20 Φεβρουαρίου 2013

Μάφινς με σιρόπι σφενδάμου και μούρα




Ανακατεύετε σ'ένα μπώλ...
1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι αλεύρι φαρινάπ
1/2 κουταλάκι σόδα
1/2 κουταλάκι μπέικιν παόυντερ
1/2 κουταλάκι αλάτι

Χτυπάτε με το μίξερ σ'ένα μεγάλο μπώλ...
3 ασπράδια

Χτυπάτε με το μίξερ σε άλλο μπώλ...
3 κρόκους 
Προσθέτετε ...
3 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
3 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλάκι άρωμα βανίλιας
Ενώνετε το μίγμα των κρόκων με το αλεύρι και προσθέτετε ...
200γρ γιαούρτι
Ανακατεύετε καλά.
Τέλος προσθέτετε και τα χτυπημένα ασπράδια.


Βουτυρώνετε μία φόρμα για 12 μάφινς και μοιράζετε το μίγμα στις θήκες.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 20 λεπτά.

 

Για το σιρόπι... βάζετε σ'ένα μπώλ 250γρ μούρα, ζεσταίνετε στο μπρίκι 1/2 ποτήρι maple syrup και περιχύνετε τα φρούτα.





Σερβίρετε τα μάφινς πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη και με τα σιροπιασμένα μούρα.




31 σχόλια:

  1. Αυτό είναι φτιαγμένο στις προδιαγραφές μου, ε; Peps?
    Εξαιρετική -όπως όλα όσα μας προτείνεις εξάλλου- η πρόταση αυτή με αποκορύφωμα το αυθεντικό σιρόπι σφενδάμου περιχυμένο επάνω στα μούρα και στα μάφινς!

    Έγραψες μικρό μου, έγραψες!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου πω την αλήθεια.....εσένα σκεφτόμουν όταν τα έφτιαχνα!!!!
      Είμαι σίγουρη οτι θα σου αρέσουν πολύ!!

      Σ'ευχαριστώ Ζαμπία μου!!!

      Διαγραφή
  2. Το σιρόπι σφένδαμου και τα μούρα από πάνω με γαργάλισαν πω,πω, πόσο, Πέπη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι γαργαλιστικό το άτιμο!!! Και το έχετε άφθονο εκεί!!!

      Φιλιά, Μάρθα

      Διαγραφή
  3. Πέπη φανταστικά!!!Και αυτά τα σιροπιασμένα μούρα τέλεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σαι καλά Ελένη!!!
      Εύκολη συνταγή για μάφινς, τα περιχύνεις και με το σιροπάκι κι έτοιμο!!

      Διαγραφή
  4. Με τσάκισες λέμε!!!!!! Εξαιρετική ιδέα και φοβερά ωραία παρουσίαση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πες μας που κάνεις μαθήματα φωτογραφίας να πάω και εγώ....

    Εχεις αρχίσει να γίνεσαι εξαίρετη φωτογράφος φαγητών!! Πέπη μου δεν έχω λόγια, όχι μόνο για τις φωτογραφίες σου, αλλά και για το περιεχόμενό τους.

    Εχεις φτιάξει ένα εξαιρετικό συνοδευτικό του καφέ. Και μόνο που έβαλες τα φρέσκα φρούτα και το σιρόπι σφενδάμου, τι να πω?

    Λοιπόν θα σου πω και κάτι ακόμα. Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ το σιρόπι σφενδάμου. Το τριγύριζα προχθές στο σούπερ που είχα πάει αλλά μια φίλη με απέτρεψε λέγοντάς μου ότι είναι η γεύση του περίεργη. Ή σ΄αρέσει ή δεν σ΄αρέσει...

    Μήπως μπορείς να μου πεις με τι μοιάζει περίπου? Θα ήθελα να το αγοράσω κυρίως για τα pan cakes που φτιάχνω.

    Φιλιά ανερχόμενη Πέπς μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρυσαυγή μου, θα σε μαλώσω!!!!!!!!!!!
      Φτιάχνεις pancakes και δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα το maple syrup?????????
      Απαράδεκτο!!!Θα τη μαλώσω τη φίλη σου!!!χαχαχαχαχαχα
      Γούστα είναι αυτά βέβαια.....γι αυτό πάρε ένα μπουκαλάκι κι εσύ και δοκίμασε το!!!! Είναι ίσως σα καραμελωμένο σιρόπι, αρκετά γλυκό αλλά έχει μια ιδαίτερη γεύση....δε μπορώ να σου το περιγράψω περισσότερο!!!!

      Σ'ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα λογάκια σου....δε κάνω μαθήματα αλλά μ' αρέσει πολύ η φωτογραφία και μια φίλη μου, που κάνει μαθήματα, μου έχει δώσει μερικές ιδέες και συμβουλές!

      kisses!!!

      Διαγραφή
    2. Θα το πάρω το άτιμο το σιρόπι. Ναι, θα το αγοράσω την επόμενη φορά!!

      Ετσι εξηγείται η τεράστια βελτίωση που έχεις κάνει στο θέμα της φωτογραφίας... Τίποτα δεν είναι τυχαίο τελικά. Πέπη μου ειληκρινά μου αρέσουν πολύ οι φωτογραφίες σου γιατί αναβαθμίζουν τα φαγητά σου.

      Τα μάφινς σου είναι εξαιρετικά. Και αν τα βάλω μαζί με τα αυγά και το καραμελωμένο μπέικον της προηγούμενης ανάρτησης, κρίνω ότι φάγατε ένα λουκούλειο πρωινό!!! Πες μας τι γιορτάζατε εκείνη την ημέρα!!χαχαχαα

      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  6. Πω πω μούρα!
    Που τα θυμήθηκες βρε κορίτσι;
    Σιρόπι σφένδαμου δεν έχω δοκιμάσει ακόμα, αλλά το βλέπω τόσο συχνά πια που δεν υπάρχει περίπτωση να μην το δοκιμάσω οσονούπω!
    Τέλεια πρόταση για πρωινό!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο αβ έχει απ'όλα....:) χαχα

      Δοκίμασε το κι εσύ και πες μου να σου άρεσε!!!

      Φιλιά, Ερμιόνη μου

      Διαγραφή
  7. Πω πω!!! Τα θέλω!!! Όλα!!!
    Μπράβο Πέπη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αχ αυτό το σιρόπι σφενδάμου!!! Αχ αυτά τα muffins!!! Αχ αυτά τα μούρα!!!
    Αχ αχ αχ!!!! Υπέροχη ιδέα για πρωινό και κολατσιό! Στα παιδιά λες θα αρέσει ή έχει ιδιαίτερη γεύση που τα άτιμα δεν εκτιμούν???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλά αχ.....:) :) :)

      Τί να σου πω... είναι αρκετά γλυκό το σιρόπι και ίσως να τους αρέσει......μια δοκιμή θα σε πείσει!!!!

      Φιλιά, Δήμητρα!!!

      Διαγραφή
  9. Και εγώ δεν έχω δοκιμάσει το σιρόπι αυτό..αλλά σίγουρα θα το κάνω!Η περιέργεια -ίσως και η λαιμαργία-΄έφαγε τη γάτα...
    Θ΄αρχίσω με τις φωτογραφίες..και εγώ.Έχουν θέμα και ευαισθησία.Αφήνουν υπονοούμενα.Διαθέτουν αισθητική και ρομαντισμό.Έχω την αίσθηση ότι όλα ρέουν και πολλές φορές μου θυμίζουν ζωγραφικούς πίνακες νεκρής φύσης.Με πιο ζωηρά χρώματα.Τονίζεται η λεπτομέρεια χωρίς να παραμερίζεται το κυρίως θέμα.Νομίζω ότι εισβάλλω στη κουζίνα σου.
    Στην πρότασή σου σήμερα,θα σταθώ στα muffins..Αυτά που διαποτίστηκαν με το σιρόπι και απέκτησαν γλυκοκάστανο χρώμα και μεστή γεύση.Ισορρόπησαν χρωματικά και γευστικά με τα μελανόχρωμα μούρα.Υπέροχα!!
    Τώρα ξέρω τι θα κάνω με όλα αυτά τα μούρα που άσκοπα και σπάταλα ξαπλώνουν κάθε χρόνο στις ρίζες της γέρικης μουριάς στο χωριό κάθε χρόνο...Νευρίαζα με τις μύγες που μαζεύονταν και δεν τα συγκέντρωνα για μελλοντική χρήση...
    Φιλάκια πολλά,πολλά Πέπη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπελάς τα μούρα .....αλλά η σκιά της μουριάς το καλοκαίρι είναι το κάτι άλλο!!!!!!

      Δε φτιάχνεις και καμιά μαρμελάδα?????? Ωραία θα είναι!!!

      Φιλιά και σ' ευχαριστώ!!!!

      Διαγραφή
  10. Καλώς σε βρήκα στο υπέροχο blog σου!Λάτρεψα τις φωτογραφίες σου!Στάζουν....σιρόπι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επιμένεις...με τα μούρα έτσι;
    Καλά Pepi!!

    Εγώ θα βάλω...λεμόνια!
    Και μετά θα βάλω και μούρα!

    Για να δούμε ποιά θα εξοντώσει πρώτη την άλλη...

    Φιλιά πολλά, και μην κοιτάς που σε "προκαλώ", για γλυκάκι "εκλιπαρώ" :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!

      Άντε να τα δοκιμάσουμε και με τα μυρωδάτα λεμονάκια σου!!!!

      Φιλιά!!! Καλημέρα!!!

      Διαγραφή
  12. Καλησπέρα peps,
    τα μάφινς σου φαίνονται πολύ νόστιμα και εύκολα. Φυσικά αυτό που τα απογειώνει είναι τα μούρα
    και το σιρόπι σφενδάμου. Εγώ θα δοκιμάσω και με μερικά μούρα μέσα στη ζύμη.

    Αλήθεια, από που αγοράζεις το σιρόπι σφενδάμου; Εμένα μου φέρνουν κάποιοι φίλοι
    από την Αυστρία. Εδώ το μόνο που βρήκα είναι ένα με μια αμερικάνικη σημαία στη συσκευασία,
    στην εξωφρενική τιμή των 10,50 ευρώ, όταν αυτό που μου φέρνουν έχει μόλις 3,60 ευρώ.
    Να μην μιλήσω για το χρώμα και τη διαύγεια του σιροποιού, δεν συγκρίνονται.
    Αν θέλεις ενημέρωσέ με γ΄αυτό που χρησιμοποιείς.
    Σε χαιρετώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω αν βάλεις και στη ζύμη μούρα θα είναι ακόμα πιο νόστιμα και χωρίς το σιρόπι.
      Εδώ το σιρόπι είναι που κάνει τη διαφορά!!!
      Το βρίσκω στον αβ και είναι από το καναδά. Στη μικρή φωτογραφία της ανάρτησης φαίνεται λίγο....θα σου στείλω τη φωτό μεγαλύτερη στο μειλ σου. Δε θυμάμαι πόσο κοστίζει.

      Καλησπέρα!!

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα Πέπη,
      στα ΑΒ δεν θυμάμαι αν έψαξα, αυτό που βρήκα εγώ ήταν ένα φρικτό αμερικάνικο.
      Το δικό σου πρέπει να είναι πιο καλό, τουλάχιστον είναι από τον Καναδά.
      Σ΄ευχαριστώ πολύ για τη ενημέρωση.

      Φιλιά,

      Διαγραφή
  13. Tα σιροπιασμένα μούρα είναι το κάτι άλλο, πάνω στα μάφινς.
    Πολύ ωραία Πέπη.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος25/2/13, 5:29 μ.μ.

    Πήγα προχτες στο σουπερμαρκετ και ειπα να παρω και ενα Maple syrup (το βλεπω στο ραφι καθε φορα που παω) και εννοείται ότι ειχε τελειώσει (ο νομος του μέρφυ που λέμε). Που θα παει θα το δοκιμάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή