31 Μαρτίου 2011

Γαλατόπιτα από την Αγγελική


 
ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΕΤΕ τον φούρνο στους 180C.
ΒΑΖΕΤΕ σε μία κατσαρόλα...
1 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα ελαφρύ
1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη μαύρη
250 γρ σιμιγδάλι ψιλό 
1 κουταλιά απόσταγμα βανίλιας
ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ μέχρι να πήξει.
ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ τη κατσαρόλα από τη φωτιά.
ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ...  ανακατεύοντας συνεχώς
1 κουταλιά βούτυρο
 4 αυγά χτυπημένα 
ΡΙΧΝΕΤΕ το μίγμα σε βουτυρωμένο μεγάλο ταψί ή πυρέξ
ΨΗΝΕΤΕ  για 35- 40 λεπτά μέχρι να βγαίνει η λάμα του μαχαιριού καθαρή.
ΠΑΣΠΑΛΙΖΕΤΕ με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
ΤΡΩΓΕΤΑΙ κρύα. Κόψτε τη σε κομμάτια και βάλτε τη στο ψυγείο σε τάπερ.
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ έξτρα ζάχαρη άχνη και κανέλα κάθε φορά που σερβίρετε.

3 σχόλια:

  1. από τις αγαπημένες πίτες...στο χωριό της μητέρας μου ε.εχει την τιμητική της αυτή η πίτα κάθε βδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχω φτιάξει ποτέ!!! Λες να ήρθε η ώρα της;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ναι! ναι! δοκιμασε τη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή