25 Σεπτεμβρίου 2013

Σοκολατένιο brownie με μπανάνα και marshmallows




υλικά για το μπράουνι
  • 250γρ βούτυρο λιωμένο
  • 1 3/4 ποτήρι ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 μικρή μπανάνα ψιλοκομμένη
  • 1/2 κουταλάκι άρωμα βανίλιας
  • 3/4 ποτήρι κακάο σε σκόνη
  • 2/3 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C. Στρώνετε ένα ταψάκι 25x25εκ  μ' ένα μεγάλο κομμάτι από  αντικολλητικό χαρτί, να εξέχει από το ταψάκι και το βουτυρώνετε.
Χτυπάτε με το σύρμα τη ζάχαρη με τα αυγά . Προσθέτετε τη μπανάνα, τη βανίλια και ανακατεύετε. Ρίχνετε το βούτυρο, ανακατεύετε και προσθέτετε το κακάο και το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά . Δε χρειάζετε να χρησιμοποιήσετε μίξερ.
Ρίχνετε το μίγμα στο ταψάκι και ψήνετε για 40-45 λεπτά.
Το αφήνετε να κρυώσει.
 υλικά για την επικάλυψη
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • 1 μικρή μπανάνα ψιλοκομμένη
  • 200 γρ κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 30 marshmallows
  • 1/4 ποτήρι αμυγδάλα φιλέ

Βράζετε τη κρέμα γάλακτος, την αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα τη μπανάνα. Την αφήνετε στην άκρη για 1 ώρα. 
Βάζετε τη σοκολάτα σ'ένα μπώλ και από πάνω το σουρωτήρι.

Ξαναβράζετε τη κρέμα γάλακτος με τη μπανάνα για να ζεσταθεί και τη ρίχνετε στη σοκολάτα.


Πετάτε τη μπανάνα ή τη τρώτε.




Ανακατεύετε καλά να λιώσει η σοκολάτα και περιχύνετε το κρύο μπράουνι με τη γκανάς.



Σκεπάζετε τη γκανάς με τα αμύγδαλα και τα marshmallows.

Ανάβετε το γκρίλ και βάζετε το γλυκό στη δεύτερη  θέση του φούρνου, περίπου 20 εκ απόσταση από το γκρίλ.

Τα marshmallows θ' αρχίσουν σε δευτερόλεπτα να λιώνουν και να καραμελώνουν. Μην απομακρυνθείτε γιατί θα σας καούν! Να τα κοιτάτε συνέχεια!
Είναι έτοιμα μόλις πάρουν ένα ωραίο καφέ χρώμα!




Αφήστε το γλυκό να κρυώσει καλά  για να σταθεροποιηθεί η γκανάς, περίπου 1 1/2 ώρα. Για πιο γρήγορα, βγάλτε το στο μπαλκόνι!
Πιάνετε τις άκρες από το αντικολλητικό χαρτί και βγάζετε το μπράουνι από το ταψάκι.
Το κόβετε σε κομμάτια, βρέχοντας το μαχαίρι για να μη κολλάει στα marshmallows!



30 σχόλια:

  1. καλημεραααααααααααα...υπέροχο το μπράουνι!!!γιαμι γιαμι ..θα το δοκιμάσωωωωωωω!!!!!φιλιααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά ε... με κούφανες τώρα! Τι τέλειο που είναι;;;;
    Θα το κάνω πολύ σύντομα όμως... Φιλιά!!!
    Καλό Σαβ/κο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημερα!!!
    Σκέτη κόλαση το γλυκό σου!
    Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπέροχο απλά υπέροχο!!!Κι εγώ θέλω να το δοκιμάσω!!!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @tanyadmin
    @eleni
    @ΕΛΕΝΑ
    @cinemarion
    καλημέρα κορίτσια!
    περιμένω εντυπώσεις! ! !
    σας ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απίθανο το γλυκάκι σου Πέπη μου! Φοβερό ο γιος μου θ απάθει σοκ όταν θα το φτιάξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι βόμβα ήταν αυτή Σαββατιάτικα?
    Τι κολασμένο γλυκό??

