15 Οκτωβρίου 2011

Κοτόπουλο στιφάδο με πορτοκάλι και σπανάκι


ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΕΤΕ ...6 μπούτια από κοτόπουλο χωρίς το κόκκαλο,  τα σωτάρετε με 2 κουταλιές βούτυρο 4-5 λεπτά από τη κάθε πλευρά και τα αφήνετε σ'ένα πιάτο.
ΣΩΤΑΡΕΤΕ  στο ίδιο τηγάνι...
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
6 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
1/2 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
1/2 κουταλάκι πάπρικα καυτερή
ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ...
1 ποτήρι μηλόξιδο
1 ποτήρι ζωμό κότας
ΑΦΗΝΕΤΕ να βράσουν για 10 λεπτά .
ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ το κοτόπουλο και το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.
ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΕ και κόβετε σε φέτες ...
2 πορτοκάλια
Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο , προσθέτετε τα πορτοκάλια, 4 χούφτες φρέσκο σπανάκι και 2 κουταλιές δύοσμο.
ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ελαφρά και σερβίρετε.

5 σχόλια:

  1. Περίεργο και ενδιαφέρον! Πορτοκάλι και σπανάκι, γιατί όχι; Όσο για το κοτόπουλο, ταιριάζει με ένα σωρό υλικά, κάθε μέρα μπορούμε να το μαγειρεύουμε διαφορετικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ενδιαφερον... ειδικα το πορτοκαλι κατι μου κανει...
    Γεια στα χερια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το πορτοκαλι παει παρα πολυ με το κοτοπουλο, ωραια συνταγη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φαίνεται πολύ λαχταριστό! Την αντιγράφω τη συνταγή σου, κάποια στιγμή θα το κάνω οπωσδήποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Peps γλυκιά μου, αυτό το πιάτο δεν το τρώνε μόνοι τους, φωνάζουν και τους γείτονες!
    Εξαιρετικότατο
    Εύγε σου
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή