1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές τζίντζερ ψιλοκομμένο
ξύσμα από 1/2 λάιμ
αλάτι , πιπέρι
ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ σ' ένα άλλο μπώλ...
1 κουταλιά μέλι
1 κουταλιά σόγια
ξύσμα από 1/2 λάιμ
ΚΟΒΕΤΕ στη μέση 1 κομμάτι σολωμό περίπου 600 γρ.
Με ένα μαχαίρι κόβετε 2 σχισμές ανάμεσα στη σάρκα και το δέρμα τους , σα τσέπη.
ΓΕΜΙΖΕΤΕ τις τσέπες με το μίγμα του μαιντανού.
ΣΤΡΩΝΕΤΕ αντικολλητικό χαρτί σ'ένα ταψί , λαδώνετε μ'ένα πινέλο και τοποθετείτε τα φιλέτα του σολωμού με το δέρμα προς τα επάνω.
ΑΛΕΙΦΕΤΕ με το μισό μίγμα σόγιας και τα ψήνετε στο γκρίλ για 5 λεπτά μέχρι να ξεροψηθούν.
Μόλις είναι έτοιμα τα γυρίζετε από την άλλη μεριά, τα αλείφετε καλά με το υπόλοιπο μίγμα σόγιας και συνεχίζετε το ψήσιμο στο γκρίλ για ακόμα 5 λεπτά.
ΠΑΣΠΑΛΙΖΕΤΕ τα φιλέτα με καβουρδισμένο σουσάμι και λίγο μίγμα μαιντανού.
ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ τον σολωμό με βραστά λαχανικά ( κολοκυθάκια, καρότα, γλυκοπατάτες ).
η ιδέα για τον γευστικότατο σολωμό, είναι της Ζαμπίας.
θα βρείτε τη συνταγή στο blog της, kitchen stories!
Peps, το πιάτο σου έγινε όμορφο και δελεαστικό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπίζω να το απολαύσατε καταλλήλως...με λευκό παγωμένο κρασί και με όλα τα καλά!
Φιλί
Ζ.
* Λέω να κάνω ενημέρωση, με link σε εσένα τι λες;