19 Μαρτίου 2011

Σούπα φάβας με τηγανητά κρεμμύδια και σαρδέλες... παντρεμένες


Κατ'  αρχήν τη συνταγή για τις σαρδέλες θα τις βρείτε πατώντας εδώ, στο blog της Δήμητρας '' ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ '' . Πολύ νόστιμος μεζές!!!! Εκανα μια αλλαγή και τις έψησα στο φούρνο, σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλειμένες καλά με λάδι.Δοκιμάστε τις!!! 


για τη σούπα φάβας
ΣΩΤΑΡΕΤΕ στη κατσαρόλα, με 100γρ ελαιόλαδο...
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
4 φύλλα δάφνης
ΡΙΧΝΕΤΕ ...
250 γρ φάβα καλά πλυμένη
1 κουταλάκι κάρυ
1 κουταλάκι θυμάρι
2 λίτρα ζωμό λαχανικών
ΣΙΓΟΒΡΑΖΕΤΕ για 45 λεπτά .
ΒΓΑΖΕΤΕ τις δάφνες και πολτοποιείτε τη σούπα.
ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ αλατοπίπερο και χυμό λεμονιού.
ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ τη σούπα  και γαρνίρετε στο κέντρο κάθε μερίδας με τηγανητά κρεμμύδια.

ζωμός λαχανικών
ΣΩΤΑΡΕΤΕ σε μια κατσαρόλα με 2 κουταλιές λάδι...
2 πράσα ψιλοκομμένα ( το άσπρο μέρος)
2 καρότα κομμένα σε φέτες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φινόκιο ψιλοκομμένο
ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ...
1/2 ματσάκι μαιντανό
1 φύλλο δάφνης
1 κουταλάκι ρίγανη
ΣΩΤΑΡΕΤΕ για ένα ακόμα λεπτό και προσθέτετε 2,5 λίτρα νερό.
ΣΙΓΟΒΡΑΖΕΤΕ για περίπου 40 λεπτά, βγάζετε τη δάφνη  και το πολτοποιείτε.
Θα πρέπει να σας γίνει αραιός ,αλλιώς προσθέστε λίγο νερό.

τηγανητά κρεμμύδια 
ΚΟΒΕΤΕ σε λεπτές ροδέλες ...
2 κρεμμύδια
ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ σ'ένα ταψάκι...
100γρ αλεύρι
50 γρ κάρυ
25γρ κόρν φλάουερ
ΑΛΕΥΡΩΝΕΤΕ τις ροδέλες κρεμμυδιού και τις τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί. 

2 σχόλια: