12 Μαρτίου 2013

Χταποδάκι στο γκρίλ




υλικά
χταπόδι
σκόρδο
μαιντανός
λεμόνι
ρίγανη
πιπέρι
ελαιόλαδο
ψωμί :)
τσίπουρο  ;)

εκτέλεση
Βράζετε το χταπόδι με λίγο νερό, λίγο ξύδι και 2-3 φύλλα δάφνης.
Όταν μαλακώσει, το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε κομμάτια.

Το βάζετε σ'ένα πυρέξ, το περιχύνετε με χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο. Προσθέτετε ψιλοκομμένο σκόρδο και μαιντανό και πασπαλίζετε με ρίγανη και πιπέρι.

 Βάζετε το χταπόδι στο γκρίλ μέχρι να ξεροψηθεί.


Τρώγεται με μπόλικο ψωμάκι και τσιπουράκι!!!!

31 σχόλια:

  1. Είσαι τραγικά άσπλαχνη!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί βρε παιδάκι μου????

      Διαγραφή
    2. Το χταπόδι είναι το αγαπημένο μου μαλάκιο και εσύ το έφτιαξες φανταστικό. Σαν να είναι στα κάρβουνα μου μοιάζει....

      Οι δε φωτογραφίες... είναι τόσο ζωντανές ώστε είμαι ασυναίσθητα με ανοιχτό το στόμα και περιμένω μάταια την πιρουνιά.

      Διαγραφή
    3. Κάτσε και περίμενε......χιχιχιχιχι!!!!

      Όντως, είναι μια καλή λύση όταν δεν έχεις κάρβουνα!!!

      Καλημέρα!!!

      Διαγραφή
    4. Είμαι σίγουρη για το γκρίλ. Τουλάχιστον στις φωτογραφίες φαίνεται πολύ πετυχημένο. Αν δεν έλεγες ότι είναι στο γκριλ, θα πίστευα ότι ανάψατε κάρβουνα!

      Διαγραφή
  2. Πώς ένα κολλάζ φωτογραφιών ζωγραφίζει την χαρά,το κέφι,τη νοστιμιά και την αθωότητα μερικών ξέγνιαστων στιγμών?
    Πώς τα ζωντανά χρώματα ζωηρεύουν την γεύση και σκιτσάρουν την φαντασία?
    Πώς μία μπουκιά τραγανού φρέσκου ψωμιού, στο μακροβούτι του ελαιόλαδου ,αποκτά θαλασσινά αρώματα?
    Πώς απλά υλικά συνθέτουν μία πανδαισία γεύσεων,οσμών και απολαύσεων σε ένα πιάτο με μοναστηριακή λιτότητα?
    Πες μας peps μου ,πώς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τί να σου πω Φωτεινή.....μάλλον καλή διάθεση και όρεξη για μεζεδοκατάσταση υπήρχε!!!!

      Σ'ευχαριστώ πολύ!!!
      Καλημέρα!!!

      Διαγραφή
  3. Τι νοστιμο μεζεδακι!
    Με την επομενη ψαρια χταποδακια θα δοκιμαστει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψαριά του καλοκαιριού ήταν κι αυτή....
      Να το δοκιμάσεις!!!

      Καλημέρα !!!

      Διαγραφή
  4. Καλά βρε άκαρδη!
    Έπρεπε να μας δείξεις και εκείνα τα βέβηλα χέρια να βουτάνε τις μπουκιές στο ζουμάκι και εμείς να τις χαζεύουμε και να λιποθυμάμε;
    Είμαστε και σε κρίσιμη ηλικία Peps!?! :(
    Όσο για το ερωτηματικό στο τσίπουρο, το προσπερνώ, το σνομπάρω.
    Να κι εγώ;!

    * Για να καταλάβεις τι προκαλείς, έγραψα το σχόλιό μου πριν διαβάσω αυτό της Χρυσαυγής!
    ** Η Φωτεινή σου δίνει άφεση αμαρτιών εμείς ΠΟΤΈ!

    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι.....για να ζηλέψετε.....χαχαχαχαχα!!!!

      Καλημέρα Ζαμπία μου!!! Δοκίμασε το και ...φώναξε με!!!!!

      Φιλιά!!!

      Διαγραφή
    2. 'EEEΕρrεεεεεεε χέριαααααα και βουτιέεεεεεεεεεεεεεεεεεσςςςςςς!!!

      Καλά στα λέει η Ζαμπία και παίρνω το μέρος της, μεσημεριάτικα!

      Κοπέλα μου, θα μας κάνεις να "γεννήσουμε" και όχι τίποτε...έχουμε και μόνιμο αίτημα το τελευταίο διάστημα για απόκτηση αδελφού ή άντε αδελφής :-)))))

      Καλοχώνευτο και θα την έχω κατά νου τούτη την εκτέλεση, που πολύ μου άρεσε.

      Διαγραφή
    3. ωχ...θελει αδερφάκι??????

      δοκίμασε το Πηνελόπη...θα σ'αρέσει!!!

      Διαγραφή
  5. Μια χαρά τα περνάτε κυρία μου! Πολύ σωστή σε βρίσκω! Με τα χταποδάκια και τα λοιπά μεζεδάκια και καλή παρέα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος13/3/13, 5:14 μ.μ.

    Κάργα παπάρα στο λαδάκι, εεεε???? (το δικό σου χέρι είναι αυτό?)
    Κάνατε πρόβα για τη Κ. Δευτέρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα δικά μου χέρια είναι στη φωτογρ. μηχ.....χαχαχαχαχα

      Διαγραφή
  7. Peps μου καταπληκτικό μεζεδάκι!!!!!!!!Μας ξελίγωσες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σαι καλά Ελένη.....αυτό ήθελα!!!χαχαχαχα
      Δοκίμασε το!!!!

      Διαγραφή
  8. Τρελαίνομαι για χταπόδι και βλέποντας τις φωτογραφίες σου, πολύ το λιμπίστηκα! Δεν ρωτάω αν καλοφάγατε. Νομίζω είναι προφανές...
    Πολλά φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι.... η αλήθεια είναι οτι το καταβροχθίσαμε!!!!!

      Φιλιά!!!

      Διαγραφή
  9. Υπέροχη η συνταγή σου ...θα εφαρμοστεί για την Καθαρά Δευτέρα!! Μπράβο σου... άσε που λιμπίστικα εκείνο το ψωμάκι που πήγαινε ολοταχώς για το χταποδάκι!!! -:))
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Κική!!!
      Να το φτιάξεις!! Είμαι σίγουρη οτι θα το ευχαριστηθείτε!!! Και περιμένω εντυπώσεις!!

      Φιλιά!

      Διαγραφή
  10. Τι βλέπω peps βραδιάτικα; κι εγώ προσπαθώ να τη βγάλω με γιαουρτάκι! Π. σύντομα θα το κάνω, δεν την γλιτώνει… πολύ όμορφο το blogoσπιτάκι σου!!! Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε καταλαβαίνω.....κι εγώ με γιαουρτάκι ήμουν χθες....

      Καλώς ήρθες στο μπλόγκ μου!!!

      Διαγραφή
  11. Eγώ θέλω μπόλικο ψωμάκι και τσιπουράκι :)

    Πολύ ωραίο το έκανες και μ αρέσει που το περνάς απο το γκριλ να ξεροψηθεί.
    Ωραία ιδέα.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΑΑΑ όσο γι αυτά υπάρχουν άφθονα!!!!

      Ξεροψήνεται και γίνεται πολύ νόστιμο!!!!

      φιλιά, Μαριόν!!!

      Διαγραφή
  12. Είδα τσίπουρο στα συστατικά και νόμιζα πως θα το είχες μαρινάρει μέσα σε αυτό. Αλλά εσύ το ήπιες μαζί με το ψητό χταποδάκι και σε βρίσκω ολόσωστη! :)
    Κι έχω να φάω πολύ καιρό, με έβαλες σε σκέψεις τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απαπα......δε το χαλάω για μαρινάρισμα.....χαχαχαχα!

      Δοκίμασε το!!!

      Διαγραφή
  13. Καλησπέρα Πέπη! Τί ωραίο πιάτο, τόσο αγαπημένο. Η πρώτη σου φωτογραφία είναι εκπληκτική!! Τόσο ζωντανή που με κάνει να θέλω να αρπάξω ένα πλοκάμι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή