25 Οκτωβρίου 2011

Χοιρινό ραγού με λουκάνικα




ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΕΤΕ ...
1 κιλό χοιρινή πλάτη χωρίς το κόκκαλο
Τη ΣΩΤΑΡΕΤΕ σε μία κουταλιά ελαιόλαδο για 5 λεπτά από κάθε πλευρά και την αφήνετε σ' ένα πιάτο.
ΣΩΤΑΡΕΤΕ στην ίδια  κατσαρόλα...
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ...
το κρέας
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
400 γρ αποφλοιωμένα ντοματάκια
3 φύλλα δάφνης
ΧΑΜΗΛΩΝΕΤΕ τη φωτιά σε μέτρια ένταση και σιγοβράζετε.

ΞΕΦΛΟΥΔΙΖΕΤΕ από την εξωτερική τους μεμβράνη...
4 λουκάνικα μοσχαρίσια ή χοιρινά
τα κόβετε σε φέτες και τα προσθέτετε στη κατσαρόλα .
ΣΙΓΟΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ το φαγητό για περίπου 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το χοιρινό.
ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ το κρέας στη επιφάνεια κοπής , το αφήνετε λίγο να κρυώσει και  με δύο πιρούνια το χωρίζετε  σε  κομματάκια .Το ξαναβάζετε στη κατσαρόλα με τη σάλτσα , το ζεσταίνετε και δοκιμάζετε μήπως θέλει παραπάνω αλάτι ή πιπέρι.
ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ  με μακαρόνια.
ΒΡΑΖΕΤΕ τα μακαρόνια , κρατάτε ένα ποτήρι από το νερό που έβρασαν και τα στραγγίζετε. Ανακατέψτε  τα μακαρόνια με λίγο ραγού και  λίγο από το  νερό που κρατήσατε.
Όταν  τα σερβίρετε στο πιάτο προσθέστε από πάνω κι άλλο ραγού και φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα!
 


2 σχόλια:

  1. Αυτή η διπλή δόση ραγού απλά με απόκαμε...
    Φεύγω κι αφήνω πίσω μου άδεια πιάτα από το εκπληκτικό ραγού σου, με αυτό το υπέροχο ζυμαρικό, που θέλω να μου δώσεις στοιχεία και δακτυλικά αποτυπώματα!
    Smac Peps

    ΑπάντησηΔιαγραφή