24 Ιουνίου 2011

Ρεβύθια , αρακάς και ρύζι μπασμάτι



υλικά
  • 1 ποτήρι ρεβύθια αποφλοιωμένα
  • 1 ποτήρι ρύζι μπασμάτι
  • 1 ποτήρι αρακά
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • ελαιόλαδο
  • χυμό λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
 
 
εκτέλεση
 
Μουλιάζετε τα ρεβύθια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ.
Την επόμενη μέρα βράζετε τα ρεβύθια και σουρώνετε. Αφήνετε να κρυώσουν. Στο ίδιο ποτήρι μετράτε το ρύζι και τον αρακά και τα βράζετε ξεχωριστά. Όταν κρυώσουν τα μεταφέρετε σε μεγάλο μπωλ. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο ψιλοκομμένα και ανακατεύετε.
Χτυπάτε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και περιχύνετε τη σαλάτα σας. Ανακατεύετε απαλά και σερβίρετε!


  

1 σχόλιο:

  1. Πολύ ωραία πρόταση και δεν μου είχε περάσει από το μυαλό...και λένε οτι τα όσπρια με ρύζι είναι πολύ θρεπτικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή