υλικά
χταπόδι
σκόρδο
μαιντανός
λεμόνι
ρίγανη
πιπέρι
ελαιόλαδο
ψωμί :)
τσίπουρο ;)
εκτέλεση
Βράζετε το χταπόδι με λίγο νερό, λίγο ξύδι και 2-3 φύλλα δάφνης.
Όταν μαλακώσει, το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε κομμάτια.
Το βάζετε σ'ένα πυρέξ, το περιχύνετε με χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο. Προσθέτετε ψιλοκομμένο σκόρδο και μαιντανό και πασπαλίζετε με ρίγανη και πιπέρι.
Βάζετε το χταπόδι στο γκρίλ μέχρι να ξεροψηθεί.
Είσαι τραγικά άσπλαχνη!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιατί βρε παιδάκι μου????
ΔιαγραφήΤο χταπόδι είναι το αγαπημένο μου μαλάκιο και εσύ το έφτιαξες φανταστικό. Σαν να είναι στα κάρβουνα μου μοιάζει....
ΔιαγραφήΟι δε φωτογραφίες... είναι τόσο ζωντανές ώστε είμαι ασυναίσθητα με ανοιχτό το στόμα και περιμένω μάταια την πιρουνιά.
Κάτσε και περίμενε......χιχιχιχιχι!!!!
ΔιαγραφήΌντως, είναι μια καλή λύση όταν δεν έχεις κάρβουνα!!!
Καλημέρα!!!
Είμαι σίγουρη για το γκρίλ. Τουλάχιστον στις φωτογραφίες φαίνεται πολύ πετυχημένο. Αν δεν έλεγες ότι είναι στο γκριλ, θα πίστευα ότι ανάψατε κάρβουνα!
ΔιαγραφήΠώς ένα κολλάζ φωτογραφιών ζωγραφίζει την χαρά,το κέφι,τη νοστιμιά και την αθωότητα μερικών ξέγνιαστων στιγμών?
ΑπάντησηΔιαγραφήΠώς τα ζωντανά χρώματα ζωηρεύουν την γεύση και σκιτσάρουν την φαντασία?
Πώς μία μπουκιά τραγανού φρέσκου ψωμιού, στο μακροβούτι του ελαιόλαδου ,αποκτά θαλασσινά αρώματα?
Πώς απλά υλικά συνθέτουν μία πανδαισία γεύσεων,οσμών και απολαύσεων σε ένα πιάτο με μοναστηριακή λιτότητα?
Πες μας peps μου ,πώς?
Τί να σου πω Φωτεινή.....μάλλον καλή διάθεση και όρεξη για μεζεδοκατάσταση υπήρχε!!!!
ΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ πολύ!!!
Καλημέρα!!!
Τι νοστιμο μεζεδακι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε την επομενη ψαρια χταποδακια θα δοκιμαστει!
Ψαριά του καλοκαιριού ήταν κι αυτή....
ΔιαγραφήΝα το δοκιμάσεις!!!
Καλημέρα !!!
Καλά βρε άκαρδη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈπρεπε να μας δείξεις και εκείνα τα βέβηλα χέρια να βουτάνε τις μπουκιές στο ζουμάκι και εμείς να τις χαζεύουμε και να λιποθυμάμε;
Είμαστε και σε κρίσιμη ηλικία Peps!?! :(
Όσο για το ερωτηματικό στο τσίπουρο, το προσπερνώ, το σνομπάρω.
Να κι εγώ;!
* Για να καταλάβεις τι προκαλείς, έγραψα το σχόλιό μου πριν διαβάσω αυτό της Χρυσαυγής!
** Η Φωτεινή σου δίνει άφεση αμαρτιών εμείς ΠΟΤΈ!
Z.
Έτσι.....για να ζηλέψετε.....χαχαχαχαχα!!!!
ΔιαγραφήΚαλημέρα Ζαμπία μου!!! Δοκίμασε το και ...φώναξε με!!!!!
Φιλιά!!!
'EEEΕρrεεεεεεε χέριαααααα και βουτιέεεεεεεεεεεεεεεεεεσςςςςςς!!!
ΔιαγραφήΚαλά στα λέει η Ζαμπία και παίρνω το μέρος της, μεσημεριάτικα!
Κοπέλα μου, θα μας κάνεις να "γεννήσουμε" και όχι τίποτε...έχουμε και μόνιμο αίτημα το τελευταίο διάστημα για απόκτηση αδελφού ή άντε αδελφής :-)))))
Καλοχώνευτο και θα την έχω κατά νου τούτη την εκτέλεση, που πολύ μου άρεσε.
ωχ...θελει αδερφάκι??????
Διαγραφήδοκίμασε το Πηνελόπη...θα σ'αρέσει!!!
Μια χαρά τα περνάτε κυρία μου! Πολύ σωστή σε βρίσκω! Με τα χταποδάκια και τα λοιπά μεζεδάκια και καλή παρέα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
προπαντός αυτό.....καλή παρέα!!
Διαγραφήφιλιά!
Κάργα παπάρα στο λαδάκι, εεεε???? (το δικό σου χέρι είναι αυτό?)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάνατε πρόβα για τη Κ. Δευτέρα?
τα δικά μου χέρια είναι στη φωτογρ. μηχ.....χαχαχαχαχα
ΔιαγραφήPeps μου καταπληκτικό μεζεδάκι!!!!!!!!Μας ξελίγωσες.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα σαι καλά Ελένη.....αυτό ήθελα!!!χαχαχαχα
ΔιαγραφήΔοκίμασε το!!!!
Τρελαίνομαι για χταπόδι και βλέποντας τις φωτογραφίες σου, πολύ το λιμπίστηκα! Δεν ρωτάω αν καλοφάγατε. Νομίζω είναι προφανές...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλάκια!!!
Ναι.... η αλήθεια είναι οτι το καταβροχθίσαμε!!!!!
ΔιαγραφήΦιλιά!!!
Υπέροχη η συνταγή σου ...θα εφαρμοστεί για την Καθαρά Δευτέρα!! Μπράβο σου... άσε που λιμπίστικα εκείνο το ψωμάκι που πήγαινε ολοταχώς για το χταποδάκι!!! -:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ!
Γειά σου Κική!!!
ΔιαγραφήΝα το φτιάξεις!! Είμαι σίγουρη οτι θα το ευχαριστηθείτε!!! Και περιμένω εντυπώσεις!!
Φιλιά!
Τι βλέπω peps βραδιάτικα; κι εγώ προσπαθώ να τη βγάλω με γιαουρτάκι! Π. σύντομα θα το κάνω, δεν την γλιτώνει… πολύ όμορφο το blogoσπιτάκι σου!!! Καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε καταλαβαίνω.....κι εγώ με γιαουρτάκι ήμουν χθες....
ΔιαγραφήΚαλώς ήρθες στο μπλόγκ μου!!!
Eγώ θέλω μπόλικο ψωμάκι και τσιπουράκι :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο το έκανες και μ αρέσει που το περνάς απο το γκριλ να ξεροψηθεί.
Ωραία ιδέα.
Φιλιά
ΑΑΑΑ όσο γι αυτά υπάρχουν άφθονα!!!!
ΔιαγραφήΞεροψήνεται και γίνεται πολύ νόστιμο!!!!
φιλιά, Μαριόν!!!
Είδα τσίπουρο στα συστατικά και νόμιζα πως θα το είχες μαρινάρει μέσα σε αυτό. Αλλά εσύ το ήπιες μαζί με το ψητό χταποδάκι και σε βρίσκω ολόσωστη! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι έχω να φάω πολύ καιρό, με έβαλες σε σκέψεις τώρα!
Απαπα......δε το χαλάω για μαρινάρισμα.....χαχαχαχα!
ΔιαγραφήΔοκίμασε το!!!
Καλησπέρα Πέπη! Τί ωραίο πιάτο, τόσο αγαπημένο. Η πρώτη σου φωτογραφία είναι εκπληκτική!! Τόσο ζωντανή που με κάνει να θέλω να αρπάξω ένα πλοκάμι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Μάγδα!
ΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ πολύ!!!