1 Νοεμβρίου 2012

Σάλτσα Barbeque




υλικά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 μίνι καυτερή πιπερίτσα
30 ml ελαιόλαδο
125ml ξύδι
80ml γούστερ σος (worcestershire sauce)
3 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
1 κουταλάκι μουστάρδα σε σκόνη
1 κουταλάκι πάπρικα
1 κομματάκι φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
2 κουταλιές τοματοπελτέ
200γρ αποφλοιωμένα ντοματάκια ( μισή κονσέρβα )
1 λεμόνι (χυμό)
2 φύλλα δάφνης
αλάτι 
πιπέρι

Σ'ένα κατσαρολάκι, σωτάρετε ελαφρά  με το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη πιπεριά.
Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζετε με σκεπασμένη τη κατσαρόλα για 5 λεπτά.
Βγάζετε το καπάκι και συνεχίζετε το βράσιμο για περίπου 10 λεπτά, ίσως λίγο παραπάνω, μέχρι να πήξει η σάλτσα. Ανακατεύετε κατά διαστήματα για να μη σας κολλήσει.
Όταν είναι έτοιμη, πετάτε τη δάφνη, τη βάζετε σε βάζο και την αποθηκεύετε στο ψυγείο.
Θα γίνει περίπου 400γρ σάλτσα.

Ταιριάζει φυσικά με κρεατικά, αλλά τη δοκίμασα και με ψητές γαρίδες σερβιρισμένες πάνω σε βρασμένη κινόα!
 


29 σχόλια:

  1. Ωραιότατη!!! Αυτό με τις γαρίδες με σκότωσε!!

    400 ml είναι μια πολύ καλή ποσότητα σάλτσας!!! Σούπερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει να τη δοκιμάσεις!!!
      Και με γαρίδες και με κοτόπουλο και με ότι κρεατικό θέλεις!!

      Διαγραφή
  2. Ο δεύτερος πυροβολίσμος...μετά την Χρυσαυγή, βρήκε εμένα κατάστηθα!!!
    Κακούργα Πέπη πρωί-πρωί (και πνίγομαι μέσα στις αράδες των reports).
    Μπράβο κοπέλα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα..θέλεις ταπεράκι ε??????

      Διαγραφή
    2. Άκου ερώτηση;
      Γέμισε μου ένα, και θα στείλω courier να το παραλάβει, με δική μου χρέωση...Μην σε βάζω σε πολλά έξοδα καθώς οι καιροί είναι χαλεποί!

      Καλό βράδυ :-)

      Διαγραφή
  3. Υπέροχο χρώμα και υφή, άκρως πετυχημένο αποτέλεσμα!
    Αγαπημένη σάλτσα που μπαίνει παντού (με λίγη φαντασία)
    Φιλιά και καλό μήνα Πεπς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. αααα! Να και το ιταλικό!!!!
      molte grazie.....λέει το google translate!!!!

      Διαγραφή
  5. Τώρα που είδα τις γαριδούλες, μου μπήκε η ιδέα να κάνω τις γαριδούλες για το Σάββατο!Πρέπει να είναι τέλειοοοο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι! Δοκίμασε τη!!Τις γαρίδες τις μαρινάρισα σε λαδολέμονο και τις έψησα στο τηγάνι. Έβαλα λίγη σαλτσούλα και τις ανακάτεψα και μετά πρόσθεσα κι άλλη στο πιάτο.
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  6. Απαιχτη η σάλτσα σου, δεν το συζητάω!!!
    Φιλιά, καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ νόστιμη, ενδιαφέρουσα και χρήσιμη σαλτσούλα!
    Τη σερβίρισες πολύ όμορφα, μπράβο!
    Φιλάκια, καλό μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος1/11/12, 5:00 μ.μ.

    Ωχ θα μας μπριζώσεις να φτιάξουμε και σάλτσες τώρα (εγώ την φαντάζομαι σε σπιτικό burger).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε...κι εγώ τη μέρα που θα φτιάξω μπέργκερ περιμένω!!!

      Διαγραφή
  9. Καταπληκτική!!!!!!!!!!!!!Μπράβο Peps!!!
    Καλό μήνα, φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή Πέπη! Δεν έχω φτιάξει ποτέ τέτοια σάλτσα.
    Αυτό που μ'αρέσει πιο πολύ όμως είναι το πιάτο στο οποίο την χρησιμοποίησες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πρεπει κι εγω να φτιαξω καποτε BBQ sauce! Εχω κατι υπόψιν μου, αλλα ειναι μπελαλιδικο και ολο το αναβαλλω...
    Καταπληκτικη η φωτογραφια με τις γαριδες!
    Καλο μηνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή όπως βλέπεις είναι πανεύκολη και γρήγορη!!!
      Δοκίμασε τη!
      Σ'ευχαριστώ!!

      Διαγραφή
  12. Θα συμφωνήσω ότι η συνταγή είναι πολύ ενδιαφέρουσα!Και νομίζω ότι θα ήθελα πολύ να φάω αυτό που προτείνεις!με τις γαρίδες και κινόα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι πράγματι, ταιριάξανε!!!
      Σ'ευχαριστώ για το σχόλιο, Αθηνά!

      Διαγραφή