26 Φεβρουαρίου 2014

Τσίζκεικ με γιαούρτι και ανθότυρο

the recipe in english

υλικά
  • 225γρ μπισκότα πτι-μπερ
  • 50γρ αμύγδαλα
  • 200γρ βούτυρο
  • 400γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 500γρ ανθότυρο
  • 2-3 κουταλιές κρέμα γάλακτος
  • 2-3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
  • 300γρ μαρμελάδα άγρια μύρτιλα ή όποια σας αρέσει


εκτέλεση
Θρυμματίζετε στο μούλτι τα μπισκότα με τα αμύγδαλα.
Λιώνετε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι.
Προσθέτετε τα μπισκότα με τα αμύγδαλα και τα καβουρδίζετε για 5-7 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Τοποθετείτε ένα τσέρκι 26εκ σε μια πιατέλα, ρίχνετε το μίγμα  της βάσης και το πατάτε καλά μ ένα κουτάλι. Το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε τη κρέμα.
Χτυπάτε στο μίξερ για 10-15 λεπτά, το γιαούρτι, το ανθότυρο, τη κρέμα γάλακτος και την άχνη.
Στρώνετε τη κρέμα πάνω στη βάση της και ξαναβάζετε το γλυκό στο ψυγείο.
Το αφήνετε εκεί όλο το βράδυ.



Λίγο πρίν το σερβίρετε, ζεσταίνετε τη μαρμελάδα με μια κουταλιά νερό σε αντικολλητικό τηγάνι.
Την αφήνετε λίγο να κρυώσει και καλύπτετε το τζίζκεικ. Αν θέλετε να κάνετε σχέδια όπως στις φωτογραφίες, θα χρησιμοποιήσετε τη μισή μαρμελάδα. Θα βάλετε κουταλιές από τη μαρμελάδα πάνω στη κρέμα και με ένα μαχαίρι θα την απλώσετε και θα κάνετε ότι σχέδιο θέλετε.


Ευχαριστώ πολύ τη φίλη μου Άρτεμις για τη συνταγή!



23 σχόλια:

  1. Δώστε μου cheesecake και πάρτε μου τα πάντα! Από τα αγαπημένα μου γλυκά και Πεπάκι το έκανες φοβερό! Φιλούρες ^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέπη από το πρωί είμαι σε αναμμένα καρβουνα που δεν μπορούσα να σχολιάσω αυτό το γλυκό!!!!!!!
    Μεγάλη αγάπη.... ατελείωτος έρωτας!
    Βγάλε χαρτί και μολύβι. Εχουμε και λέμε. Γράφε:
    Μου αρέσει πολύ πολύ η πεντακάθαρη, άσπρη φωτογράφισή σου και το food styling!!
    Το κομμάτι αυτό που έχεις κόψει είναι απλά καταπληκτικό!!!!!!!!!! Θέλω να το φάω!! Δεν θέλω μόνο να με κοιτάζει!
    Το γλυκό αυτό καθέ αυτό, μου αρέσει πολύυυυυυυυυυυυυυυυυυυ! Τα αμύγδαλα στην βάση προσθέτουν πολύ. Εχω φάει κάτι ανάλογο και το επιβεβαιώνω.
    Το δε ντεκόρ με τη μαρμελάδα είναι κάτι που δεν είχα ξαναδεί και το κρατάω!!! Είναι καταπληκτιό. Πάντα έβαζα ολη τη μαρμελάδα στην επιφάνεια του γλυκού, αλλά αυτό εδώ που έχεις κάνει είναι πολύ ιδιαίτερο!!

    Αντε, σε κούρασα!!!!
    Κόψε διπλή μερίδα για το γαμώτο!
    χαχαχαχαχαχχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τόσο όμορφα λόγια, διπλή μερίδα είναι λίγη!!!
      Όταν έρθεις θα σε περιμένει μια πιατέλα ολόκληρη!!

      Φιλιά!!!
      Σ' ευχαριστώ!!!

      Διαγραφή
  3. Μου αρέσει πολύ αυτή η εκδοχή του cheesecake με το ανθότυρο και το γιαούρτι, μου αρέσει πολύ και που διάλεξες μαρμελάδα μύρτιλο, έχει τέλεια γεύση και πανέμορφη εμφάνιση!
    Αλλά πιο πολύ από όλα μου αρέσει που έχει ετικέτα Άνοιξη!!!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι νομίζω η πιο ελαφριά και λίγο γλυκόξινη εκδοχή του!
      Τα μύρτιλα είναι τα αγαπημένα μου!! Δε θα του έβαζα άλλη μαρμελάδα!!