    Πές μου βρε Πέπη, πώς γίνεται να δείχνουν όλα τα γλυκά και τα φαγητά τόσο μα τόσο δελεαστικά στις φωτογραφίες σου??? Πραγματικά θέλω να χυμηξω στην οθόνη να πάρω κομμάτι!!!

    Μπράβο ρε κορίτσι. Πολύ καλή η συνταγή σου για μια ακόμη φορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΟΛΑΣΗΗΗΗΗΗΗΗ και ΠΑΡΑΔΕΙΣOOOOOΟΣ μέσα σ' ένα τετράγωνο ταψί Πέπη μας :-))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. που λέει και το τραγούδι...χαχα!!!
      καλή σου μέρα!!!

      Διαγραφή
  9. Μμμμ... όντως το γλυκό σου είναι μεγάλος σοκολατο-πειρασμός! Αυτά τα μαρσμάλοους τα χρησιμοποιούν πολύ στις ξένες συνταγές, εδώ δεν τα πολυξέρουμε. Ευκαιρία να τα χρησιμοποιήσουμε λοιπόν!
    Καλό υπόλοιπο Σ/Κ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πέπη είναι απίστευτο, σκέτη κόλαση!!!Μπράβο σου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πέπη μου... Νομίζω ότι πρέπει και σε σένα να απαγορευτούν τα κοντινά πλάνα των πιάτων σου (όπως και στη Ζαμπία, όπως της έχω δηλώσει πολλάκις)!
    Τι φοβερό που έχεις αρωματίσει την γκανάς με μπανάνα! Απίθανο γλυκό, πολλά μπράβο!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος21/5/12, 2:46 μ.μ.

    αχχχ.... μας κολάζεις...... αυτή η μεσαία στρώση ιδίως... και θα συμφωνήσω με την Ερμιόνη από πάνω, περί κοντινών πλάνων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παρόλο που το μπράουνι είναι αφράτο και ζουμερό ..έρχεται και η σοκολάτα από πάνω....χαχα!
      φιλιά!

      Διαγραφή
  13. Καλημέρα Πέπη μου, Τι θεϊκό γλυκό είναι αυτό,,,, το αποθηκεύω να το φτιάξω με την πρώτη ευκαιρία!!! Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θεϊκό ή διαβολικό; Ιδού η απορία...
    Αυτό σε πάει κατ΄ευθείαν κόλαση χωρίς ενδιάμεσους σταθμούς!

    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Διαβάζω τόση ώρα το τίτλο της συνταγής, βλέπω τη φωτογραφία και προσπαθώ να το μυρίσω...ΠΡΕΠΕΙ να τι δοκιμάσω!!! καλή σου μέρα, Pepi μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλά, τώρα με πέθανες!!! τι γλυκό είναι αυτό απίστευτο!!! Δεν έχω ξαναδεί τέτοια κατάσταση ονειρεμένη με τα marshmallows από πάνω ψημένα και συνδυασμό σοκολάτα με μπανάνα!! Σβήνω!!!!
    Πάω για ψώνια αύριο και θα το φτιάξω λέμε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το έχω κάνει και είναι υπέροχο!! Σε ευχαριστώ πολύ! Με παγωτό ο τέλειος συνδυασμός! Έχω να κάνω όμως μια ερώτηση. Στο γκριλ σε ποια θερμοκρασία το βάζουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Μαρία!!
      Χαίρομαι που σου άρεσε!
      Ο φούρνος μου δεν εχεις επιλογή θερμοκρασίας για το γκριλ γι αυτο και δεν το αναφέρω στην εκτέλεση.
      Καλύτερα να το βάλεις στη πιο χαμηλή θερμοκρασία γιατί όπως γράφω λιώνουν και καραμελώνουν πολύ γρήγορα και πρέπει να τα κοιτάς για να μη σου καούν!.
      Σ' ευχαριστώ για το σχόλιο!

      Διαγραφή