12 Νοεμβρίου 2012

Ψητό κουνουπίδι με μπλέ τυρί




ΧΩΡΙΖΕΤΕ  1 μικρό  κουνουπίδι σε μπουκετάκια .
Το βάζετε σε ταψάκι και το ψήνετε 20-30 λεπτά στους 200C.

ΡΙΧΝΕΤΕ σ'ένα βαζάκι...
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξύδι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μπλέ τυρί θρυμματισμένο
πιπέρι
μία πρέζα αλάτι
Κλείνετε το βαζάκι και το κουνάτε να ανακατευτούν τα υλικά.
Όταν είναι έτοιμο το κουνουπίδι, το βάζετε στο πιάτο, περιχύνετε με το ντρέσινγκ και αν θέλετε ρίχνετε κι άλλο θρυμματισμένο μπλέ τυρί ....! ;)

31 σχόλια:

  1. Αμαν!!! αυτά είναι!!!! Δεν έχω δοκιμάσει να ψήσω κουνουπίδι στον φούρνο (ακόμα), αλλά έχω διαβάσει ότι καραμελώνει και γίνεται τέλειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως σίγουρα δε καραμελώνει αν το ψήσεις σκέτο....Αλλά γίνεται τραγανό και μ'αρέσει πολύ!!!!
      Δοκίμασε το!!!

      Διαγραφή
  2. Το κουνουπίδι μου αρέσει ... όμως ... μπορώ να βάλω άλλο τυράκι εγώ ?

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και δε βάζεις!!!!
      Ότι αρέσει στον καθένα!!!

      Διαγραφή
  3. Βρε καλό μου κορίτσι, δεν σου έχω απαγορεύσει τα πολύ κοντινά πλάνα;
    Να μου πεις τα θέλω και τα παθαίνω, αφού βλέπω τον τίτλο και ξέρω ότι θα μου αρέσει η συνταγή, τι θέλω και μπαίνω;;;
    Κουνουπίδι στο φούρνο ομοίως δεν έχω δοκιμάσει, αλλά θα το κάνω! Είδα και το μπλε τυρί και ενθουσιάστηκα! Απλή και πρωτότυπη, μπράβο Πέπη!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α πρέπει να το δοκιμάσεις, γίνεται τραγανό!!! Βάλε μπόλικο μπλέ τυρί αν σ' αρέσει!!!!

      Διαγραφή
  4. Ορίστε... αυτά είναι καλά μου τρέχουν τα σάλια τώρα δεν έχω φάει βέβαια ψητό κουνουπίδι μόνο γιαχνί ή βραστό,ευκαιρία να το κάνω κι έτσι.
    Να είσαι καλά Πέπη καλό σου βράδυ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύκολο και γρήγορο φαγάκι για ένα light γεύμα!!!
      Σ'ευχαριστώ Ροδάνθη!!

      Διαγραφή
  5. Πολύ ωραίο! Δεν το έχω ψήσει ποτέ αλλά και ωμό μια χαρά το τρώω!
    Το μπλε τυρί είναι ιδανικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμένα μ'αρέσει ωμό!
      Αλλά και ψητό γίνεται τραγανό. Δοκίμασε το!!

      Διαγραφή
  6. Πάρα πολύ ωραίο και είμαι σίγουρη πως του πηγαίνει απίστευτα το μπλε τυρί!!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν του πηγαίνει, λέει....
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  7. Φοβερό μεζεδάκι, απολύτως του γούστου μου μιας και μ΄αρέσει το κουνουπίδι και αγαπώ πολύ το μπλε τυρί!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχεις πάρα να το φτιάξεις, λοιπόν!
      Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  8. Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε και μετά...ντερλικώσατε και να'ταν κι άλλο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!
      έτσι ακριβώς έγινε!!!

      Διαγραφή
  9. Πω, πω! Τέλεια ιδέα!!! Το blue cheese το λατρεύω και με το ψητό κουνουπίδι ταιριάζει πάρα πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά εγώ θα σου το κάνω αλλιώς...
    Θα τα βάλουμε μετά κάτω και θα δοκιμάσουμε και τις δύο εκδοχές!
    Μας βλέπω να τα τρώμε μόνες μας (ξέρω τι λέω) αλλά εμάς που είμαστε κοριτσάκια καλόφαγα Πέπη μου, αυτό καθόλου δεν μας χαλά :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία! θα κανονίσουμε κουνουπιδοσουαρέ!!

      Διαγραφή
  11. Ω, πολύ ωραία και ιδιαίτερη συνταγή! Δεν έχω δοκιμάσει ούτε εγώ να ψήσω κουνουπίδι αλλά οι φωτογραφίες σου είναι πολύ ορεκτικές και (φαντάζομαι) με αυτόν τον τρόπο μαγειρέματος δε θα μυρίζει κιόλας!
    Εσύ βλέπω το έψησες σκέτο. Αν το ψήσεις μαζί με ελαιόλαδο ή κάποια άλλη σάλτσα καραμελώνει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Dark Chef!!!
      Πράγματι δε μυρίζει καθόλου!
      Για να καραμελώσει φαντάζομαι οτι χρειάζεται σάλτσα που να περιέχει υλικά που καραμελώνουν. Εκτός απο το γκρατινέ με μπεσαμέλ και τυριά , δεν έχω φτιάξει κάποια άλλη.

      Διαγραφή
  12. Κουνουπιδοεπανάσταση στα πέριξ...Δεν συνεννοούμασταν να τα ανεβάζαμε την ίδια ημέρα όλοι!?!
    Ωραίο και αλαφρύ, το μπλεδάκι μου αρέσει πολύ!

    kisses my Peps kisses
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα!!
      Είδες σύμπτωση????!!!
      Αφού σ'αρέσει το μπλεδάκι και το κουνουπίδι....δοκίμασε το και πές μου!!!
      Φιλάκια!!

      Διαγραφή
  13. Γειά σου Πέπη μου γλυκιά!!
    Μπλέ τυρί εγκρίνεται!
    Κουνουπίδι, εγκρίνεται!!
    Ο συνδυασμός... αυτός κι αν εγκρίνεται!!!!!

    Μήπως εγώ να έψηνα το κουνουπίδι μαζί με το ντρέσινγκ? Το πρόβλημα που έχω είναι ότι δεν τρώω τα λευκά τυριά άψητα!! Ωστόσο θέλω να τη δοκιμάσω τη συνταγή γιατί είναι πολύ του γούστου μου.

    Σε φιλώ πολύ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την!!
      Ίσως καλύτερα να το έψηνες μόνο του, μετά να έριχνες το ντρέσσινγκ και να ξαναέβαζες το ταψί στο φούρνο να λιώσει και το μπλεδάκι!!
      Χμ...ωραία ιδέα!!
      Φιλιά, Χρυσαυγή!!!

      Διαγραφή
    2. Ναι, έχεις δίκιο. Είναι ποιο σωστή η μέθοδος που προτείνεις. Ωραίο θα είναι με το λιωμένο ροκφόρ, ε??? Ουυυ... και μόνο που το σκέφτομαι λιώνω κι εγώ σαν το μπλε τυρί!! χιχι

      Διαγραφή
  14. Πολύ πρωτότυπη η σαλάτα-μεζεδάκι, μια άλλη πρόταση για το κουνουπίδι, νόστιμη και ξεχωριστή! Μου αρέσουν όλα τα υλικά και περισσότερο που δεν έχει κρέμα!
    Ευχαριστούμε!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Ελένη!!!
      Έτσι ακριβώς..και σαλάτα και μεζεδάκι!!!!
      Κι εμένα αυτό μου άρεσε , που δεν έχει κρέμα και αν και έχει μπλέ τυρί είναι λάιτ!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  15. βρήκες τα ευαίσθητα σημεία μου, κουνουπίδι και μπλέ τυρί.... θα του βάλω και καρύδια και θα το φάω όλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή