25 Οκτωβρίου 2011

Χοιρινό Ραγού με Λουκάνικα


υλικά
  • 1 κιλό χοιρινή πλάτη χωρίς κόκκαλο
  • 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί Αβαντίς syrah
  • 400γρ αποφλοιωμένα ντοματάκια
  • 3 φύλλα δάφνης
  • φρέσκο θυμάρι
  • 4 λουκάνικα 300-350γρ
  • 1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας σας
  • κεφαλοτύρι τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
 
εκτέλεση

Αλατοπιπερώνετε το χοιρινό.
Ξεφλουδίζετε τα λουκάνικα από την εξωτερική τους μεμβράνη και τα κόβετε σε μπουκιές.


Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σωτάρετε το κρέας για 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και σωτάρετε μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε το κρασί, τα ντοματάκια, τα φύλλα δάφνης, ένα κλωναράκι φρέσκο θυμάρι, τα λουκάνικα και λίγο νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι, χαμηλώνετε την φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό και σιγοβράζετε για 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το χοιρινό.



Μεταφέρετε το κρέας σ ένα πιάτο, αφήνετε λίγο να κρυώσει και με δύο πιρούνια το ξεψαχνίζετε.


Ξαναβάζετε το κρέας στη κατσαρόλα με την σάλτσα και τα λουκάνικα, ανακατεύετε και δοκιμάζετε μήπως θέλει κι άλλο αλάτι ή πιπέρι.


Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Στραγγίζετε και ανακατεύετε με λίγο χοιρινό ραγού. Σερβίρετε και προσθέτετε από πάνω επιπλέον κρέας με λουκάνικα και αν θέλετε κεφαλοτύρι τριμμένο.

 

1 σχόλιο: