13 Οκτωβρίου 2011

Ψαρόσουπα


υλικά
  • 1 κιλό φρέσκο μπακαλιάρο (ή όποιο άλλο ψάρι σας αρέσει)
  • 3 πράσα, ψιλοκομμένα
  • 1 φινόκιο, ψιλοκομμένο (προαιρετικό)
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • λίγο σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι θυμάρι
  • 1/2 κουταλάκι κουρκουμά
  • 4-5 στίγματα κρόκου Κοζάνης (σαφράν)
  • 1/3 ποτήρι λευκό κρασί
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
 
 

    εκτέλεση
     
    Βάζετε σε μια κατσαρόλα τον μπακαλιάρο, προσθέτετε νερό να το σκεπάσει και βράζετε για περίπου μισή ώρα. Σουρώνετε σ'ένα μπώλ το νερό και αφήνετε το ψάρι να κρυώσει.


    Στην ίδια κατσαρόλα, ζεσταίνετε ελαιόλαδο και σωτάρετε όλα τα χορταρικά και τα αρωματικά. Σβήνετε με το κρασί. 
    Προσθέτετε το νερό που έβρασε το ψάρι, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 15 - 20 λεπτά.


    Ξεψαχνίζετε τον μπακαλιάρο και όταν είναι έτοιμα τα λαχανικά, ρίχνετε το ψάρι στη σούπα.




    3 σχόλια:

    1. Πεντανοστημη ψαροσουπιτσα... αυτες οι μερες ήταν ο,τι πρεπει για σουπιτσες!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Ουυυυυ τη βρήκα!!!! Θα τη φτιάξω οπωσδήποτε!!! Αγαπάμε σουπίτσες και αυτή φαίνεται λαχταριστή!!!!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Γεια σου Δήμητρα!
        Αν θέλεις ρίξε αλάτι και στο νερό που θα βράσει το ψάρι για περισσότερη γεύση. Εγώ δεν το χρησιμοποιώ πολύ.
        Καλή επιτυχία!!

        Διαγραφή