2 Μαρτίου 2011

Τυρόπιτα με κατίκι και φινόκιο



υλικά για τη ζύμη
  • 250γρ κίτρινο αλεύρι
  • 200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 10 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 σφηνάκι ρακή
  • 1/2 ποτήρι νερό

υλικά για τη γέμιση
  • 400γρ φέτα
  • 200γρ κατίκι
  • 1 κουταλιά σουμάκ
  • 1 αυγό
  • 3 κουταλιές κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές μαραθόριζα (φινόκιο) ψιλοκομμένη
  • 3 κουταλιές μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές σιμιγδάλι
  • πιπέρι


εκτέλεση
 
Σ' ένα μπωλ ρίχνετε τα αλεύρια, το αλάτι, το ελαιόλαδο, τη ρακή και ανακατεύετε με τα χέρια σας. Προσθέτετε λίγο λίγο το νερό και ζυμώνετε μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα. Σκεπάζετε το μπωλ με μια πετσέτα και αφήνετε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση.

Σ' ένα μπωλ θρυμματίζετε τη φέτα μ'ένα πιρούνι. Ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά.
 
 
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200C.
Λαδώνετε καλά ένα ταψάκι.
Χωρίζετε τη ζύμη σε δύο μέρη και ανοίγετε δύο φύλλα σε αλευρωμένη επιφάνεια.
Στρώνετε το ένα φύλλο στο ταψί, απλώνετε τη γέμιση και σκεπάζετε με το άλλο φύλλο. Πιέζετε τις άκρες να κλείσουν καλά.
Αλείφετε με ελαιόλαδο την τυρόπιτα και χαράζετε σε κομμάτια.
 
 
Ψήνετε στους 200C για 45 λεπτά.
 
 

1 σχόλιο:

  1. This looks delicious. I find the recipe to be most interesting. This is my first visit to your blog, but I'll be back. Have a great day. Blessings...Mary

    ΑπάντησηΔιαγραφή