υλικά για το μπράουνι
- 250γρ βούτυρο λιωμένο
- 1 3/4 ποτήρι ζάχαρη
- 3 αυγά
- 1 μικρή μπανάνα ψιλοκομμένη
- 1/2 κουταλάκι άρωμα βανίλιας
- 3/4 ποτήρι κακάο σε σκόνη
- 2/3 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C. Στρώνετε ένα ταψάκι 25x25εκ μ' ένα μεγάλο κομμάτι από αντικολλητικό χαρτί, να εξέχει από το ταψάκι και το βουτυρώνετε.
Χτυπάτε με το σύρμα τη ζάχαρη με τα αυγά . Προσθέτετε τη μπανάνα, τη βανίλια και ανακατεύετε. Ρίχνετε το βούτυρο, ανακατεύετε και προσθέτετε το κακάο και το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά . Δε χρειάζετε να χρησιμοποιήσετε μίξερ.
Ρίχνετε το μίγμα στο ταψάκι και ψήνετε για 40-45 λεπτά.
Το αφήνετε να κρυώσει.
- 200ml κρέμα γάλακτος
- 1 μικρή μπανάνα ψιλοκομμένη
- 200 γρ κουβερτούρα σε κομματάκια
- 30 marshmallows
- 1/4 ποτήρι αμυγδάλα φιλέ
Βράζετε τη κρέμα γάλακτος, την αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα τη μπανάνα. Την αφήνετε στην άκρη για 1 ώρα.
Βάζετε τη σοκολάτα σ'ένα μπώλ και από πάνω το σουρωτήρι.
Ξαναβράζετε τη κρέμα γάλακτος με τη μπανάνα για να ζεσταθεί και τη ρίχνετε στη σοκολάτα.
Πετάτε τη μπανάνα ή τη τρώτε.
Ανακατεύετε καλά να λιώσει η σοκολάτα και περιχύνετε το κρύο μπράουνι με τη γκανάς.
Σκεπάζετε τη γκανάς με τα αμύγδαλα και τα marshmallows.
Ανάβετε το γκρίλ και βάζετε το γλυκό στη δεύτερη θέση του φούρνου, περίπου 20 εκ απόσταση από το γκρίλ.
Είναι έτοιμα μόλις πάρουν ένα ωραίο καφέ χρώμα!
Αφήστε το γλυκό να κρυώσει καλά για να σταθεροποιηθεί η γκανάς, περίπου 1 1/2 ώρα. Για πιο γρήγορα, βγάλτε το στο μπαλκόνι!
Πιάνετε τις άκρες από το αντικολλητικό χαρτί και βγάζετε το μπράουνι από το ταψάκι.
Το κόβετε σε κομμάτια, βρέχοντας το μαχαίρι για να μη κολλάει στα marshmallows!
καλημεραααααααααααα...υπέροχο το μπράουνι!!!γιαμι γιαμι ..θα το δοκιμάσωωωωωωω!!!!!φιλιααααααα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά ε... με κούφανες τώρα! Τι τέλειο που είναι;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα το κάνω πολύ σύντομα όμως... Φιλιά!!!
Καλό Σαβ/κο!
Καλημερα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣκέτη κόλαση το γλυκό σου!
Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!
Υπέροχο απλά υπέροχο!!!Κι εγώ θέλω να το δοκιμάσω!!!:)
ΑπάντησηΔιαγραφή@tanyadmin
ΑπάντησηΔιαγραφή@eleni
@ΕΛΕΝΑ
@cinemarion
καλημέρα κορίτσια!
περιμένω εντυπώσεις! ! !
σας ευχαριστώ πολύ!
Απίθανο το γλυκάκι σου Πέπη μου! Φοβερό ο γιος μου θ απάθει σοκ όταν θα το φτιάξω!
ΑπάντησηΔιαγραφήτέλεια!!! περιμένω νέα!!!
ΔιαγραφήΤι βόμβα ήταν αυτή Σαββατιάτικα?
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι κολασμένο γλυκό??
Πές μου βρε Πέπη, πώς γίνεται να δείχνουν όλα τα γλυκά και τα φαγητά τόσο μα τόσο δελεαστικά στις φωτογραφίες σου??? Πραγματικά θέλω να χυμηξω στην οθόνη να πάρω κομμάτι!!!
Μπράβο ρε κορίτσι. Πολύ καλή η συνταγή σου για μια ακόμη φορά!
σ'ευχαριστώ Χρυσαυγή!!!
Διαγραφήέλα για κομμάτι!!!
ΚΟΛΑΣΗΗΗΗΗΗΗΗ και ΠΑΡΑΔΕΙΣOOOOOΟΣ μέσα σ' ένα τετράγωνο ταψί Πέπη μας :-))))
ΑπάντησηΔιαγραφήπου λέει και το τραγούδι...χαχα!!!
Διαγραφήκαλή σου μέρα!!!
Μμμμ... όντως το γλυκό σου είναι μεγάλος σοκολατο-πειρασμός! Αυτά τα μαρσμάλοους τα χρησιμοποιούν πολύ στις ξένες συνταγές, εδώ δεν τα πολυξέρουμε. Ευκαιρία να τα χρησιμοποιήσουμε λοιπόν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό υπόλοιπο Σ/Κ! :)
δοκίμασε το και δε θα χάσεις!!!
ΔιαγραφήΠέπη είναι απίστευτο, σκέτη κόλαση!!!Μπράβο σου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!!!!
σ'ευχαριστώ Ελένη!!!
ΔιαγραφήΠέπη μου... Νομίζω ότι πρέπει και σε σένα να απαγορευτούν τα κοντινά πλάνα των πιάτων σου (όπως και στη Ζαμπία, όπως της έχω δηλώσει πολλάκις)!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι φοβερό που έχεις αρωματίσει την γκανάς με μπανάνα! Απίθανο γλυκό, πολλά μπράβο!
Φιλιά!
χαχα! να σαι καλά Ερμιόνη!!! ευχαριστώ!!!
Διαγραφήαχχχ.... μας κολάζεις...... αυτή η μεσαία στρώση ιδίως... και θα συμφωνήσω με την Ερμιόνη από πάνω, περί κοντινών πλάνων...
ΑπάντησηΔιαγραφήπαρόλο που το μπράουνι είναι αφράτο και ζουμερό ..έρχεται και η σοκολάτα από πάνω....χαχα!
Διαγραφήφιλιά!
Θεικό, αυτό έχω να πω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Πέπη μου, Τι θεϊκό γλυκό είναι αυτό,,,, το αποθηκεύω να το φτιάξω με την πρώτη ευκαιρία!!! Φιλάκια πολλά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα το φτιάξεις Χρύσα!!! Θα το απολαύσετε!!!
ΔιαγραφήΘεϊκό ή διαβολικό; Ιδού η απορία...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό σε πάει κατ΄ευθείαν κόλαση χωρίς ενδιάμεσους σταθμούς!
Z.
Και τα δύο!!!
ΔιαγραφήΦιλάκια!!
Διαβάζω τόση ώρα το τίτλο της συνταγής, βλέπω τη φωτογραφία και προσπαθώ να το μυρίσω...ΠΡΕΠΕΙ να τι δοκιμάσω!!! καλή σου μέρα, Pepi μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήKalos hrthes kai s efxaristo poli!!!
ΔιαγραφήTha ta leme!!!!
Καλά, τώρα με πέθανες!!! τι γλυκό είναι αυτό απίστευτο!!! Δεν έχω ξαναδεί τέτοια κατάσταση ονειρεμένη με τα marshmallows από πάνω ψημένα και συνδυασμό σοκολάτα με μπανάνα!! Σβήνω!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάω για ψώνια αύριο και θα το φτιάξω λέμε!!!!!
Χαχαχαχα! Να το φτιάξεις Δήμητρα!!!
ΔιαγραφήΤο έχω κάνει και είναι υπέροχο!! Σε ευχαριστώ πολύ! Με παγωτό ο τέλειος συνδυασμός! Έχω να κάνω όμως μια ερώτηση. Στο γκριλ σε ποια θερμοκρασία το βάζουμε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου Μαρία!!
ΔιαγραφήΧαίρομαι που σου άρεσε!
Ο φούρνος μου δεν εχεις επιλογή θερμοκρασίας για το γκριλ γι αυτο και δεν το αναφέρω στην εκτέλεση.
Καλύτερα να το βάλεις στη πιο χαμηλή θερμοκρασία γιατί όπως γράφω λιώνουν και καραμελώνουν πολύ γρήγορα και πρέπει να τα κοιτάς για να μη σου καούν!.
Σ' ευχαριστώ για το σχόλιο!