υλικά
- 1 κιλό φρέσκο μπακαλιάρο (ή όποιο άλλο ψάρι σας αρέσει)
- 3 πράσα, ψιλοκομμένα
- 1 φινόκιο, ψιλοκομμένο (προαιρετικό)
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 καρότα, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 ντομάτα τριμμένη
- λίγο σέλινο, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι θυμάρι
- 1/2 κουταλάκι κουρκουμά
- 4-5 στίγματα κρόκου Κοζάνης (σαφράν)
- 1/3 ποτήρι λευκό κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
εκτέλεση
Βάζετε σε μια κατσαρόλα τον μπακαλιάρο, προσθέτετε νερό να το σκεπάσει και βράζετε για περίπου μισή ώρα. Σουρώνετε σ'ένα μπώλ το νερό και αφήνετε το ψάρι να κρυώσει.
Βάζετε σε μια κατσαρόλα τον μπακαλιάρο, προσθέτετε νερό να το σκεπάσει και βράζετε για περίπου μισή ώρα. Σουρώνετε σ'ένα μπώλ το νερό και αφήνετε το ψάρι να κρυώσει.
Στην ίδια κατσαρόλα, ζεσταίνετε ελαιόλαδο και σωτάρετε όλα τα χορταρικά και τα αρωματικά. Σβήνετε με το κρασί.
Πεντανοστημη ψαροσουπιτσα... αυτες οι μερες ήταν ο,τι πρεπει για σουπιτσες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟυυυυυ τη βρήκα!!!! Θα τη φτιάξω οπωσδήποτε!!! Αγαπάμε σουπίτσες και αυτή φαίνεται λαχταριστή!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου Δήμητρα!
ΔιαγραφήΑν θέλεις ρίξε αλάτι και στο νερό που θα βράσει το ψάρι για περισσότερη γεύση. Εγώ δεν το χρησιμοποιώ πολύ.
Καλή επιτυχία!!