27 Οκτωβρίου 2011

Μάφινς χωρίς Αλεύρι, με Λιναρόσπορο και Cranberries


υλικά για 12 μέτρια μάφινς
  • 200γρ λιναρόσπορο
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 3 κουταλιές κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 4 αυγά
  • 60γρ ζάχαρη καρύδας
  • 1/4 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 120γρ κράνμπερις
  • 12 αμύγδαλα



εκτέλεση

Θρυμματίζετε στο μούλτι τον λιναρόσπορο. Προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι και χτυπάτε για λίγο ακόμα.



Σ' ένα μπωλ ανακατεύετε τα αυγά , τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, τη βανίλια και το ξύσμα. Προσθέτετε το μίγμα του λιναρόσπορου, ανακατεύετε καλά και αφήνετε στην άκρη για 15 λεπτά, να πήξει.
Μουλιάζετε τα κράνμπερις για 5 λεπτά σε ζεστό νερό .


Στραγγίζετε και τα προσθέτετε στο μίγμα. Ανακατεύετε καλά.



Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200C. 
Λαδώνετε μια φόρμα για μάφινς και πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι ολικής. Μοιράζετε το μίγμα και διακοσμείτε με αμύγδαλα.



 Ψήνετε για 15 λεπτά.







                     

4 σχόλια:

  1. Ταξιδάκι;;;;;; Ωραία φωτογραφία (όπως πάντα).
    Για τα μαφινάκια στείλε δυο και από εδώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχω φάει πιο νόστιμα κεκάκια!!!Πολλά μπράβο σου...
    Θα μπορούσα να τα ψήσω και ως ενιαίο κεικ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα έφτιαξα και είναι απλά τέλεια!!!!!!!!!!!!!!! Υπέροχα!! ΄Οπως ακριβώς τα θέλω για ένα τέλειο και υγιεινό πρωινό! Μπράβο!!! Γευστικότατα και υπέροχα!!! Συνταγή εγγύηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο!!! Πολύ χαίρομαι!!!!Ευχαριστώ!!!

      Διαγραφή