2 Μαρτίου 2015

Καλαμαράκια στο φούρνο με Σέσκουλα και Μάραθο


 υλικά
  • 3 μεγάλα καλαμάρια
  • 3-4 πράσα
  • 200γρ σελινόριζα
  • 1 μικρό ματσάκι σέσκουλα
  • 1 μικρό ματσάκι μάραθο
  • 3/4 ποτήρι ελαιόλαδο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 κουταλιά σουμάκ
  • αλάτι
  • πιπέρι


εκτέλεση
 
Καθαρίζετε τα καλαμάρια και τα κόβετε σε ροδέλες.
Κόβετε τη σελινόριζα σε κομματάκια μετρίου μεγέθους και τα πράσα σε ροδέλες.
Χοντροκόβετε τα σέσκουλα και ψιλοκόβετε το μάραθο.
Σ' ένα πυρέξ ρίχνετε τα πράσα, τη σελινόριζα τα σέσκουλα και το μάραθο ανακατεμένα.
Πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και σουμάκ.
Προσθέτετε τα καλαμάρια, αλατοπιπερώνετε και τα περιχύνετε με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.


Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 40-50 λεπτά.

Τα καλαμαράκια συνοδεύτηκαν με την υπέροχη Πατατοσαλάτα με Αρωματικά Μπαχαρικά της Ζαμπίας από το Kitchen Stories!




37 σχόλια:

  1. Πω πω πω!
    Τι υπέροχο, τι υπέροχες εικόνες ειδικά εκείνη η δεύτερη με τα ωμά καλαμαράκια και λαχανικά...
    Σπέσιαλ εκδοχή και μεγαλεία για το ταπεινό καλαμαράκι...

    Θενκς πολλά!
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...κι εμένα αυτή η φωτό μου άρεσε πιο πολύ απ' όλες!!!

      Σ' ευχαριστώ πολύ Ζαμπία μου!!

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραία ιδέα και πρωτότυπος τρόπος να μαγειρεψεις το καλαμάρι peps! Και πρέπει να βγάινουν "λουκουμάκια" με όλα αυτά τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά. Νόμιζα ότι το σουμάκ ήταν πιο πολύ ταιριαστό με κρέας, δεν θα σκεφτόμουν να το συνδυάσω και με καλαμαράκια ή θαλασσινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έτσι ακριβώς ήταν με τα πράσα και τη σελίνοριζα... σκέτα λουκουμάκια!!!
      το σουμάκ είναι από τα αγαπημένα μου μπαχαρικά. το βάζω συχνά σε σαλάτες, κοτόπουλο, θαλασσινά.

      Σ' ευχαριστώ Τάνια!!

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα Πέπη!
    Τα σέσκουλα είναι τόσο αρωματικό ζαρζαβατικό που όπου και να το βάλεις αναβαθμίζει το φαγητό!
    Βέβαια εσύ το πήγες ακόμη πιο πέρα με το σουμάκ... Πολύ ωραία συνταγή, μπράβο!
    Καλό μήνα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Αγγελική!!
      Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!!!

      Σ' ευχαριστώ! Καλό μήνα!

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα και καλό μήνα Πέπη!!
    Μια που τα καλαμαράκια είναι από τα λίγα θαλασσινά που τρώω μπορώ να σου πω ότι με έκανες να τα λιμπιστώ!! Ο συνδυασμός των υλικών και οι φωτό σου με ξετρέλλαναν!!! Φοβερή συνταγή!!!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Κική!
      Να τα δοκιμάσεις!! Πιστεύω θα σου αρέσουν!!

      Φιλιά και καλό μήνα!!

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα & καλό μήνα!! Εκπληκτικά φαγητά και εκπληκτική παρουσίαση!! Φαίνοται τα καλαμαράκια λιμπιστικά !! Εύγε για ακόμα μία φορά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα Αθηνά!!
      Σ' ευχαριστώ πολύ!!!!

      Διαγραφή
  6. αααα πεθαιιιινωωωωωωωω11μου τρεχουνε τα σαλια λεμεεεεεε!!!!!!
    καλο μηνα να χουμε φιλια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπέροχα! Δήλωσα ότι τηγανητά στο σπίτι τέρμα, οπότε μια διαφορετική εκδοχή από τα γεμιστά που φτιάχνω αυτή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία!!
      Δοκίμασε τα και περιμένω εντυπώσεις! Είναι πιο εύκολα και από τα γεμιστά!!

      Διαγραφή
  8. Καλα, εχω μεινει να κοιταζω την πρωτη φωτογραφια σαν μαγνητισμενη! Δεν υπαρχει λεμε!!! Φανταστικο φαγητο, γεματο γευσεις και αρωματα. Το τρωω ολο το πυρεξ. Τι να σου κανουν 3 καλαμαρια; Χωνευουν κιολας κατα το ψησιμο..
    Τελειες φωτογραφιες!!!
    Μου αρεσει που το φαγητο εχει αρκετο λαδακι και αυτο φαινεται στο πιατο.

    Καλο μηνα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα να σου κάνω το τραπέζι!!

      Σ' ευχαριστώωωωωω

      Διαγραφή
  9. Τί φοβερές φωτογραφίες! Θέλω να ορμήξω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όρμα!!!!!!!!!!!!!!χαχαχαχα

      Σ' ευχαριστώ πολύ Μάγδα!!

      Διαγραφή
  10. "Χτύπησε" φλέβα χρυσού κοπέλα!!!

    Εξαιρετικό πιάτο με αρώματα που σε "τραβούν" από την μύτη. Θα δοκιμαστεί οπωσδήποτεεεε.

    Χαιρετισμούς και να έχεις έναν πολύ καλό μήνα εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ χαίρομαι!!!!!
      Περιμένω νέα!!
      Καλό μήνα!!!

      Διαγραφή
  11. απίθανη συνταγή!!!
    όλα τα λαχανικά που χρησιμοποίησες μου αρέσουν πολύ, αλλά σίγουρα το σούμακ ανέβασε πολύ τη γεύση!!
    θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε!!
    καλό μήνααααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ωωωω να το δοκιμάσεις και ...φώναξε με να το φάμε παρέα!!!

      καλό μήνα Ευούλα!!

      Διαγραφή
  12. Σελινοριζα, μάραθος, σουμακ, πόσο πιο αρωματικό να γίνει ένα καλαμαρακι!
    Τέλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πω πω αρώματα :-)
    Καλό μήνα με ωραία μαγειρέματα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να 'σαι καλά Άρη!!!
      Σ' ευχαριστώ και καλό μήνα!!

      Διαγραφή
  14. πωωωωωωω να ερθω καλε να με κερασεις;;; υπεροχο!!! και πρωτη φορα βλεπω τετοιο συνδυασμο!!! τωρα με αναγκαζεις να παω να παρω καλαμαρακια και δεν θελω.. μα αφου με αναγκαζεις θα παω.... εφυγα ηδη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχα τι έγινε τελικά? ψώνησες??

      Διαγραφή
  15. Τι όμορφος συνδυασμός και πόσο αρωματικά πρέπει να έγιναν!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Pepita το παράκανα αυτή τη φορά, αλλά όπως είπα και στη Ζαμπία, κάλιο αργά παρά ποτέ!! Εξαιρετικός ο τρόπος μαγειρέματος και τα υλικά που χρησιμοποίησες, είμαι σίγουρη ότι έγιναν πολύ νόστιμα. Το σουμάκ εμπνευσμένη προσθήκη, Pepita με τις υπέροχες φώτο. 'Εσκισες σήμερα!!!! (ή μάλλον έσκισες προχθές)
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τα σάλια μου μαζεύω χαχα Νομίζω πως κατάλαβες πόσο μου άρεσε το πιάτο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εξαιρετικός συνδυασμός υλικών και λαχταριστό αποτέλεσμα.
    Ερώτηση: σου έβρασα εύκολα, χωρίς να σκεπάσει με αλουμινόχαρτο;
    Καλό βράδυ
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, δεν τα σκέπασα (αν και μου πέρασε από το μυαλό να το κάνω) αλλά τα λαχανικά έβγαλαν τα υγρά τους, μαζί με το λάδι και το λεμόνι ψήθηκαν μια χαρά!

      Σ' ευχαριστώ πολύ!!!

      Διαγραφή
  19. Ο μάραθος δίνει υπέροχη γεύση! Φαντάζομαι νοστιμιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή