υλικά
- 250γρ φρέσκα ραβιόλια (μπορείτε, φυσικά, να χρησιμοποιήσετε ότι ζυμαρικό θέλετε)
- 200ml κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά βούτυρο
- 150γρ γκοργκοντζόλα
- 3-4 κουταλιές τριμμένο φουντούκι ανάλατο
- μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- μία πρέζα αλάτι
- σχοινόπρασο
εκτέλεση
Λιώνετε το βούτυρο σ' ένα βαθύ τηγάνι, προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και το αλάτι. Σιγοβράζετε για 3-4 λεπτά και ρίχνετε τη γκοργκοντζόλα σε κομματάκια και 3 κουταλιές φουντούκι. Συνεχίζετε το βράσιμο ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει το τυρί και δέσει η σάλτσα. Πασπαλίζετε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Τα φρέσκα μακαρόνια θέλουν μόνο 2-3 λεπτά βράσιμο.
Όταν είναι έτοιμα τα ρίχνετε στη σάλτσα και σερβίρετε αμέσως!!! :)
Πασπαλίζετε με λίγο φουντούκι και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
Απολαμβάνετε τα ζυμαρικά σας μ'ένα ποτήρι κόκκινο κρασί!
Υποκλίνομαι ξανά και από εδώ! Και ας μην έφτιαξες εσύ τα ζυμαρικά. Η συνταγή είναι εξαιρετική από κάθε άποψη. Αλλά βρε Πέπη μου... 250γραμμάρια μόνο? Ούτε το δόντι μας δεν θα λερώσουμε με αυτή την ποσότητα. Βάλε λίγο ακόμα βρε πουλάκι μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι
Χρυσαυγή μου ήταν η μέρα της μακαρονάδας και θα έφτιαχνα άλλη το βράδυ....αλλά μην ανησυχείς, χορτάσαμε....τα φρέσκα γεμιστά ραβιόλια είναι πολύ χορταστικά!!!!!!!
ΔιαγραφήΦιλιά!!!
Δυναστεύει ή τιθασσεύει?Αιχμαλωτίζει ή συλλαμβάνει?Διαπραγματεύεται ή συμπορεύεται?
ΑπάντησηΔιαγραφήΌτι ακολουθεί αυτό το πιάτο αφήνει υπόνοιες..έντονα γευστικά ίχνη προς εξερεύνηση,επιθυμίες αχαλιναγώγητες,ακόρεστη διάθεση για πειραματισμούς.
Κάτω από την υπόλευκη λεπτόρευστη σάλτσα,εντέχνως καμουφλάρονται οι κλιμακωτές δονήσεις της γεύσης.Μάταια η ηρεμία του πιάτου τις κρύβει.Υποθάλπτονται σαν επαγγελματίες δολοφόνοι..έτοιμοι να σου αφαιρέσουν χωρίς έλεος κάθε αντίσταση.
Στην κοντινή εστίαση της μοναχικής γκοργκοντζόλας διακρίνεται η παράδοση ..άνευ όρων.Ξέρει καλά τον υποταγμένο ρόλο της.Στέκεται απομονωμένη,παραδομένη και εφησυχασμένη για τον καθοριστικό και τελευταίο ρόλο της.Το καταλυτικό της ένωμα ,το παντοτινό πάντρεμα και η γευστική αποκάλυψη.
Το πασπαλισμένο φουντούκι συνοδεύει αρμονικά.Γαλήνια.Γιατί αυτή είναι η δική του θέση.Να παρακολουθεί και να συμμετέχει διακριτικά.Να δίνει το τελειωτικό γευστικό πιτσίλισμα.
Καλό βράδυ,φιλιά πολλά,πολλά.
Φωτεινή, ντρέπομαι κάθε φορά που σε διαβάζω......δε ξέρω τί να πω....
ΔιαγραφήΤο σίγουρο είναι οτι σε απολαμβάνω!!!!
Σ'ευχαριστώωωωωω
Φιλιά!!!
Απλή, ευπαρουσίαστη και πρωτότυπη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και φιλιά!
Και γρήγορη!!!
ΔιαγραφήΚαλημέρα Ερμιόνη!!!
Τέλειααααααα, μπορώ να τα φάω για πρωινό???.... τα έφτιαξες εσύ τα ζυμαρικά??????
ΑπάντησηΔιαγραφήΑμέ!!! Είναι για όλες τις ώρες!!!!
ΔιαγραφήΌπως είπα και στη Χρυσαυγή δεν έχω δοκιμάσει ακόμα να φτιάξω ζυμαρικά...αλλά θα το προσπαθήσω!!!
α δεν είναι τιποτα, εδώ εχω κάνει εγώ (η άσχετη -αλλά το κίνητρο του φαγητού είναι πολύ μεγάλο)
ΔιαγραφήΜόνη σου έτρωγες;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμένα δεν με υπολόγισες στις μερίδες; Αμ καλά στα λέει η Χρυσαυγή μας!!!
Την κρατώ την εκδοχή σου Peps, γιατί αγόρασα κάτι εξαιρετικά βαρένικα (μαζί με τα βατόμουρα) και αυτή η σάλτσα μου έκανε πολύ μεγάλο "κλικ"!!!
Φιλιά και καλό ΣΚ εύχομαι.
Αυτή ήταν για το μεσημέρι......έφτιαξα άλλη το βράδυ!!!!!χαχαχα
ΔιαγραφήΑν τη δοκιμάσεις, να μου πείς πώς σου φάνηκε!!!
Θεϊκό πιάτο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ'ευχαριστώωωωωωω!!!
ΔιαγραφήΠώς θα γίνει να με καλέσεις για φαγητό (και να μου έχεις μαγειρέψει αυτό ακριβώς το πιάτο);;;; Είναι τέλειο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕντάξει το σημειώνω!!!!
ΔιαγραφήΦιλιά!!!
Αχ, κάτι έπαθα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι για μένα αυτό το πιάτο, ακριβώς!!
Nα το δοκιμάσεις , λοιπόν!!!!
ΔιαγραφήΤι ωραία συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα την κάνω για μένα και τον λατρεμένο μου σύζυγο!!!!!
Είμαι σίγουρη οτι θα την ευχαριστηθείτε!!!
ΔιαγραφήΑπό τις ωραιότερες μακαρονάδες. Από τότε την κάνω ξανά και ξανά!
ΔιαγραφήΑυτές οι γρήγορες νοστιμιές με ξετρελαίνουν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν προσθέσεις και την αδυναμία που έχω στα ραβιόλια αλλά και στο γκοργκονζόλα, βρήκα την ιδανική για μένα συνταγή!
Φιλιά, καλό απόγευμα!
Ραβιόλια γεμιστά με λαχανικά, τα βρήκα στο σούπερ μάρκετ και με τη γκοργκοντζόλα ήταν το κάτι άλλο!!!!!
ΔιαγραφήΔοκίμασε τη!!!
Φιλιά!!
Μαγειρεύεις πολύ του γούστου μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα το ξέρεις!
Φιλιά πολλά!
Να σαι καλά Πόπη!!
ΔιαγραφήΠολύ χαίρομαι!!!
Τα φρέσκα ραβιόλια τα λατρεύω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε γκοργκοντζόλα πολύ θα ήθελα να τα δοκιμάσω.
Εξαιρετικό, μπράβο Πέπη.
Φιλιά
Ευκαιρία λοιπόν να τα δοκιμάσεις!!!
ΔιαγραφήΕύκολη συνταγή κι αν δε βρεις φρέσκα ραβιόλια , βάλε ότι θέλεις!!!
Φιλιά!
Ντρέπομαι που το λέω αλλά δεν έχω δοκιμάσει γκοργκοντόλα:( Μέχρι πρόσφατα ούτε μετσοβόνε:( με σας όμως που παρακολουθώ έχω αρχίσει κ εμπλουτίζω τις γευστικές μου γνώσεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο, απλό αλλά ιδιαίτερο το πιάτο σου Peps. Τα μακαρόνια ποιός δεν αγάπησε:)
Σιγά καλέ....και τί έγινε που δεν έχεις δοκιμάσει????
ΔιαγραφήΜοιάζει με το ροκφόρ αλλά είναι πιο γλυκιά!
Δοκίμασε τη , τη συνταγή, είναι εύκολη!!
Πεθαίνω για εύκολα να ξέρεις!!!
ΔιαγραφήΛες να το κάνω για τον Βαλεντίνο μου??? Μην παιδεύομαι κιόλας!!!
Πολύ καλή ιδέα!!!!!
ΔιαγραφήΠέπη και μόνο ο τίτλος "φρέσκα ζυμαρικά με γκοργκοντζόλα και φουντούκι", ήταν αρκετός! Τα λατρεύω τα μπλε τυριά, αλλά και όλα τα άλλα υλικά από αυτό το ωραίο πιάτο, είναι αγαπημένα!! Με ξεσήκωσε η συνταγή σου, για την ευκολία της και κυρίως για την εγγυημένη νοστιμιά της!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ.
Αφού ξεσηκώθηκες , φτιάξε τη!!!
ΔιαγραφήΥπέροχη συνταγή Πέπη!!!Απο το τίτλο και μόνο με κέρδισε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ Ελένη!!
ΔιαγραφήΚαλημέρα Pepi με τα νόστιμα ζυμαρικά σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ φίνο πιάτο, ειδικά η προσθήκη των φουντουκιών του προσθέτει πόντους και το κάνει και ιδανικό γεύμα για την περίφημη μέρα του Βαλεντίνου που πλησιάζει!
Καλή βδομάδα και καλά μαγειρέματα!
Γειά σου Dark!
ΔιαγραφήΩραία ιδέα....να τη ξαναφτιάξω μεθαύριο!!! χαχα
Φιλιά!!
Σήμερα φάγαμε τα ζυμαρικά μας με την σάλτσα σου! Υπέροχη συνταγή!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά
Αλήθεια?????????
ΔιαγραφήΠόσο χαίρομαι!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Σ'ευχαριστώ πολύ!!!!!