2 Μαρτίου 2013

Πλιγούρι με κίτρινη πιπεριά και αμύγδαλα




υλικά
1 ποτήρι πλιγούρι
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κίτρινη πιπεριά σε καρεδάκια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 ποτήρια νερό
αλάτι πιπέρι
μαιντανό ψιλοκομμένο
2-3 κουταλιές αμύγδαλα χοντροκομμένα

εκτέλεση
Σωτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε  το πλιγούρι, το νερό, αλάτι, πιπέρι. Ανακατεύετε και το αφήνετε να σιγοβράσει για περίπου 10 - 15 λεπτά. Λίγο πριν απορροφήσει τελείως το νερό, αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και το αφήνετε σκεπασμένο στην άκρη να απορροφήσει και το υπόλοιπα νερό.
Σερβίρετε το πλιγούρι, πασπαλισμένο με μαιντανό και καβουρδισμένα αμύγδαλα.


the recipe in english

12 σχόλια:

  1. Εύκολα και γρήγορα, ετοίμασες ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο!
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστως θα έτρωγα ένα ολόκληρο πιατάκι!
    Πολύ ωραία υλικά και νόστιμη η πρότασή σου, Πέπη!
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άκρως διαιτικό και νόστιμο!!
    Δεν σε είδα πιο νωρίς να αγόραζα πληγούρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τροφή πλούσια και πολύ υγιεινή.Προσωπικά την προτιμώ από το ρύζι και τα μακαρόνια.Εμπλουτισμένη με λαχανικά και μυρωδικά είναι πεντανόστιμη και χορταστική.Ιδανική για τις περιόδους νηστείας αλλά και τροφή γεμάτη ενέργεια για αυτούς που προσέχουν την διατροφή τους.
    Πολύ ωραία πρόταση Πέπη μου,εύχομαι καλή Κυριακή.Σε φιλώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλημέρα καλό μήνα!
    Μου αρέσει πάρα πολύ το πλιγούρι και νομίζω ότι θα κάνει πολύ ωραίο συνδυασμό με την πιπεριά και τα αμύγδαλα θα το δοκιμάσω!
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα και καλό μήνα!!!!!
    Καλά, με αυτό το πιάτο θα συγκλονιστεί η πεθερούλα μου!!!!! Θα μπω ακόμα πιο βαθιά στην καρδιά της αν της το φτιάξω:)
    Τρώγεται λες και σαν σαλάτα και σαν συνοδευτικό και μόνο του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γειά σου εορτάζουσα!! Θα πρέπει να με ανεχτείς τώρα για 40 μέρες να σου λέω χρόνια πολλά!! χιχιχιχι
    Το πιάτο σου είναι πολύ όμορφο και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.
    Η φωτογραφία σου γαλήνια και με όμορφα χρώματα. Για συνοδευτικό ή για κύριο πιάτο το έφτιαξες?

    Καλή σας εβδομάδα Πέπς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Α, είναι ότι πρέπει για το αυριανό μου κολατσιό στο γραφείο Peps.
    Ευχαριστώ σε πάρα πολύ για την ιδέα, μου έλυσες τα χέρια (να μην κάθομαι να σκέφτομαι δηλαδή...) καθώς υπάρχουν όλα τα υλικά διαθέσιμα.
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ νόστιμο, υγιεινό και θρεπτικό πιάτο! Μου αρέσουν τα χρώματά του και ο υπέροχος συνδυασμός υλικών! Απόδειξη ότι με απλά υλικά μπορούμε να φτιάξουμε αριστουργήματα!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ ωραίο πιάτο, δε τον σκέφτηκα ποτέ αυτόν το συνδυασμό!Θα το δοκιμάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ ενδιαφέρον πιάτο, πολύχρωμο και με ωραίες υφές!
    Και αυτή η κίτρινη πιπεριά θα δίνει σούπερ γεύση!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος4/3/13, 7:54 μ.μ.

    Πολυ ωραίο το πληγου-ρότο σου...δεν εχω δοκιμάσει αντίστοιχο, αλλά σε εμπιστεύομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή