13 Οκτωβρίου 2011

Ψαρόσουπα


υλικά
  • 1 κιλό σφυρίδα
  • 3 πράσα, ψιλοκομμένα
  • 1 φινόκιο, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • λίγο σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι θυμάρι
  • 1/2 κουταλάκι κουρκουμά
  • 4-5 στίγματα κρόκου Κοζάνης (σαφράν)
  • 1/3 ποτήρι λευκό κρασί
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
εκτέλεση
Βάζετε σε μια κατσαρόλα το ψάρι, προσθέτετε νερό να το σκεπάσει και βράζετε για περίπου μισή ώρα. Σουρώνετε σ'ένα μπώλ το νερό και αφήνετε το ψάρι να κρυώσει.
Στην ίδια κατσαρόλα, ζεσταίνετε ελαιόλαδο και σωτάρετε όλα τα χορταρικά και τα αρωματικά. Σβήνετε με το κρασί. 
Προσθέτετε το νερό που έβρασε το ψάρι, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 15 - 20 λεπτά.
Ξεψαχνίζετε τη σφυρίδα και όταν είναι έτοιμα τα λαχανικά, ρίχνετε το ψάρι στη σούπα.


1 σχόλιο:

  1. Πεντανοστημη ψαροσουπιτσα... αυτες οι μερες ήταν ο,τι πρεπει για σουπιτσες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή