1 Ιουνίου 2011

Μανιτάρια πορτομπέλο γεμιστά με σκόρδο, μαιντανό και μοτσαρέλα


υλικά

  • 500γρ μανιτάρια πορτομπέλο
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 ματσάκι μαιντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 10 ελιές
  • 1 μίνι καυτερή πιπερίτσα
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
  • 250γρ μοτσαρέλα
  • 1/2 πορτοκαλί ή κόκκινη πιπεριά 

εκτέλεση
Βάζετε σ' ένα μπωλάκι, τα σκόρδα, το μαιντανό, το κρεμμυδάκι, το ελαιόλαδο και το ξύδι.
Βγάζετε τα κοτσανάκια από τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβετε 
Βγάζετε το κουκούτσι από τις ελιές και τις ψιλοκόβετε.
Προσθέτετε τα κοτσανάκια και τις ελιές στο μπωλάκι με τα υπόλοιπα υλικά.



Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220C. 
Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί σ' ένα ταψί.
Τοποθετείτε τα μανιτάρια ανάποδα, τα λαδώνετε και τα ψήνετε για 5-7 λεπτά.



Βγάζετε το ταψί από τον φούρνο, αναποδογυρίζετε τα μανιτάρια και μοιράζετε τη γέμιση.



Ξαναβάζετε το ταψί στο φούρνο για 3-4 λεπτά, να ψηθεί η γέμιση.
Κόβετε τη μοτσαρέλα σε φέτες και ψιλοκόβετε τη πιπεριά.



Τοποθετείτε τη μοτσαρέλα και τη πιπεριά πάνω στη γέμιση και συνεχίζετε το ψήσιμο για 2-3' μέχρι να λιώσει το τυρί.


 

1 σχόλιο:

  1. Τι ωραία! Το σκόρδο τους πηγαίνει πολύ.

    *Αυτά έφαγα κι εγώ, χθες βράδυ... :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή