25 Ιουνίου 2011

Τσιζκεικ με σάλτσα φράουλας



υλικά
  • 500γρ ανθότυρο
  • 200γρ ξυνόγαλα
  • 180γρ ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κουταλιές χυμό λεμόνι
  • 600γρ φράουλες
  • 200γρ ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
 
εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170C
Σ' ένα μπωλ ανακατεύετε με το σύρμα το ανθότυρο με το ξυνόγαλα. Προσθέτετε τη ζάχαρη, τα αυγά, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το μίγμα σε μια στρογγυλή φόρμα.
Ψήνετε για 30 λεπτά.


Τοποθετείτε τη φόρμα πάνω σε σχάρα και αφήνετε το γλυκό να κρυώσει. Όσο κρυώνει, ξεφουσκώνει. Τοποθετείτε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει.



Βάζετε σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι τις φράουλες κομμένες στη μέση με τη ζάχαρη και τις αφήνετε να βγάλουν τα υγρά τους, χωρίς να ανάψετε το μάτι της κουζίνας. Προσθέτετε την βανίλια, ανάβετε το μάτι και βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα.



Αναποδογυρίζετε το τσιζκεικ σε μια πιατέλα και σερβίρετε με τη σάλτσα φράουλας.


 












 


4 σχόλια: