υλικά
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3-4 κουταλιές μάραθο ή άνηθο, ψιλοκομμένα
- 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
- 450γρ σπανάκι σε φύλλα, κατεψυγμένο
- 400γρ ανθότυρο
- 250γρ γραβιέρα τριμμένη
- 1 ασπράδι
- 8-10 τορτίγιες
- 200γρ κρέμα γάλακτος
- πιπέρι
εκτέλεση
Ζεσταίνετε το λάδι και σωτάρετε το κρεμμύδι με το μάραθο μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε το σπανάκι και αφήνετε να εξατμιστούν τα υγρά του.
Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε το ανθότυρο, τα 150γρ γραβιέρα, το ασπράδι και μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.
Χωρίζετε τη γέμιση στα 8. Βάζετε ένα μέρος από τη γέμιση σε κάθε τορτίγια και τη τυλίγετε.
Τοποθετείτε τις κρέπες σε ελαφρά λαδωμένο σκεύος και τις περιχύνετε με τη κρέμα γάλακτος.
Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη γραβιέρα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου μισή ώρα.
οι οδηγίες σου είναι καθαρότατες!Θα το δοκιμάσω.Καποτε τις είχα κάνει με κρέπες και ενώ ήταν νόστιμες είχαν ψιλολιώσει και είχαν χάσει το σχήμα τους.Οι δικές σου φαίνονται τόσο όμορφες εκτός από νόστιμες!!!!!Θα το δοκιμάσω σίγουρα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Γεωργία!
ΔιαγραφήΤις φτιάχνει η μαμα μου με κρέπες αλλά είπα για μεγαλύτερη ευκολία να τις δοκιμάσω με τορτίγιες. Ούτε λιώνουν, ούτε χάνουν το σχήμα τους και μόνο τη γέμιση έχεις να φτιάξεις!
Δοκίμασε τες!!!
Σ' ευχαριστώ!!
Καλή σου μέρα Πέπη μου!! Τί υπέροχες κρέπες με τέλεια γέμιση!!!!!!!!!!!!!! Εγώ θα προτιμήσω τον άνηθο που τον λατρεύω!!! Σαφέστατες οι οδηγίες σου αλλά και την παρουσίαση την λάτρεψα και χαλβαδιάζω τις κρέπες ένα πεντάλεπτο τώρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Καλώς τη Βασιλική!!!
ΔιαγραφήΒάλε μπόλικο άνηθο και απόλαυσε τες!!!
Φιλιά!! Σ' ευχαριστώ!!
Σήμερα εσύ και η Ζαμπία ,μας τυλίξατε κυριολεκτικά και μεταφορικά με τα γευστικά σας κάλλη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία η ιδέα της τορτίγιας!Συρρικνώνεται ο χρόνος προετοιμασίας στο μισό και η σκέψη της άμεσης απόλαυσης είναι πρόκληση..
Η επιλογή των τυριών απόλυτα ισορροπημένη και η εμφάνιση, απόλυτα δικαιολογημένη με την πληρότητα της.
Την καλημέρα μου Πέπη!!!Σε φιλώ πολύ πολύ!!!!!
Είδες είδες??? Ταυτιζόμαστε πολλές φορές!!
ΔιαγραφήΝα τις δοκιμάσεις Φωτεινή! Δε θα χάσεις!!!
Φιλιά!!
Εξαιρετική ιδέα,Πέπη μου!Μεγάλη ευκολία οι τορτίγιες!Λαχταριστό φαγάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια ... κουνιστά:)
Σ' ευχαριστώ Λένια!!! Εύκολες και πεντανόστιμες!!
ΔιαγραφήΚρέπες!! Δεν τις βαριέμαι ποτέ! Λατρεύω και το σπανάκι !! Οι φωτογραφιές σου λαχταριστές και φωτεινές .Φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ....ούτε κι εγώ τις βαριέμαι!! Αλμυρές, γλυκές....όλες τις τρώω!!!
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ!!
Φιλιά!!
Πέπη μου, οι φωτογραφίες είναι να δαγκώσεις τον υπολογιστή!!!Τέλεια συνταγή και πανεύκολη και για μας τις αρχάριες!!!!Γεια στα χέρια σου!Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου Pinelia!!
ΔιαγραφήΝαι είναι πολύ εύκολη συνταγή!!
Περιμένω εντυπώσεις!!
Σ' ευχαριστώ!!
Καλημερα!! Αργησα ε;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕδωσες αερα ανανεωσης στις παλιομοδιτικες κρεπες με σπανακι. Σε παραδεχομαι.
Λοιπον αυτες οι κρεπες δεν ελειπαν απο καθε γιορτη και καλεσμα που εκανε καποτε η μητερα μου. Τελεια γευση αν και τοτε δεν την εκτιμουσα. Τις εχω συνδεδεμενες με τα παιδικα μου χρονια.
Κι ερχεσαι εσι τωρα και μας πετας την τορτιγια!!! Δειχνει τοσο ευκολο! Θα περιμενε κανεις να ειχε λιωσει το ψωμακι η να ειχε χαλασει το σχημα τους. Μα δειχνουν τελειες!!!!
Θα τις ετρωγα λοιπον!!! Ναι, θα τις ετρωγα ευχαριστως! Μου αρεσουν πολυ!!!!!!!
Ωραιες και ξεκαθαρες οι φωτογραφιες της εκτελεσης, καθως και οι δυο φωτογραφιες που ειναι σερβιρισμενες!!!!
Καλημερα!!!
Κάλιο αργά παρά ποτέ!!!!
ΔιαγραφήΚι εγώ στη μαμά μου τις έτρωγα αυτές τις κρέπες κάθε Χριστούγεννα!!!
Τώρα είπα να τις κάνω πιο "μοντέρνες'' με τορτίγια...χαχαχαχα
Εύκολη λύση!!!
Να τις δοκιμάσεις...θ' αρέσουν σε όλους σας!!
Φιλιά!!
Σ' ευχαριστώ!!!
τελειες! Θα την κάνω σίγουρα την συνταγή!! Ο μικρούλης γιος μου θα τις λατρέψει! (και εμεις εννοειται!!!)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Μαρία!!
ΔιαγραφήΚαλώς ήρθες στο μπλόγκ μου!!
Να τις δοκιμάσεις!! Θα τις απολαύσετε όλοι!! Είμαι σίγουρη!!
Σ' ευχαριστώ για το σχόλιο!!
Πιο πολύ απ' όλα μ'αρέσει που δε λυπήθηκες ούτε τη γέμιση, ούτε τα τυριά και είναι τόσο πλούσιες οι κρεπούλες Πέπη! Και πανεύκολες να γίνουν με τις τορτίγιες! Καλό μεσημέρι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌλα τα λεφτά είναι η γέμιση!! Της έδωσα και κατάλαβε!!χαχαχα
ΔιαγραφήΦιλιά!
Είδα τορτίγιες και ήρθα, έχω στο ψυγείο αγορασμένες με κοιτάνε τις κοιτάω και συμπέρασμα δεν έχουμε βγάλει ακόμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα.
Ε τότε φτιάξε τις κρέπες για να τις φας!!! χαχαχα
ΔιαγραφήΩραία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤυλιχτήκαμε και...απολαύσαμε μυρωδιές και νοστιμιές!
Η ιδέα της τορτίγιας μ΄άρεσε πάαααρα πολύ για την ευκολία του και την ταχύτητα με την οποία γίνεται αυτό το πιάτο!
Πάντα ο χρόνος μας λίγος και πάντα να μάς κυνηγά...:)
Σε φιλώ πολύ my Peps!
Οι πόζες τους εξαιρετικότατες!
Z.
Α ναι!! Τυλιχτήκαμε με τορτίγιες, με σφολιάτες......όλα τα καλά!!!!!
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήEl relleno espectacular me gusta mucho,abrazos y saludos.
Thank you Rosita!!
ΔιαγραφήLove these look amazing!!! I eill see the récipe!!
ΑπάντησηΔιαγραφήThank you Gloria!!!
ΔιαγραφήΥπέροχη η ιδέα της τορτίγιας, μας βγάζει από μεγάλο μπελά!!!! Φανταστικές!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Σ΄ευχαριστώ Σιλένα!!
ΔιαγραφήΜου αρέσει πολύ η γέμιση με το σπανάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ χορταστική και θρεπτική!
Και είναι πολύ καλή ιδέα να φτιάξεις τις κρέπες χρησιμοποιώντας πιτούλες. Γλιτώνεις έτσι κόπο και χρόνο!
Να τις φτιάξεις Ερμιόνη!! Θα αρέσουν σε όλη την οικογένεια!!!
ΔιαγραφήΑγαπημένες κρέπες, πολύ όμορφη παρουσίαση Πέπη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ Κατερίνα!!
ΔιαγραφήΤα συγχαρητηριά μου !Τέλεια παρουσίαση!!!!και πρέπει να είναι πολύ νόστιμες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ!! Ναι είναι πολύ νόστιμες!!
ΔιαγραφήΚαι είχα ένα πακέτο τορτίγιες, που έγιναν με καπνιστό φιλέτο κοτόπουλου και τα σχετικά, ως σνακ χθες βράδυ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά από Δευτέρα, που θα πάω για ψώνια, dear Peps, καθώς τα λοιπά υπάρχουν όλα στον καταψύκτη και το ψυγείο (δόξα τον Θεό πάντα...)
Φιλιά πολλά και καλό υπόλοιπο στο ΣΚ εύχομαι.
bonne idée avec les épinards ça doit être très bon à noter
ΑπάντησηΔιαγραφήbonne soirée
Κρέπες από τορτίγια!!!! Κάνεις την γέμιση και τσουπ...τυλίγεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ευκολία στο πιάτο σας, στην κυριολεξία
Πολύ ωραίες Πέπη και η γέμιση νοστιμότατη.
Φιλιά
Δηλωνω και επίσημα ερωτευμένη με τις τελευταίες σου συνταγές!! Πως έχεις παντρέψει το υγιεινο στοιχείο με το μοντέρνο και το πιο γευστικό!!! Δεν ξέρω ποια να πρωτοφτιάξω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΡισπέκτ και ξαναμανά ρισπέκτ!!!!!!