18 Ιουνίου 2011

Carrot halwa

                    Ενα γλυκό από τη Ινδία!

ΛΙΩΝΕΤΕ σε μία κατσαρόλα  1 κουταλιά βούτυρο και προσθέτετε 4-5 κουταλιές καρύδα  μέχρι να χρυσίσει. Την αφήνετε στην άκρη για το στόλισμα.

ΒΑΖΕΤΕ στην ίδια κατσαρόλα....
2 κουταλιές βούτυρο
2 ποτήρια καρότα τριμμένα
3/4 ποτηριού ζάχαρη


ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ  να λιώσει η ζάχαρη και ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ...
3 ποτήρια γάλα
ΑΦΗΝΕΤΕ  να βράσει , ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να εξατμιστεί το γάλα κα να πήξουν τα υλικά.Θέλει αρκετό χρόνο.


ΒΟΥΤΥΡΩΝΕΤΕ... 2-3  μπωλάκια , μοιράζετε τον χαλβά και αναποδογυρίζετε σε μία πιατέλα.
ΠΑΣΠΑΛΙΖΕΤΕ  με τη ψημένη καρύδα και λίγο φυστίκι αιγίνης τριμμένο.
η ιδέα είναι από το blog της Ζαμπίας ''kitchen stories''.




2 σχόλια: