2 Ιουνίου 2011

Σολωμός με αρωματικά



ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ σ 'ένα μπώλ....
1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές τζίντζερ ψιλοκομμένο
ξύσμα από 1/2 λάιμ
αλάτι , πιπέρι
ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ σ' ένα άλλο μπώλ...
1 κουταλιά μέλι
1 κουταλιά σόγια
ξύσμα από 1/2 λάιμ
ΚΟΒΕΤΕ στη μέση 1 κομμάτι σολωμό περίπου 600 γρ.

Με ένα μαχαίρι κόβετε 2 σχισμές ανάμεσα στη σάρκα και το δέρμα τους , σα τσέπη.

ΓΕΜΙΖΕΤΕ τις τσέπες με το μίγμα του μαιντανού.
ΣΤΡΩΝΕΤΕ αντικολλητικό χαρτί σ'ένα ταψί , λαδώνετε μ'ένα πινέλο και τοποθετείτε τα φιλέτα του  σολωμού με το δέρμα προς τα επάνω.

ΑΛΕΙΦΕΤΕ  με το μισό μίγμα σόγιας και τα ψήνετε στο γκρίλ για 5 λεπτά μέχρι να ξεροψηθούν.
Μόλις είναι έτοιμα τα γυρίζετε από την άλλη μεριά, τα αλείφετε καλά με το υπόλοιπο μίγμα σόγιας και συνεχίζετε το ψήσιμο στο γκρίλ για ακόμα 5 λεπτά.

ΠΑΣΠΑΛΙΖΕΤΕ  τα φιλέτα με καβουρδισμένο σουσάμι και  λίγο μίγμα μαιντανού.
ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ τον σολωμό με βραστά λαχανικά ( κολοκυθάκια, καρότα, γλυκοπατάτες ).

η ιδέα για τον γευστικότατο σολωμό, είναι της Ζαμπίας.
θα βρείτε τη συνταγή στο blog της, kitchen stories!


1 σχόλιο:

  1. Peps, το πιάτο σου έγινε όμορφο και δελεαστικό!
    Ελπίζω να το απολαύσατε καταλλήλως...με λευκό παγωμένο κρασί και με όλα τα καλά!
    Φιλί
    Ζ.

    * Λέω να κάνω ενημέρωση, με link σε εσένα τι λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή