10 Οκτωβρίου 2011

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

 the recipe in english
ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ σ'ένα μπώλ...
600γρ κολοκυθάκια τριμμένα  στον τρίφτη και στραγγισμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γρ φέτα λιωμένη με πιρούνι
2 αυγά
250γρ γάλα ή ξυνόγαλα
250-300γρ σιμιγδάλι ψιλό
2 κουταλιές φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
50γρ ελαιόλαδο
μπόλικο πιπέρι
ελάχιστο αλάτι

Λαδώνετε ένα πυρέξ και βάζετε το μίγμα .
ΨΗΝΕΤΕ  σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C- 200C για μισή ώρα , μέχρι να πήξει και να ροδίσει.


4 σχόλια:

  1. Εγώ χρησιμοποιώ γιαούρτι αντί για γάλα, γίνεται τέλεια και αφράτη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραιότατη πίτα εύκολη και νόστιμη! Την ξέρω σαν Mπατζίνα.Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μμμμμμ! Νοστιμότατη και λιτή! Γίνεται τόσο εύκολα!
    Καλησπέρα Peps.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εύκολη, γρήγορη και σίγουρα νοστιμότατη!!
    σούπερ η πίτα σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή