17 Ιανουαρίου 2013

Κοτόσουπα με bok choy και μανιτάρια πλευρώτους




υλικά για τον ζωμό
1 κοτόπουλο περίπου 2 κιλά
2 καρότα
2 κοτσάνια σέλερυ
1 κρεμμύδι
15 ποτήρια νερό

εκτέλεση
Βάζετε σε μία μεγάλη κατσαρόλα όλα τα υλικά. Μόλις πάρουν βράση, ξαφρίζετε το κοτόπουλο, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για περίπου 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο, σχεδόν να λιώνει. Όταν είναι έτοιμο το σουρώνετε και κρατάτε το κοτόπουλο και το ζωμό.

υλικά για τη σούπα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 καρότα 
2 κοτσάνια σέλερυ
1 φινόκιο
1 κομμάτι τζίντζερ
1 μίνι καυτερή πιπερίτσα
250γρ μανιτάρια πλευρώτους
1 bok choy (μπόκ τσόι...κινέζικο λάχανο)
1 κουταλιά αλάτι
χυμό από 1 λάιμ
κόλιανδρο

εκτέλεση
Ψιλοκόβετε τα καρότα, το σέλερυ, το φινόκιο, τη πιπεριά και το τζίντζερ. Τα σωτάρετε  στη μεγάλη τη κατσαρόλα με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Κόβετε με τα χέρια σας τα μανιτάρια σε λεπτά φετάκια και ψιλοκόβετε το μπόκ τσόι.
Προσθέτετε το ζωμό, το αλάτι, τα μανιτάρια, το αλάτι και το κινέζικο λάχανο και σιγοβράζετε για 30 λεπτά.
Προς το τέλος ρίχνετε το χυμό από το λάιμ και 3-4 κουταλιές κόλιανδρο.

-Το μπόκ τσόι είναι ένα κινέζικο λάχανο και το βρίσκω στη λαική. Πατήστε εδώ για πληροφορίες. 
 
- Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε το κοτόπουλο στη σούπα, αφού πρώτα το έχετε ξεψαχνίσει και επίσης μπορείτε να εμπλουτίσετε τη σούπα με πλιγούρι, τραχανά, ρύζι.  
-Το κοτόπουλο το χρησιμοποίησα σε άλλη συνταγή που θα δείτε σε λίγες μέρες!


 

19 σχόλια:

  1. Στο κινέζικο οροσκόπιο φέτος για σένα Πέπη είναι η χρονιά της κοτόσουπας. Εχεις εξαντλήσει όλες τις πιθανές εκδοχές με βρασμένο κοτόπουλο.

    Αυτή η τόσο υδαρής και φίνα σούπα, μίλησε στην καρδιά μου. Ενώ αγαπώ τις βελουτέ, αυτή είχε κάτι το φίνο και το εξωτικό που πραγματικά μου άρεσε πολύ. Μπράβο κοριτσάκι. Φτιάχνεις πολύ ωραία πράγματα.

    Περιμένω να δω τι έκανες το κοτόπουλο που περίσσεψε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφήσαμε τη κολοκύθα..πιάσαμε το κοτόπουλο..χαχαχαχαχα!!!!

      Λοιπόν κι εγώ προτιμώ τις βελουτέ σούπες και παραλίγο να τη πολτοποιήσω εντελώς.....ευτυχώς αφού είχα βγάλει τη φωτογραφία!!!!
      Δε της πήγαινε καθόλου οπτικά αλλά και γευστικά είναι πολύ ωραία να αισθάνεσαι το τζίντζερ και όλα τα λαχανικά!!!

      Σ'ευχαριστώ Χρυσαυγή μου!!!

      Διαγραφή
  2. ελαφριά και ιδιαίτερη η σουπίτσα σου φιλενάδα! την καταγράφω πάραυτα!
    φιλάκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά Πέλα!!!!
      Ελαφριά και αρωματική, ότι πρέπει για κρυώματα!!!

      Φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Δεν ξέρω τι είσαι στο Κινέζικο Ωροσκόπιο ΑΛΛΑ στα μαγειρικά blogs η παρουσία σου τα στολίζει. Σωστός φάρος γνώσεων και φυσικά ήθους.
    Κεδίζεις ρούμπους επιμέλειας, ωραίων ιδεών, εκπληκτικών υλικών και συνδυασμών αυτων!

    Εύγε και πάλι Εύγε!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζαμπία μου....έχω κοκκινίσει...

      Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!!

      Διαγραφή
  4. Ιδιαίτερη και νοστιμότατη η σουπίτσα Πέπη μου! Ό,τι πρέπει για την εποχή αλλά και για τη προσεγμένη διατροφή που ακολουθούμε μετά τις γιορτές οι περισσότεροι!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Αναστασία!!!

      Ναι...λόγω κρύου είπα ν'ασχοληθώ με τις κοτόσουπες!!!
      Είναι και ελαφριά, διαιτιτική!!!

      Φιλιά!

      Διαγραφή
  5. Δεν το ήξερα το συγκεκριμένο λάχανο Πέπη μου!
    Μου αρέσει όμως η σούπα σου, πολύ θρεπτική, σπιρτόζικη και γεμάτη καλά υλικά!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ νόστιμο αλλά το βρίσκω μόνο στη λαική.
      Αν θες να τη δοκιμάσεις και δε το βρίσκεις βάλε σπανάκι!

      Φιλιά!!

      Διαγραφή
  6. Παρ΄όλο που και εγώ, σαν την Χρυσαυγή,προτιμώ τις σούπες βελουτέ,πολύ ευχαρίστως θα δοκίμαζα ,αλλά και θα καθιέρωνα στην διατροφή μας,την συγκεκριμένη σούπα.
    Με υλικά που δεν έχω συνηθίσει να χρησιμοποιώ στις σούπες μου,αυτή η εκδοχή της πολύχρωμης ανάμειξης τους στον ζωμό κότας,με προκαλεί.
    Τούτο το ομαδικό συνομωτικό πάντρεμα των λαχανικών μας δίνει τη μοναδικότητα αυτής της σούπας.Θα την ονόμαζα επαναστατημένη σούπα,αφού η πραότητα εδώ μάλλον απουσιάζει..κυριαρχούν οι πολυκύμαντες και πολυζήλευτες γεύσεις συστατικών και η πολυτάλαντη ικανότητα της μαγείρισσας να αναδεικνύει σωστά την συνταγή.Φιλιά πολλά,πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ζωμός κότας είναι όλα τα λεφτά. Μετά κάνεις ότι συνδυασμό θέλεις με τα λαχανικά!

      Τί όμορφα που γράφεις!!! Επαναστατημένη σούπα??? Πολύ μ'αρέσει!!!

      Σ'ευχαριστώ πολύ!!!!

      Διαγραφή
  7. Και τι δεν έχει η σούπα σου Πέπη μου!!
    Ενα σωρό νοστιμιές!
    Είμαι σίγουρη οτι θα είναι γευστικότατη!
    Φιλάκια, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εξαιρετική και ότι πρέπει με τον καιρό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Που ήσουνα βρε Peps να μου φέρεις ένα πιατάκι (βαθύ) τρεις μέρες τώρα, μπας και έμπαινα σε φάση ανάρρωσης πιο γρήγορα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος21/1/13, 6:06 μ.μ.

    Θα με κάνεις να αρχίσω να φτιάχνω σούπες μου φαίνεται.... (συνήθως τις τρώω σε έτοιμη μορφή)

    ΑπάντησηΔιαγραφή