίλα!!!
ΔιαγραφήΦαίνεται σουπερ η μακαρονάδα! Έχω αδυναμία στην κολοκύθα! Γειά στα χέρια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ Jenny!!
ΔιαγραφήΚι εγώ τρελλαίνομαι!!!
Καλησπέρα, Πέπη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου άρεσε πολύ αυτή η εκδοχή της μαγειρευτής κολοκύθας που συνδυάζεται με την πικάντικη γεύση του λουκάνικου και την ιδιαίτερη των τυριών. Ένα πιάτο με άρωμα, γεύση και ιδιαίτερη προσωπικότητα! Μπράβο!
Φιλάκια, καλό σου βράδυ.
Την περιέγραψες ωραιότατα!!!!!
ΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ πολύ Ελένη!!!!!
Φιλάκια!!!
Καλά ε, έχεις κάνει διατριβή στις δημιουργίες με πορτοκαλί και πράσινη κολοκύθα το τελευταίο διάστημα Pepi μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι όχι τίποτε άλλο, τούτο το ζαρζαβατικό που εγώ αγαπώ πολύ, οι άντρες του σπιτιού (ειδικά ο μεγάλος) το έχουν επικηρύξει και με αμοιβή μάλιστα ... το κεφάλι μου αντί πινακίου φακής!!
Αλλά με το λουκάνικο μπορεί και να τους ξεγελάσω άμα κάνω την σχετική προσπάθεια.
Καλό βράδυ καλή μου.
Ωχ..μεγάλη πίκρα, σε καταλαβαίνω!
ΔιαγραφήΜπορείς να βάλεις λιγότερη κολοκύθα ή να τη λιώσεις καλά με το πιρούνι.
Θα ανακατευτεί με τη σάλτσα κα δε θα το καταλάβουν!!!
Ίσως αν βάλεις και πιό πικάντικο τυρί????
Αν τη δοκιμάσεις ..πές μου!!!
Φιλάκια!!
Πολύ ιδιαίτερο πιάτο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕντυπωσιακό ως προς τα υλικά αλλά και τα χρώματα και τα αρώματά του!
Σε μαγειρική έμπνευση διαρκείας σε βρίσκω my Peps! :)
Z.
Σ'ευχαριστώ Ζαμπία μου!!!
ΔιαγραφήΝομίζω έγινε από τα αγαπημένα μου πιάτα!!!
Γεια στα χέρια σου Πεπίτσα μου!!!!Πρέπει να είναι λαχταριστότατο αλλά μου αρέσει πολύ και το χρώμα!!!!Πρέπει να το δοκιμάσω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα το δοκιμάσεις Pinelia!!!
ΔιαγραφήΑν σ'αρέσουν τα υλικά και ο συνδυασμός γλυκιάς με αλμυρής γεύσης...
Φιλάκια!!
Καλημέρα και καλή εβδομάδα Πέπη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌπως πάντα οι φωτογραφίες σου είναι σκέτη καταστροφή! Απίθανη η διαφορετική κρεμώδης σάλτσα με το κατσικίσιο τυρί!
Φιλιά πολλά!
Σ'ευχαριστώ Ερμιόνη!!!
ΔιαγραφήΛάθος ωρα αποφάσισα να έρθω να δω τι μαγείρεψες. Ακόμα δεν έχω αξιωθεί/τολμήσει να δοκιμασω να μαγειρέψω με κολοκύθα. Ωραία τα μακαρονια (να'χα λίγα...)
ΑπάντησηΔιαγραφή