      Όσο για την Άνοιξη.....μιας και μπαίνει ο Μάρτης είπα να τα ταιριάξω!!

      Σ' ευχαριστώ Χρύσα!!

      Διαγραφή
  4. Μα τι να προλάβω να πω;
    Η Τσιζόπληκτη τα είπε όλα και τα έφαγε όλα...που να προλάβουν ασθενείς και οδοιπόροι...αυτή, παιδάκι μου, τρέχει το 100στάρι σε χρόνο dt!

    Υπέροχα τα λευκά σου και τα λαχταριστά σου, η δε άσπρη μους των τυριών έγινε τόσο αφράτη!
    Για τη μαρμελάδα απλά τη θέλω όλη, η "αγαπημενότερή" μου!

    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχαχα μην ανησυχείς!! Μια πιατέλα και για σένα με σπέσιαλ μαρμελάδα μύρτιλο!!!

      Σ' ευχαριστώ Ζαμπία!!

      Διαγραφή
  5. Αυτά είναι! Τσιζκέικ με ελληνικό γιαούρτι και ελληνικό ανθότυρο! Από πάνω μπορώ να φανταστώ ένα σωρό ιδέες, νομίζω πως ο καθένας βάζει ό,τι έχει και του κάνει κέφι. Σίγουρα πάντως από χρώμα η φωτογραφία σου σκίζει και κάνει το γλυκό 10 φορές ακόμα πιο δελεαστικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς! Είναι ένα γλυκό που ο καθένας το διακοσμεί με ότι του αρέσει!!

      Σ' ευχαριστώ πολύ Dark!!!

      Διαγραφή
  6. Φτιάχνει η θεία μου ένα παρόμοιο cheesecake με ανθότυρο και είναι πραγματικά εξαιρετικό. Πολύ ελαφρύ σε γεύση, αλλά με πλούσια υφή!
    Και η συγκεκριμένη μαρμελάδα του ταιριάζει φανταστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. This looks beautiful. Blessings dear. Catherine xo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν φαντάζομαι να μην μου έχεις κρατήσει, ένα κομματάκι, τόσο δα, dear Peps?
    Θα αρχίσω να κλαίω.....και περιττό να σου πω.... ότι κλαίω άσχημα :-)))

    Εξαιρετικό Πέπη μου.
    Προσωπικά τα αγαπώ πολύ όλα τούτα τα κρεμώδη και δροσερά γλυκά με φρούτα.

    Χαιρετισμούς και φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει Πηνελόπη μου!! Έχει και για σένα!!
      Κι εμένα μ' αρέσουν πολύ τα κρεμώδη γλυκά με φρούτα!!

      Σ' ευχαριστώ πολύ!!

      Διαγραφή
  9. Δεν ξέρω κανέναν που δεν αγαπάει το συγκεκριμένο γλυκό!!!! Η χρήση του ανθότυρου το κάνει πιο ελαφρύ χωρίς να στερείται από νοστιμιά και εμφάνιση!!!!! Υπέροχο peps!!!!
    Καλό τριήμερο και καλά Κούλουμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς!!!
      Σ' ευχαριστώ Σιλένα!!!
      Καλά να περάσεις!!

      Διαγραφή
  10. Πέπη μουυυυυυ, σου έγινε υπέροχο!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Νοστιμότατο και λιμπιστικότατο!!!!!!!!!!!
    Γεια στα χέρια σου και καλό τριήμερο!!!!
    Καλά κούλουμα και καλή Σαρακοστή!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Βασιλική!!!
      Καλό τριήμερο!!

      Διαγραφή
  11. Buenìsimo me encanta la combinaciòn se ve muy hermoso y delicioso,abrazos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λατρεύω αυτό το γλυκό!Σου έχει γίνει υπερτέλειο!
    Καλή Σαρακοστή,Πέπη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μ'αρέσει πολύ το γιαούρτι στο cheesecake γιατί γίνεται πιο δροσερό και ταυτόχρονα πιο ελαφρύ σε θερμίδες! Τέλειο το γλυκάκι σου Πέπη!

    www.foodaki.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή