the recipe in english
υλικά
υλικά
- 4 φιλέτα βακαλάο (450γρ σύνολο)
- 6 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά κουρκουμά
- 1 κουταλιά κύμινο
- 1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
- 1/2 κουταλάκι κανέλα
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 ποτήρι κινόα
- 1 1/2 ποτήρι νερό
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 μίνι καυτερή πιπερίτσα
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένα
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 1 λάιμ
- 1-2 κουταλιές κολοκυθόσπορο
- κόλιανδρο
εκτέλεση
Ανακατεύετε σ'ένα μπωλάκι το κουρκουμά, το κύμινο, τη πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο. Μαρινάρετε τα φιλέτα μέχρι να ετοιμάσετε τη κινόα.
Ξεπλένετε τη κινόα και την αφήνετε να στραγγίξει.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε τις υπόλοιπες δύο κουταλιές ελαιόλαδο και σωτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τη πιπεριά.
Προσθέτετε τη κινόα και το νερό. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 15 λεπτά. Μόλις περάσουν τα 15 λεπτά, αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε τη κινόα ξεσκέπαστη για 5 λεπτά.
Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνετε τα φιλέτα και από τις δυό πλευρές.
Σερβίρετε τη κινόα με το ψάρι και γαρνίρετε με φρέσκο κρεμμυδάκι, χυμό λάιμ, κολοκυθόσπορο και κόλιανδρο.
Καλημέρα! Τι μας έκανες πάλι σήμερα με την υγιεινή σου διατροφή βρε Πέπη?
ΑπάντησηΔιαγραφήΤον έκανες τον μπακαλιάρο σούπερ ινδικό με όλα τα μπαχαρικά που μου αρέσουν.
Πολύ φοβερό φαγητό. Δεν έχω λόγια!!!!!
Η τελευταία φωτογραφία μου αρέσει πολύ, με το βάθος της !!!!!!!!
Καλημέρααααααα!!!!!
Και μένα μου αρέσει η τελευταία φωτογραφία Χρυσαυγή μου!Επειδή στον ορίζοντα του τραπεζιού διακρίνονται ΔΥΟ γεμάτα πιάτα!Άσε το βάθος... και εστίασε την προσοχή στο πλάτος και το περιεχόμενο των πιάτων....
ΔιαγραφήΣας ευχαριστώ πολύ κορίτσια!!
ΔιαγραφήΚοπιάστε!!!
Φωτεινή εστιάζω στο πλάτος και το περιεχόμενο που θέλω πολύ να το φάω... αλλά έλα που δεν γίνεται!!!
ΔιαγραφήΠέπη μην μας καλείς γιατί θα έρθουμε....!!!
Ψάρι μπορεί να μην τρώω, όμως ο συνδυασμός των μπαχαρικών είναι φοβερός και φυσικά η κινόα σούπερ!Μπράβο,κοριτσάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Κυριακή!
Να ΄σαι καλά Λένια!!! Μ' αρέσει κι εμένα πολύ η κινόα!!
ΔιαγραφήΛατρεύω τον μπακαλιάρο και αυτός ο συνδυασμός μου αρέσει πολύ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα!
Καλό μήνα Ξανθή!! Δοκίμασε το!!!
ΔιαγραφήΈχεις γίνει εξπέρ μου φαίνεται στις υγιεινές συνταγές! Κινόα δοκίμασα κι εγώ επιτέλους φέτος και μου φαίνεται πολύ ωραίος ο συνδυασμός της με τον κολοκυθόσπορο και τα άλλα υλικά που έβαλες. Για το ψάρι δεν το συζητώ καν, είμαι φίλη μεγάλη πόσο μάλλον όταν υπάρχουν και τέτοια μπαχαρικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα!
Χαχαχ εξπέρ όχι αλλά μ' αρέσει να δοκιμάζω υγιεινές και ελαφριές συνταγές!!
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ!!!
Καλό μήνα!!
Εκπληκτική συνταγή!Το ψάρι μοιάζει να είναι παναρισμένο σε αυγό!!!!Μπαχαρικά που απογειώνουν την γεύση σε ένα πιάτο που πρωταγωνιστεί η υγεία.Με γεύση και ουσία όμως και όχι με νοσοκομειακή συνταγή!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠέπη μου ,έσκισες πάλι!Με την πρωτοτυπία και τη μοναδικότητα των προτάσεων σου, βάζεις το μαγειρικό σου αυτόγραφο σε γευστικούς πίνακες που μας ταξιδεύουν .Οι λήψεις όπως πάντα ατμοσφαιρικές και πολλά υποσχόμενες!!!!
Καλό απόγευμα!!!!Φιλιά πολλά,πολλά!!!!!
Να 'σαι καλά Φωτεινή!!!
ΔιαγραφήΚαλό μήνα!!!
Comida saludable Peps me encanta la quinoa buen plato,abrazos.
ΑπάντησηΔιαγραφήThank you Rosita!!!
ΔιαγραφήΜου αρέσουν πολύ κάτι τέτοια εξωτικά! Ειδικά για το ψάρι που συνήθως το βαριέμαι! Κινοά πού βρίσκουμε;
ΑπάντησηΔιαγραφήwww.foodaki.gr
Κινόα θα βρεις σε βιολογικά μαγαζιά. Επίσης έχει και ο αβ!
ΔιαγραφήΚι εμένα μ' αρέσουν τα εξωτικά και τα υγιεινά!!
Σ' ευχαριστώ!!
Εγώ ακόμα δεν έχω δοκιμάσει να τη φτιάξω, αλλά μου έδωσες πολύ ωραία ιδέα Πέπη μου! Και τα ινδικά αρώματα στο ψάρι είναι κι εμένα από τα αγαπημένα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι νόστιμη και θρεπτική!!! Δοκίμασε τη!!
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ!!
Ωραία και υγιεινή συνταγή!Να που υπάρχουν πιάτα νόστιμα χωρίς να είναι νερόβραστα! Καλή βδομάδα Πέπ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΆντε να κλείσω μάτι με τέτοια συνταγή!!!! Καταπληκτική!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα!!!!!!
Καλό μήνα Σιλένα!!!
ΔιαγραφήΚλείσε της το μάτι και φτιάξ την!!!!χαχαχα
Υπεροχος συνδυασμος! Το μιγμα των μπαχαρικων ειναι το καλυτερο μου, τα τρια πρωτα σχεδον παντου τα βαζω, αλλα με τον μπακαλιαρο δεν τα εχω δοκιμασει! Οσο για το κινοα, εχω παρει ενα σακκουλαι εδω και καιρο, αλλα ακομη να αρχισω τους πειραματσιμους μαζι του. Τωρα που ειδα αυτην την συνταγη, μαλλον πρεπει να ασχοληθω λιγο μαζι του!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔίνουν έντονη γεύση και δε πολυκαταλαβαίνεις οτι τρως ψάρι!!
ΔιαγραφήΝα τη δοκιμάσεις τη κινόα! Τη βρίσκω νόστιμη!!!
Σ' ευχαριστώ!!
Αυτά τα "εξωτικά" αρέσουν πολύ του άντρα μου. Η μαμά μου πάλι τα ψιλοπεριφρονεί στην αρχή και μετά....ζητάει και δεύτερο πιάτο! Πιστεύω θα είναι πολύ νόστιμο και είναι και πολύ απλό στην παρασκευή του!Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία λοιπόν!! Να τους το φτιάξεις!!!
ΔιαγραφήΦιλιά!!
Υπέροχη φαίνεται η συνταγή σου! Θα την δοκιμάσω με το που πάρω κινόα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα 'σαι καλά Γιώτα!!!
ΔιαγραφήΙδιαίτερα μαγειρεμένος ο μπακαλιάρος και αποτυπωμένος με τη δική σου μοναδική οπτική!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα my Peps!
Z.
Νομίζω θα σου αρέσει Ζαμπία μου!!! Είσαι κι εσύ φαν των ινδικών μπαχαρικών!!
ΔιαγραφήΕυκαιρία να δοκιμάσεις και τη κινόα!!!
Φιλάκια!!
Τώρα που σε διαβάζω Πέπη μου, σκέφτομαι πως καιρό έχω να φτιάξω μπακαλιάρο, καθώς άλλα ψαρικά έχουν "παίξει" το τελευταίο διάστημα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι δίνεις και πολύ ωραία εναλλακτική συνοδεία. Την κρατώ για να την προσαρμόσω σύντομα στα δεδομένα μας.
Φιλιά πολλά.
Φαίνεται νοστιμότατο πιάτο!!! Άντε να δούμε πότε θα δοκιμάσω κινόα... άσε που ο μπακαλιάρος είναι από τα λίγα ψάρια που τρώω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή