3 Νοεμβρίου 2012

Πένες με κολοκύθα και χωριάτικο λουκάνικο



υλικά
500γρ κολοκύθα 
300γρ λουκάνικα με πράσο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
125γρ κατσικίσιο τυρί
125γρ μοτσαρέλα σε κομματάκια
μαιντανό ψιλοκομμένο
500γρ πένες

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220C.
Βγάζετε από τα λουκάνικα την εξωτερική μεμβράνη και τα κόβετε σε κομματάκια.
Καθαρίζετε και κόβετε  και  τη κολοκύθα σε μικρά κομμάτια.
Τα ρίχνετε σ' ένα πυρέξ με το ελαιόλαδο και τα κρεμμυδάκια και τα βάζετε στο φούρνο να ξεροψηθούν.

Όταν είναι έτοιμα , ρίχνετε το κρασί και τα αφήνετε λίγο ακόμα να βράσουν.
Εν τω μεταξύ, βράζετε τα μακαρόνια και κρατάτε 1/2 ποτήρι από το νερό που έβρασαν.
Πατάτε μ 'ένα πιρούνι τα κομμάτια της κολοκύθας να λιώσουν λίγο, προσθέτετε τα μακαρόνια και ανακατεύετε.
Αραιώνετε  το κατσικίσιο τυρί με το νερό που κρατήσατε  και το ρίχνετε κι αυτό στο πυρέξ.
Από πάνω ρίχνετε και τα κομματάκια της μοτσαρέλας.


Βάζετε το φαγητό  στο γκρίλ για 5-10 λεπτά, να δέσει λίγο η σάλτσα και να λιώσει η μοτσαρέλα.

Σερβίρετε, πασπαλίζετε με μαιντανό και απολαμβάνετε!!!






23 σχόλια:

  1. Ουυυυυυ!! Τι τέλεια συνταγή ζυμαρικών!! Τη λάτρεψα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την έφαγα πρόσφατα σε ιταλικό εστιατόριο και προσπάθησα να τη φτιάξω...
      Αν σου αρέσουν οι γλυκοαλμυρές γεύσεις....φτιάξ'την και θα με θυμηθείς!!!

      Διαγραφή
  2. Φαίνονται πολύ λαχταριστές οι πένες με όλα αυτά τα καλούδια! Αυτό το λιωμένο τυράκι... Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Sunday! Καλώς ήρθες!
      Ήταν όντως πολύ λαχταριστές...πάνε πια...περάσανε....χαχα!!!

      Διαγραφή
  3. Πάρα πολύ ωραίο Peps, αυτό το λιωμένο τυράκι...μμμμ!!!!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά ..και σε ποιόν δεν αρέσει το λιωμένο τυράκι!!!
      Σ'ευχαριστώ Ελένη μου!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Απέξω μού μύρισε αυτό το φαγάκι κι έτσι χτύπησα την πόρτα σου και μπήκα, αντί να το μυρίζω απέξω. Τέλεια μυρίζει, τέλειο φαίνεται, έχω και μπόλικες κολοκύθες, θα το φτιάξω λοιπόν. Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πολύ καλά έκανες και μπήκες....κι ήρθες κι από μακριά!!!χαχα
      Γειά σου Μάρθα!
      Σερβίρω αμέσως!!!
      Φιλιά! Θα τα λέμε!!

      Διαγραφή
  5. Τι ωραία συνταγή είναι αυτή Πέπη μου!! Λαχταριστή, λαχταριστή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φαίνεται σουπερ η μακαρονάδα! Έχω αδυναμία στην κολοκύθα! Γειά στα χέρια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα, Πέπη!
    Μου άρεσε πολύ αυτή η εκδοχή της μαγειρευτής κολοκύθας που συνδυάζεται με την πικάντικη γεύση του λουκάνικου και την ιδιαίτερη των τυριών. Ένα πιάτο με άρωμα, γεύση και ιδιαίτερη προσωπικότητα! Μπράβο!
    Φιλάκια, καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την περιέγραψες ωραιότατα!!!!!
      Σ'ευχαριστώ πολύ Ελένη!!!!!
      Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  8. Καλά ε, έχεις κάνει διατριβή στις δημιουργίες με πορτοκαλί και πράσινη κολοκύθα το τελευταίο διάστημα Pepi μου!
    Κι όχι τίποτε άλλο, τούτο το ζαρζαβατικό που εγώ αγαπώ πολύ, οι άντρες του σπιτιού (ειδικά ο μεγάλος) το έχουν επικηρύξει και με αμοιβή μάλιστα ... το κεφάλι μου αντί πινακίου φακής!!

    Αλλά με το λουκάνικο μπορεί και να τους ξεγελάσω άμα κάνω την σχετική προσπάθεια.
    Καλό βράδυ καλή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωχ..μεγάλη πίκρα, σε καταλαβαίνω!
      Μπορείς να βάλεις λιγότερη κολοκύθα ή να τη λιώσεις καλά με το πιρούνι.
      Θα ανακατευτεί με τη σάλτσα κα δε θα το καταλάβουν!!!
      Ίσως αν βάλεις και πιό πικάντικο τυρί????
      Αν τη δοκιμάσεις ..πές μου!!!
      Φιλάκια!!

      Διαγραφή
  9. Πολύ ιδιαίτερο πιάτο!
    Εντυπωσιακό ως προς τα υλικά αλλά και τα χρώματα και τα αρώματά του!

    Σε μαγειρική έμπνευση διαρκείας σε βρίσκω my Peps! :)
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Ζαμπία μου!!!
      Νομίζω έγινε από τα αγαπημένα μου πιάτα!!!

      Διαγραφή
  10. Γεια στα χέρια σου Πεπίτσα μου!!!!Πρέπει να είναι λαχταριστότατο αλλά μου αρέσει πολύ και το χρώμα!!!!Πρέπει να το δοκιμάσω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το δοκιμάσεις Pinelia!!!
      Αν σ'αρέσουν τα υλικά και ο συνδυασμός γλυκιάς με αλμυρής γεύσης...
      Φιλάκια!!

      Διαγραφή
  11. Καλημέρα και καλή εβδομάδα Πέπη!
    Όπως πάντα οι φωτογραφίες σου είναι σκέτη καταστροφή! Απίθανη η διαφορετική κρεμώδης σάλτσα με το κατσικίσιο τυρί!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος5/11/12, 3:53 μ.μ.

    Λάθος ωρα αποφάσισα να έρθω να δω τι μαγείρεψες. Ακόμα δεν έχω αξιωθεί/τολμήσει να δοκιμασω να μαγειρέψω με κολοκύθα. Ωραία τα μακαρονια (να'χα λίγα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή