ΧΩΡΙΖΕΤΕ 1 μικρό κουνουπίδι σε μπουκετάκια .
Το βάζετε σε ταψάκι και το ψήνετε 20-30 λεπτά στους 200C.
ΡΙΧΝΕΤΕ σ'ένα βαζάκι...
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξύδι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μπλέ τυρί θρυμματισμένο
πιπέρι
μία πρέζα αλάτι
Κλείνετε το βαζάκι και το κουνάτε να ανακατευτούν τα υλικά.
Όταν είναι έτοιμο το κουνουπίδι, το βάζετε στο πιάτο, περιχύνετε με το ντρέσινγκ και αν θέλετε ρίχνετε κι άλλο θρυμματισμένο μπλέ τυρί ....! ;)
Αμαν!!! αυτά είναι!!!! Δεν έχω δοκιμάσει να ψήσω κουνουπίδι στον φούρνο (ακόμα), αλλά έχω διαβάσει ότι καραμελώνει και γίνεται τέλειο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντως σίγουρα δε καραμελώνει αν το ψήσεις σκέτο....Αλλά γίνεται τραγανό και μ'αρέσει πολύ!!!!
ΔιαγραφήΔοκίμασε το!!!
Το κουνουπίδι μου αρέσει ... όμως ... μπορώ να βάλω άλλο τυράκι εγώ ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Και δε βάζεις!!!!
ΔιαγραφήΌτι αρέσει στον καθένα!!!
Βρε καλό μου κορίτσι, δεν σου έχω απαγορεύσει τα πολύ κοντινά πλάνα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα μου πεις τα θέλω και τα παθαίνω, αφού βλέπω τον τίτλο και ξέρω ότι θα μου αρέσει η συνταγή, τι θέλω και μπαίνω;;;
Κουνουπίδι στο φούρνο ομοίως δεν έχω δοκιμάσει, αλλά θα το κάνω! Είδα και το μπλε τυρί και ενθουσιάστηκα! Απλή και πρωτότυπη, μπράβο Πέπη!
Φιλιά πολλά!
Α πρέπει να το δοκιμάσεις, γίνεται τραγανό!!! Βάλε μπόλικο μπλέ τυρί αν σ' αρέσει!!!!
ΔιαγραφήΟρίστε... αυτά είναι καλά μου τρέχουν τα σάλια τώρα δεν έχω φάει βέβαια ψητό κουνουπίδι μόνο γιαχνί ή βραστό,ευκαιρία να το κάνω κι έτσι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά Πέπη καλό σου βράδυ!!!!
Εύκολο και γρήγορο φαγάκι για ένα light γεύμα!!!
ΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ Ροδάνθη!!
Πολύ ωραίο! Δεν το έχω ψήσει ποτέ αλλά και ωμό μια χαρά το τρώω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο μπλε τυρί είναι ιδανικό!
Κι εμένα μ'αρέσει ωμό!
ΔιαγραφήΑλλά και ψητό γίνεται τραγανό. Δοκίμασε το!!
Πάρα πολύ ωραίο και είμαι σίγουρη πως του πηγαίνει απίστευτα το μπλε τυρί!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
Αν του πηγαίνει, λέει....
ΔιαγραφήΦιλάκια!
Φοβερό μεζεδάκι, απολύτως του γούστου μου μιας και μ΄αρέσει το κουνουπίδι και αγαπώ πολύ το μπλε τυρί!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά, καλή βδομάδα!
Δεν έχεις πάρα να το φτιάξεις, λοιπόν!
ΔιαγραφήΦιλάκια!!!
Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε και μετά...ντερλικώσατε και να'ταν κι άλλο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!
Διαγραφήέτσι ακριβώς έγινε!!!
Πω, πω! Τέλεια ιδέα!!! Το blue cheese το λατρεύω και με το ψητό κουνουπίδι ταιριάζει πάρα πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά εγώ θα σου το κάνω αλλιώς...
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα τα βάλουμε μετά κάτω και θα δοκιμάσουμε και τις δύο εκδοχές!
Μας βλέπω να τα τρώμε μόνες μας (ξέρω τι λέω) αλλά εμάς που είμαστε κοριτσάκια καλόφαγα Πέπη μου, αυτό καθόλου δεν μας χαλά :-)))
Ωραία! θα κανονίσουμε κουνουπιδοσουαρέ!!
ΔιαγραφήΩ, πολύ ωραία και ιδιαίτερη συνταγή! Δεν έχω δοκιμάσει ούτε εγώ να ψήσω κουνουπίδι αλλά οι φωτογραφίες σου είναι πολύ ορεκτικές και (φαντάζομαι) με αυτόν τον τρόπο μαγειρέματος δε θα μυρίζει κιόλας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕσύ βλέπω το έψησες σκέτο. Αν το ψήσεις μαζί με ελαιόλαδο ή κάποια άλλη σάλτσα καραμελώνει?
Γεια σου Dark Chef!!!
ΔιαγραφήΠράγματι δε μυρίζει καθόλου!
Για να καραμελώσει φαντάζομαι οτι χρειάζεται σάλτσα που να περιέχει υλικά που καραμελώνουν. Εκτός απο το γκρατινέ με μπεσαμέλ και τυριά , δεν έχω φτιάξει κάποια άλλη.
Κουνουπιδοεπανάσταση στα πέριξ...Δεν συνεννοούμασταν να τα ανεβάζαμε την ίδια ημέρα όλοι!?!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο και αλαφρύ, το μπλεδάκι μου αρέσει πολύ!
kisses my Peps kisses
Z.
χαχαχα!!
ΔιαγραφήΕίδες σύμπτωση????!!!
Αφού σ'αρέσει το μπλεδάκι και το κουνουπίδι....δοκίμασε το και πές μου!!!
Φιλάκια!!
Γειά σου Πέπη μου γλυκιά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπλέ τυρί εγκρίνεται!
Κουνουπίδι, εγκρίνεται!!
Ο συνδυασμός... αυτός κι αν εγκρίνεται!!!!!
Μήπως εγώ να έψηνα το κουνουπίδι μαζί με το ντρέσινγκ? Το πρόβλημα που έχω είναι ότι δεν τρώω τα λευκά τυριά άψητα!! Ωστόσο θέλω να τη δοκιμάσω τη συνταγή γιατί είναι πολύ του γούστου μου.
Σε φιλώ πολύ πολύ!
Καλώς την!!
ΔιαγραφήΊσως καλύτερα να το έψηνες μόνο του, μετά να έριχνες το ντρέσσινγκ και να ξαναέβαζες το ταψί στο φούρνο να λιώσει και το μπλεδάκι!!
Χμ...ωραία ιδέα!!
Φιλιά, Χρυσαυγή!!!
Ναι, έχεις δίκιο. Είναι ποιο σωστή η μέθοδος που προτείνεις. Ωραίο θα είναι με το λιωμένο ροκφόρ, ε??? Ουυυ... και μόνο που το σκέφτομαι λιώνω κι εγώ σαν το μπλε τυρί!! χιχι
ΔιαγραφήΠολύ πρωτότυπη η σαλάτα-μεζεδάκι, μια άλλη πρόταση για το κουνουπίδι, νόστιμη και ξεχωριστή! Μου αρέσουν όλα τα υλικά και περισσότερο που δεν έχει κρέμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε!
Φιλάκια!
Γειά σου Ελένη!!!
ΔιαγραφήΈτσι ακριβώς..και σαλάτα και μεζεδάκι!!!!
Κι εμένα αυτό μου άρεσε , που δεν έχει κρέμα και αν και έχει μπλέ τυρί είναι λάιτ!
Φιλιά!
βρήκες τα ευαίσθητα σημεία μου, κουνουπίδι και μπλέ τυρί.... θα του βάλω και καρύδια και θα το φάω όλο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑ ωραία ιδέα!!!Next time...
Διαγραφή