6 Ιουνίου 2011

Μελιτζάνες ιμάμ


υλικά
  • 6-7 μελιτζάνες τσακώνικες
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 2-3 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ζάχαρη


εκτέλεση
 
Πλένετε και κόβετε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες. Τις χαράζετε και τις τοποθετείτε σ' ένα ταψί. Περιχύνετε με το μισό ποτήρι ελαιόλαδο και τις ψήνετε στο φούρνο στους 200C μέχρι να μαλακώσουν. Περιχύνετε με μισό ποτήρι λευκό κρασί και συνεχίζετε για λίγο ακόμα το ψήσιμο.


Σωτάρετε σ' ένα τηγάνι τα κρεμμύδια και το σκόρδο με το υπόλοιπο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνετε με το υπόλοιπο κρασί, αποσύρετε απο τη φωτιά και προσθέτετε τον μαιντανό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.


Γεμίζετε τις μελιτζάνες με το μίγμα και ρίχνετε τις ντομάτες ανάμεσα τους. Πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη.


Ψήνετε για 30-40 λεπτά στους 200C.




2 σχόλια:

  1. Μ΄ρισε κατακαλόκαιρο με αυτό το απίστευτο φαγητό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Wraio fagaki, oti prepei gia tis megales zestes! Panta mou arese me tyri feta kai hwriatiko pswmi!!SLOURP!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή