27 Μαρτίου 2013

Ομελέτα με πράσα και κατσικίσιο τυρί

 


υλικά
  • 5 αυγά
  • 4 πράσα
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 150 γρ κατσικίσιο τυρί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • φρέσκο θυμάρι
  • σχοινόπρασο 

εκτέλεση 
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200C.
Ψιλοκόβετε τα πράσα.
Λιώνετε σ' ένα τηγάνι το βούτυρο και το λάδι και σωτάρετε τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν.
Σ'ένα μπώλ, χτυπάτε τα αυγά με το αλάτι και το πιπέρι.
Λαδώνετε ένα ταψάκι και όταν τα πράσα είναι έτοιμα τα ρίχνετε στο ταψί μαζί με τα αυγά. Στρώνετε όλα τα υλικά ομοιόμορφα και από πάνω ρίχνετε σε κομμάτια το τυρί. Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο θυμάρι και σχοινόπρασο.
 

Ψήνετε στους 200C για περίπου 10 λεπτά.



 
Η Δήμητρα από το blog "For my friends'' έφτιαξε την ομελέτα με μπόλικη φετούλα!

47 σχόλια:

  1. Να τα μαααας!!
    Και τα λουκούλεια πρωινά συνεχίζονται!!!
    Γλύκισμα η ομελέτα σου με τα πράσσα και το κατσικίσιο τυρί που μόνο ζεστό μπορώ να το φαω. Αρα παρακαλώ να σερβιριστώ μόλις βγει από το φούρνο!!

    *Ωραίο ποτήρι!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δύο ήταν τα πρωινά καλέ......με 4 συνταγές!!!!

      Θα πω στον αδερφό μου οτι σου άρεσε το ποτήρι.......στο σπίτι τους, ετοίμασα πρωινό!!!

      Διαγραφή
    2. Να το καθιερώσεις τότε!!
      Φτιάχνεις τέλεια πρωινά..

      Στο κρεβάτι μπορείς να τα σερβίρεις??? :) :)

      Διαγραφή
    3. χαχαχαχαχαχαχαχα!!!
      Θέλεις να σου κάνω ντελίβερυ το πρωί νωρίς , νωρίς????????????

      Διαγραφή
    4. Εννοείται!!!!!!!!!!!!!
      Το συζητάς???????

      Διαγραφή
    5. Εγώ δεν αφήνω σχόλιο γιατί είναι πολύ αργά και νυστάααζω!
      Εξάλλου τα λουκούλεια Πρωινά άλλους αφορούν. Πρόσκληση δεν ήρθε...

      Z.

      Διαγραφή
    6. Mi mou stenaxoriesai.....
      Thn epomeni fora tha sou po!!!

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραία συνταγή!! Και ελαφριά και ανοιξιάτικη και ευπαρουσίαστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευτυχώς που για απόψε έχω φάει...γιατί τώρα θα έπρεπε να μπω στην διαδικασία να κάνω ομελέτα, έστω και χωρίς πράσα... Πέπη μας!
    Τέλεια φαίνεται.
    Φιλιά πολλά και καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακόμα δεν έμαθες να τα τρώς τα πράσα??????????????????????

      Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
    2. Δυσκολεύομαι και εγώ καρδιά μου, σε κάποιες γεύσεις!!!

      Τελικά δεν συγκαταλέγομαι στην κατηγορία των πανφάγων, όπως πίστευα μέχρι τώρα :-))))

      Δεν τρώω επίσης πατσά και γίδα βραστή :-) ούτε για δείγμα!
      Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
    3. Θα συμφωνήσω για το πατσά....αλλά για τη γίδα τρελλαίνομαι!!!!

      Διαγραφή
    4. Γίδα, ζηγούρι, χοντρό και όλα τα σχετικά με τρελλαίνουν!!!!!!!!

      Πατσάς σε καμία περίπτωση!!

      Είπα κι εγώ να πω τη γνώμη μου κορίτσια!!Φιλιάααααααααααααα

      Διαγραφή
    5. Σ έχει πιάσει πολυλογία σ αυτήν την ανάρτηση? ή ιδέα μου είναι????
      χαχαχααχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!


      υ.γ. πιάστηκαν τα δάχτυλα μου με το χ και το α....:)

      Διαγραφή
  4. Αύριο κιόλας πάω για πράσα!
    Α, βλέπω και το κέικ στο βάθος!
    Αυτό στο ποτήρι τι είναι παρακαλώ? Τι να σε κάνω που μας εξάπτεις την περιέργεια:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χυμός πορτοκάλι - σαγκουίνι!!!!

      Φιλιά, Δήμητρα!

      Διαγραφή
    2. Έτσι για να ξέρεις, πήρα το Σάββατο πράσα για να τη φτιάξω και με χτύπησε η γαστρεντερίτιδα και πάει προς το παρόν η ομελέτα!!!
      Μπορώ να βάλω φέτα αντί κατσκίσιο;

      Διαγραφή
    3. Αχ βρε Δήμητρα τι κρίμα.....σε καταλαβαίνω..την έπαθα πέρυσι δυό φορές.....χάλια αλλά με τόσα υγρά που έχασα... μετά αισθανόμουν σα να είχα χάσει 10 κιλά...χαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!
      Περαστικά, ελπίζω να είσαι καλύτερα τώρα!
      Όσο για την ομελέτα, βάλε ότι τυράκι θέλεις, καθένας με τα γούστα του!!! Εμένα μ αρέσουν και τα δύο πάρα πολύ!!!

      Φιλιά!!

      Διαγραφή
  5. Μία ομελέτα με τη χάρη μιας πίτας.Με έγχρωμα συστατικά σίγουρης νοστιμιάς και την δικαιολογημένη υπερηφάνεια μιας πετυχημένης πρότασης.
    Μία ρουστίκ παρουσίαση σε ζεστό περιβάλλον με φωτεινά χρώματα και ποικιλία πρωϊνών εδεσμάτων,για ένα δυναμικό ξεκίνημα της μέρας.Η σπιτική θαλπωρή κραυγάζει και ζωγραφίζεται χωρίς τσιγκουνιά στο σερβίρισμα .Στο πάντρεμα του ημίψηλου ποτηριού με το άτακτο λαδένιο πιτσίλισμα στα τοιχώμτατα του ανοξείδωτου ταψιού.Στο σερβίρισμα του τριγωνικού κομματιού μιας χωριάτικης ομελέτας με φίνο περιεχόμενο στο λευκό πορσελάνινο πιάτο.
    Καλό βράδυ.Φιλιά πολλά,πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τέλειααααα!!!!!!Και αγαπάω το πράσο!!!!Σούπερ η ομελέτα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι πρωινό έφτιαξες βρε κορίτσι!! Είδα και το κεκάκι στο βάθος, σλουρπ και πάλι σλουρπ!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πρωιπρωί μου τρέχουν τα σάλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι ομελετες είναι πάντα μια εύκολη και νόστιμη λύση!
    Σούπερ η ομελέτα σου, με την γλυκύτητα του πράσου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος28/3/13, 5:30 μ.μ.

    Ωραία και γρήγορη και έυκολη!
    Και η χαζή ερώτηση τώρα. Κατσικίσιο εννοείς το γαλλικό στο πλαστικό μπολάκι ή το άλλο που είναι σαν ρολο και στο κόβουν φέτες ή φέτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έβαλα και τα δυο.
      Αν δεις τη φωτογραφια στη προηγουμενη αναρτηση του κεικ με φραουλες, θα τα δεις.
      Όποιο σ αρεσει βαλε.

      Διαγραφή
  11. 3 ingredientes que adoro babeo por un trozo ¡¡¡yupiiii!!! me encanta,abrazos y abrazos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Περισσότερο για γεύμα μου μοιάζει αυτή η ομελέτα παρά για πρωινό. Με μια πράσινη σαλάτα και μια μπύρα, δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο. Απόλαυση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φαντάζομαι τη γλύκα του πράσου και την τυρένια απόλαυση που θα πλημμυρίζει το στόμα... Τέλεια ομελέτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρελλαίνομαι για το πράσο, για τη γλύκα του!!!!
      Σ' ευχαριστώ Αναστασία!!!

      Διαγραφή
  14. Μες το μυαλό μου είσαι Peps … πάνω που σκεφτόμουν πως θα αξιοποιήσω κάποια αβγουλάκια που ξέμειναν!!! Πάω για εκτέλεση!!!!
    Καλό μεσημέρι! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περιμένω εντυπώσεις!!!

      Φιλιά!!!!

      Διαγραφή
    2. Έγινε καταπληκτική Peps!!!
      Επειδή είχα κρόκους τους αραίωσα με λίγο γάλα και νεράκι, χρησιμοποίησα τυρομάλαμα (τοπικό τυρί) και δε μπορώ να σου περιγράψω τα αρώματα και τη γεύση!!! Να σαι καλά!!!
      Καλή εβδομάδα και καλό μήνα! Φιλιά!

      Διαγραφή
    3. Την έφτιαξες???????? Πολύ χαίρομαι που σας άρεσε...σίγουρα θα είχε πιο ιδιαίτερη γεύση με το...τυρομάλαμα....όνομα και πράμα ε???? Σε παρακαλώ μη χρησιμοποιείς αυτά τις μαγικές ντόπιες λέξεις...τρελλαίνομαι!!! Πολύ θα ήθελα να το δοκιμάσω, όταν καταφέρω να έρθω προς Ρέθυμνο..

      Σ' ευχαριστώ πολύ!!!
      Αν έβγαλες φωτό , στείλε!!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  15. Αν και τα πράσα δεν τα τρώω
    {τα παιδιά μου δεν ξέρουν τί γεύση έχει το πράσο!!!!}
    από αυτήν την ομελέτα θα 'τσιμπούσα' λίγο
    {διακριτικά θα αφαιρούσα την 'πρασινάδα'}!
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΑΑ να κι άλλη Πηνελόπη...χαχαχα!
      Μα είναι τόσο γλυκά!!!

      Διαγραφή
  16. Dear Peps, Happy Easter! I wish you a beautiful and blessed holiday. Delicious meal...that looks wonderful! With all my love, Catherine xo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Την έφτιαξα χτες Κυριακή. Δεν περιγράφω την απλότητά της. Πανεύκολη και γρήγορη. Ότι θα ξετρελαίνονταν τα παιδιά μου τόσο δεν το περίμενα όμως. Εγώ το ήξερα, αλλά η φαμίλια όχι! Έβαλα φέτα αντί κατσικίσιο. Μαγευτήκαμε οικογενειακώς και δεν έμεινε ούτε ψίχουλο! Καθιερώθηκε ως αγαπημένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο χαίρομαι!!
      Σ ευχαριστώ Δήμητρα και για το σχόλιο !!!!!

      Διαγραφή